loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

معرفی کتاب

هدف از نگارش این کتاب، پژوهش درباره وقف پول و آثار اقتصادی آن در بهبود شرایط اشتغال و افزایش درآمد جوامع اسلامی است.
باوجود آنکه بحث وقف پول و کیفیت آن در فقه اسلامی مورد توجه بوده است، اما به سبب برخی دشواری ها، کشورهای اسلامی نتوانستند از ظرفیت بالقوه آن به طور کارآمد و مفید بهره مند شوند، از این رو نتایج این تحقیق که بر پایه روش استنادی- پیمایشی به انجام رسیده، می تواند ماخذ مناسبی برای دستیابی به سیاست اقتصادی مطلوب و مستقل بر مبنای فقه اسلامی و راهگشای پژوهش های حوزه و دانشگاه باشد.

کتاب «بررسی فقهی وقف پول»، تحقیقی مستند در مورد وقف پول و آثار اقتصادی بالقوه آن در جوامع اسلامی است. مولفان این اثر، نظر به سابقه وقف پول در فقه اسلامی با عنوان «وقف الدراهم و الدنانیر»، ضمن تمرکز بر دیدگاه فقیهان و مراجع تقلید، ادله مشروعیت وقف پول را بررسی کرده اند.
این مولفان همچنین، موانع وقف پول را با تاکید بر دیدگاه مراجع تقلید، تحلیل و بررسی کرده و سرانجام به جواز وقف پول بر اساس آموزه های اسلامی رسیده اند.

این اثر در 3 فصل، با عناوین «ادبیات موضوع، تعریف واژگان و مفاهیم اولیه»، «امکان سنجی وقف پول از منظر فقهی» و «راه های به کارگیری وقف پول و آثار اقتصادی ناشی از آن با تاکید بر فقر و اشتغال» تهیه و تنظیم شده است.

در ایران سنت حسنه وقف، مبتنی بر ارزش های اسلامی است. بنابراین باید در چارچوب اصول مشخصی که برای آن تعریف شده است، انجام شود. اما به علت تعاریف محدود از آن امکان گسترش دایره آن و تجهیز بسیاری از دارایی های مالی در قالب آن ناممکن شده است.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما