loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

پژوهشی در فرهنگ حیا

ناشر چاپ و نشر دارالحدیث

نویسنده عباس پسندیده

ویراستار سید محمد دلال موسوی

سال نشر : 1393

تعداد صفحات : 388

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 388 10003022
160,000 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

نیروهای مهار کننده رفتارهای آدمی گاهی ترس، گاهی طمع و گاهی هم حیاست . در این میان حیاست که بر پایه کرامت انسانی و درک حضور استوار است. پژوهش حاضر سعی دارد که حیا را مورد بازکاوی قرار داده و آن را با زبانی غیر تخصصی تبیین نماید تا برای عموم خوانندگان مفید باشد.
این مجموعه در چهار بخش تنظیم یافته است: بخش اول به طرح کلیات بحث پرداخته و تعریف حیا و ارکان و اقسام و ریشه ها و مراتب آن را مورد بررسی قرار می دهد. در بخش دوم به قلمروهای حیا پرداخته و موضوعاتی همچون حیا و گمنامی، حیا در خانواده، حیا در تنظیم روابط اجتماعی، حیا در مدیریت، حیا در رسانه ها و حیا در معماری را مورد توجه قرار داده است. در بخش سوم و چهارم کتاب، نویسنده به مساله کم رویی و بی حیایی پرداخته و تا اندازه ای که موضوع اصلی این کتاب را روشن کند، به این دو مقوله پرداخته است و ریشه یابی نموده و مورد بررسی قرار داده است.
این کتاب از نظر محتوایی دارای جامعیت خوبی است و از نظر علمی هم کاملا تحلیلی و مستدل است. نگاه قرآنی و روایی همراه با تحلیل های دقیق جامعه شناختی و روان شناختی، از ویژگی های این کتاب است.

حیا ، نیرویی است مهار کننده و نظمدهنده که رفتارهای روانی و فیزیکی انسان را بر اساس «شرع» و «عُرف» ، تنظیم میکند . برتری این عامل بر دیگر عوامل ، بدین جهت است که حیا ، نه مبتنی بر ترس است ، نه مبتنی بر طمع ؛ بلکه مبتنی بر احترام به خود یا کرامت انسانی است که بر اساس آن ، وقتی فرد خود را در حضور شخصی کریم بیابد ، از ارتکاب زشتی ها خودداری و رفتار خود را تنظیم میکند . انسان به میزان کرامتی که از آن برخوردار است ، شرم دارد که به زشتی ها آلوده شود و یا از زیبایی ها محروم گردد . پس ، حیا میتواند در رأس نظام مهار کننده و نظم دهنده انسان قرار گیرد و شاید به همین جهت باشد که خداوند متعال ، پیش از آن که مردم را به خوف (ترس) از خود فراخوانَد ، به حیا فراخوانده و فرموده است.«أَلَمْ یَعْلَم بِأَنَّ اللَّهَ یَرَی»آیا [انسان] نمیداند که خداوند ، او را میبیند ؟امروزه کمتر به حیا پرداخته میشود و نظام های کنترل (مهار)کننده و نظم دهنده ، بیشتر «ترسْ محور» و یا «طمعْ محور» هستند.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
اخبار مرتبط
بازدیدهای اخیر شما