loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

اسرار آیت: زندگی و زمانه شهید دکتر سید حسن آیت

5 (1)

ناشر اشراق حکمت

نویسنده جواد موگویی

سال نشر : 1393

تعداد صفحات : 744

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 19330 10003022
373,000 354,400 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

در کتاب تلاش شده است که از بازه زمانی کودکی این شهید تا مسائلی مانند ورود به حزب زحمت کشان و ارتباط با مظفر بقایی، تشکیل گروه زیرزمینی درارتش شاهنشاهی، مخالفت با جریانهای به اصطلاح ملی گرایی و چند سال آخر عمر این شهید بررسی شود. موگویی گفت: زمانی که ایشان تصمیم به کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را می گیرند جامعه مدرسین حوزه علمیه او را کاندیدای خود اعلام می کند و بعد از آن جلال الدین فارسی نیز نماینده حزب جمهوری اسلامی معرفی می شود اینها در شرایطی است که جامعه روحانیت مبارز، بنی صدر را به عنوان کاندیدای اصلی خود معرفی می کند.
نویسنده این کتاب با اشاره به اینکه «شهید آیت» بدلیل بوجود نیامدن اختلاف از کاندیداتوری ریاست جمهوری به عنوان نماینده جامعه مدرسین حوزه علمیه کناره گیری کرده و سپس بصورت انفرادی کاندیدا انتخابات ریاست جمهوری شد. موگویی درباره انگیزه آیت از کاندیداتوری در انتخابات گفت: آیت به دنبال استفاده از شرایطی بود که اگر در مناظرات تلویزیونی فرصتی پیش آمد بتواند هویت واقعی بنی صدر را برای مردم آشکار کند. البته پس از پیروی بنی صدر در انتخابات نگاه شهید آیت به وی تغییر میکند. او در جلسه ای خصوصی به بنی صدر می گوید تا زمانی که از دایره انقلاب و قانون خارج نشده ای من همان نگاه را به تو دارم که اگر جلال الدین فارسی رئیس جمهور میشد، داشتم.
وی با اشاره به فصول مختلف کتاب گفت: بخش های پایانی این کتاب به ابهامات ترور آیت و بحث های مخالفت وی با تصدی میرحسین موسوی در وزارت امورخارجه می پردازد. البته ایشان قبل از انتخاب موسوی به عنوان نخست وزیر شهید می شود و این در شرایطی بود که موسوی در جایگاه وزارت خارجه قرار گرفته بوده است. رفتار سیاسی آیت بعد از شهادت او از طرف دوستانش مانند آیت الله سیدمحمد خامنه ای، اسدالله بادامچیان، محمود کاشانی، ابراهیم اسرافیلیان، مهندس احمد کاشانی، شهید محمد تقی بشارت، عسگراولادی، بادامچیان و عده ای دیگر ادامه پیدا می کند. اما جناح مخالف آیت که در دهه 60 جریان چپ بودند و در دهه 70 با نام «اصلاح طلب» معروف شدند، تلاش کردند که هرکه را که به مخالفت با میرحسین موسوی می پردازد با عنوان مخالفت با امام کنار بزدند.
وی در پایان با اشاره به برخوردهای برخی رسانه های اصلاح طلب مانند ماهنامه «مهرنامه» با این مسئله و مستند اسرار آیت گفت: برخی تلاش کرده اند که به عمد شهید آیت را از تاریخ انقلاب حذف کنند. پس از اکران فیلم، ماهنامه مهرنامه یک پرونده ویژه علیه فیلم و شهید آیت منتشر کرد. سوال اینجاست که چرا گردانندگان این ماهنامه با گذشت 3 دهه از شهادت آیت همچنان از نام آیت هراسان می شوند؟ البته شهید آیت درماه های پایان عمر خود گفته بود که دلیل هجمه علیه او اسراری است که او از آنها می داند. آیت میگوید که شاید آنها بتوانند من را ترور فیزیکی کنند اما نمی توانند شخصیتم را ترور کنند.
دکتر آیت در ساعت هشت صبح روز چهارشنبه 14 مرداد 1360 (چهل روز پس از فاجعه هفتم تیر) در مقابل منزلش در محله نارمک، توسط گروهک منافقین با شلیک 60 گلوله به شهادت رسید.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
نظرات

وحید مهرآرا

سلام
کتاب خوبی بود.

2 اسفند 1399

شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
اخبار مرتبط
بازدیدهای اخیر شما