loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

نظریه برای دین پژوهی

با نظر به دیدگاه های نیچه، مارکس، فروید، سوسور، دریدا، گادامر، فوکو، مرلو پونتی، لیوتار، بارت، باتلر و…

ناشر نقد فرهنگ

نویسنده تیموتی بیل | ویلیام دیل

مترجم فرهاد منصف

سال نشر : 1402

تعداد صفحات : 207

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 112185 10003022
160,000 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

کتاب نظریه برای دین پژوهی اثر تیموتی بیل، ویلیام دیل از انتشارات نقد فرهنگ منتشر شده است.
در طول دو دهۀ گذشته روشن شده است که مطالعۀ علمی_دانشگاهی دین هیچ نظریۀ جامع و یکپارچه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای که بتواند به تمامی وجوه و پدیده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های دینی بپردازد نداشته است و هرگز هم نخواهد داشت. هر نظریه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای تنها به بخش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و وجوه مشخصی نظر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دوزد و دیگر بخش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را از نظر دور می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دارد. بنابراین، پژوهش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های دینی همواره در ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وجوی نظریه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جدیدی است که بتواند دریچه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تازه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای برای دیدن و تفسیر دین به روی ما باز کند. دین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پژوهان، در دو دهۀ اخیر، به فراسوی مرزهای سنتی این رشته پا گذاشته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند تا به دیدگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های نظری جدیدی دست یابند و دین را از منظر دیدگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جدید تفسیر کنند. نظریه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های فرهنگ، تاریخ، زبان و جنسیت، که در گذشته برای بیشتر دین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پژوهان ناشناخته می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمود، امروزه «قاب_منظر» مناسبی برای فهم ما از دین فراهم کرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. در نتیجۀ این امر، قواعد و هستۀ اصلی نظریات و روش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های دین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پژوهی علمی_دانشگاهی به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌طور چشمگیری تغییر و گسترش یافته است. این شرایط موجب شده است تا دین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پژوهی به یکی از حوزه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جذاب و پرطراوت علمی_دانشگاهی تبدیل شود. در این میان، دانشجویان و استادان دین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پژوهی نیز با چالش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مهمی مواجه شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. با اینکه این نظریه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها پرسش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جدیدی به میان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کشند و فرصت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های بدیعی برای پژوهش و تفسیر دین فراهم می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند، اما اغلب آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها دیرفهم هستند. این کتاب قصد دارد تا نگاهی کوتاه، ولی مفید، به نظریه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های برجسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین اندیشمندانی بیندازد که بیرون از حوزۀ دین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پژوهی اندیشیده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند ولی آثارشان بر دین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پژوهی نوین تأثیر فراوان داشته است.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما