loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

اراده معطوف به تحول: تاملی بر جامعه شناسی هنر و فرهنگ

ناشر سوره مهر | پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی

نویسنده محمدحسن احمدی

سال نشر : 1387

تعداد صفحات : 200

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 26928 10003022
15,000 14,300 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

دراین مجموعه مطالبی در باب جامعه شناسی هنر و فرهنگ با رعایت تنوع مخاطبان و تفاوت زمینه آشنایی آن ها با مقوله هنر و فرهنگ برای سطوح مختلف تدوین شده است. کتاب در سه فصل مجزا «مناسبات هنر و ساختارهای اجتماعی و فرهنگی»، «مناسبات هنر و قدرت» و«هنر ایدئولوژی» اطلاعاتی را برای مطالعه دانشجویان و عموم علاقه مندان به مباحث جامعه شناسی هنر و فرهنگ قرار داده است.

کتاب اراده معطوف به تحول، که دکتر «محمدحسن احمدی» آن را به رشته تحریر درآورده است، کتابی است در مورد جامعه شناسی هنر و فرهنگ. این کتاب در سه فصل تدوین گردیده است. در ابتدای کتاب و قبل از شروع فصل اول، نویسنده ابتدا تعریفی از جامعه شناسی و جامعه شناسی هنر و فرهنگ ارائه می دهد، سپس به شرح جایگاه انسان در جهان و نیز به تحول در فرهنگ و تمدن اشاره می کند. بعد از این مباحث، فصل اول کتاب، مناسبات هنر و ساختارهای اجتماعی و فرهنگی را شرح می دهد. در این فصل موضوعاتی چون: چرخه تکراری سنّت و تجدد، نقش فرهنگ شخصی مخاطب در فهم اثر هنری، تأثیرات متقابل هنرمند و اثر هنری و مخاطب، هنر، فن، علم، آرمان گرایی، فرهنگ دیده محور و... شرح داده می شود. فصل دوم، با عنوان «مناسبات هنر و قدرت» به موضوعاتی چون: مناسبات هنر و دموکراسی، سیاست فرهنگی، وضعیت مخاطبان و هنرمندان در مقابل برنامه های فرهنگی، ارتباط قدرت و نقد هنر می پردازد. فصل سوم، که فصل پایانی کتاب است به هنر و ایدئولوژی اختصاص دارد. نویسنده در این فصل به موقعیت و تعهد هنرمند در مناسبات هنر و ایدئولوژی، نوآوری و سنّت موقعیت مخاطب در مناسبات هنر و ایدئولوژی و... می پردازد. نویسنده، هدف اصلی اش از نگارش کتاب را ایجاد اشتیاق در دانشجویان و عموم علاقه مندان به مباحث جامعه شناسی هنر و فرهنگ می داند.

«... جامعه شناسی با ساده ترین تعریف عبارت است از: شناخت انسان ها اعم از مناسبات خصوصی مانند ازدواج یا مناسبات عمومی مانند حکومت و مؤسسات اجتماعی. اهمیت جامعه شناسی در این است که به ساختارهای اجتماعی که انسان ها در آن ها تعریف می شوند، می پردازد. بنابراین، تمام علومی که به انسان پرداخته اند اعم از جامعه شناسی و فلسفه، روان شناسی، دین شناسی و... در واقع پیکره واحدی هستند...»
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
نظرات

امیرحسین کیوانی راد

کتابی که دارای دیدی وسیع و تفصیلی و جدید به هنر جهان بعد از انقلاب اسلامی است و مساله تحول را در سالی که شاهد تحولات عظیم بوده ایم برایم تشریح کرد.گذشت زمان خواه ناخواه پدیده هایی را به ما عرضه می‌کند ولی تاثیر اراده یا بی ارادگی بر تحولات ارزش آفرین یا بی ارزش کننده است و باید در جای خود به آن رسیدگی شود.من این کتاب جامع را که در صفحات خود سعی می‌کند شما را با گوشه هایی از تحولات آشنا کند پیشنهاد میکنم.

5 اسفند 1402

شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما