loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

آئینه زار

ناشر کتاب نیستان

نویسنده سید مهدی شجاعی

سال نشر : 1386

تعداد صفحات : 104

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 481 10003022
1,800 تومان
افزودن به سبد سفارش

مجموعه نمایشنامه از سید مهدی شجاعی که خود می گوید: «چند تابلوی نمایشی، برای دیدن یا خواندن یا اجرا، چه فرقی می کند؟». برخی عناوین این تابلوهای نمایش عبارتنداز: سیاست؛ فوتبال؛ المپیاد؛ قضاوت؛ تعلیم و تربیت؛ تکلیف؛ تعلیمات دینی؛ خدمت و ...
عادت به خواندن نمایشنامه در کشور ما مرسوم نیست ، بر خلاف بسیاری از کشورها که در آنها خواندن نمایشنامه فی نفسه برای مخاطب اهل مطالعه ، اصالت و موضوعیت دارد. برخی از مخاطبان ، حتی بعد از دیدن اجرا در پی تهیة متن نمایشنامه برمی آیند و با بازخوانی مجدد و مکرر، آنچه را با دیدن نمایش درنیافته اند، از متن استخراج می کنند. البته این جدا از نمایشنامه خوانی است که به طور مستقل در محافل ادبی و هنری برگزار می شود و مخاطبان و علاقه مندان خاص خود را هم دارد.
خوشبختانه این حرکت ، چند سالی است که در کشور ما نیز آغاز شده و استقبال و اظهار علاقة مخاطبین به شنیدن و خواندن نمایشنامه ، افق روشنی را پیش رو گسترده است .
کتاب «آیینه زار» متشکل از دوازده تابلو نمایشی است که نویسنده صراحتاً عبارت «برای خواندن » را هم در کنار آنها ذکر کرده است ، شاید به این دلیل که اولاً شناختی ریشه ای از نمایشنامه نویسی و ادبیات دراماتیک به عنوان رشتة تحصیلی اش دارد، ثانیاً به قوت و سابقه اش در داستان کوتاه متکی است و ثالثاً سعی دارد با تکیه بر مخاطبینی که نام و قلم او را می شناسند و آثارش را با علاقه دنبال می کنند، مخاطب را با این ژانر ادبی مأنوس کند و برخی از حرفها و دغدغه هایش را در این قالب به مخاطب منتقل سازد; حرفها و دغدغه هایی که مشکلات و مسایل بنیادین جامعه محسوب می شوند و تنها با شناخت و معالجة این دردهای رسوب کرده و نهادینه شده می توان به اصلاح و تغییر و تحول فرهنگی امید بست .
پیوند چند عنصر جذاب ادبی ، تابلوهای نمایشی «آینه زار» را خواندنی تر کرده است . جوهرة ادبی در نثر، ایجاز در کلام ، جسارت و گستاخی در بیان ، عنصر غافلگیری و از همه مهم تر طنز لطیف و دلنشین موجود در تابلوها سبب می شود که خواننده پس از خواندن اولین تابلو، صفحات بعدی را با اشتیاق دنبال کند و تا کتاب را به پایان نرسانده است ، بر زمینش نگذارد.
و اما چرا اسم «آینه زار»؟ اولین دلیلی که به ذهن می رسد، تازه و جذاب بودن این عنوان است . ترکیباتی مثل گلزار، لاله زار و شوره زار در ادب فارسی بسیار به کار رفته است ، ولی ترکیب این پسوند با آینه تازه و شاید بی سابقه است و برانگیزانندة کنجکاوی و سؤال . ولی به نظر می رسد که این ، همة پاسخ نیست . گویا قصد و غرض نویسنده از قراردادن این عنوان بر آن تابلوهای نمایشی ، ارجاع ذهن مخاطب به این نکته است که از مقابل صفحات این کتاب به سادگی عبور نکنید. هر صفحه ، آینه ای است پیش روی مخاطب ، مردم و جامعه که باید در آن تأمل کنند و معایب و محاسن خود را ببینند.

منبع: سایت کتاب آفتاب
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
اخبار مرتبط
بازدیدهای اخیر شما