loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

شرحه شرحه بر شرح فص حکمه عصمتیه فی کلمه فاطمیه حضرت آیت الله علامه حسن زاده آملی

ناشر خادم الرضا (ع)

نویسنده اسماعیل منصوری لاریجانی

ویراستار قاسم نصیرزاده

سال نشر : 1402

تعداد صفحات : 680

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 112366 10003022
375,000 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

کتاب شرحه شرحه بر شرح فص حکمه عصمتیه فی کلمه فاطمیه حضرت آیت الله علامه حسن زاده آملی، اثر دکتر اسماعیل منصوری لاریجانی که توسط انتشارات خادم الرضا (ع) منتشر شده است.

تفسیر فرات کوفی در تفسیر آیه (إِنّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ اَلْقَدْرِ) به نقل از امام صادق(ع) آورده است:
«اللَّیْلَةُ فَاطِمَةُ وَ الْقَدْرُ اللَّهُ فَمَنْ عَرَفَ فَاطِمَةَ حَقَّ مَعْرِفَتِهَا فَقَدْ أَدْرَکَ لَیْلَةَ اَلْقَدْرِ، وَ إِنَّمَا سُمِّیَتْ فَاطِمَةَ؛ لِأَنَّ الْخَلْقَ فُطِمُوا عَنْ مَعْرِفَتِهَا»؛
همانا منظور از «لیله»، فاطمه(س) و منظور از «قدر»، الله است، پس کسی که به حقیقت معرفت آن حضرت نائل شود، لیلة القدر را درک میکند. همانا فاطمه، فاطمه نام گرفت؛ زیرا مردم از معرفت او بریده شده‌اند (عاجزند) و قدرت بر شناخت حقیقت او ندارند.
شاید لازم باشد این سؤال طرح شود که چه التزامی بین فهم و معرفت فاطمه(س) با لیلة القدر است؟ در پاسخ باید گفت: شناخت حقیقی و وجودی فاطمه(س) در حد و وسع انسان عادی نیست و این حقیقت، پرده از روی اسرار وجودی آن کوثر هستی و گوهر آفرینش برمی دارد که از حیث وجود امکانی، وجودی برتر و دارای قوّت و شدت در مراتب هستی است؛ فاطمه‌ای که مصداق حدیث قدسی: «لَوْلاکَ لَمَا خَلَقْتُ الْأَفْلاکَ» و مظهر اسماء جمال و جلال الهی است به نور وجودش، عالم و آدم درخشان و از گریبانش خورشید نبوت و امامت و ولایت تجلّی یافته است.
پس هر انسانی به قدر طاقت و ظرفیت خودش قادر به درک معرفتی و وجودی این شخصیت الهی خواهد بود و بر همان نسبت جنبه های شخصیت لاهوتی و ناسوتی این بانو را تبیین خواهد کرد؛ چرا که شناخت حصولی و حضوری و هم‌چنین معرفت مفهومی و شهودی نسبت به این بانوی بزرگوار و تشبه عملی به ایشان بسیار دشوار است.
فاطمه زهرا(س) از جمله مقربان، السابقون، اصحاب یمین و ابرار است. ویژگی های علمی و عملی، ایمانی و رفتاری این بانوی بزرگوار همه از مصادیق مقربان الهی است. این بانو شخصیتی دارد که پیامبر اکرم(ص) در وصف ایشان عبارت «فداها ابوها» را فرمودند. هم‌چنین فاطمه(س) از حیث مرتبه وجودی و نسبت حقیقی با خدا و رسولش به مقام و منزلتی رسیده که در «الله» فانی و مظهری از اسماء جمال و جلال الهی شده است. به همین دلیل است که پیامبر(ص) می‌فرمایند: «خشنودی فاطمه، خشنودی من و غضب او، غضب من است.»، «اولین شخصی که در بهشت بر من وارد می‌شود، فاطمه است.»، «خداوند از رضایت فاطمه، راضی و از خشم فاطمه، خشمگین می‌شود.»، «فاطمه، سرور زنان در روز قیامت است.»، «او سیده زنانِ اهل بهشت است.» و «فاطمه، بخشی از وجود من است.»
بنابر این فاطمه(س) از حیث وجود امکانی دارای عالی ترین درجه وجودی و کامل ترین مرتبه هستی است.
کتاب «فصّ حکمةٍ عصمتیّه فی کلمةٍ فاطمیّه» تألیف استاد فقید علامه حسن‌زاده آملی است که در تفسیر عبارت «اشهد انّ فاطمة بنت رسول الله عصمة الله الکبری و حجة الله علی الحجج» به نگارش درآمده و استاد فرزانه دکتر اسماعیل منصوری لاریجانی با قلم شیوا و اثرگذار خویش و در کتابی با عنوان «شرحه شرحه» به تفسیر و توضیح آن همت گماشته‌اند.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما