loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

بررسی و تحقیق پیرامون نهضت حسینی

ناشر دفتر نشر فرهنگ اسلامی

نویسنده سیدعلی فرحی

سال نشر : 1388

تعداد صفحات : 568

چاپ تمام شده ؛ درصورت چاپ مجدد به من اطلاع بده notify me

معرفی کتاب

این کتاب تخصصی و عمومی است و طلاب و دانشجویان می توانند بهره های فراوانی از این اثر ارزشمند کسب کنند.
یکی از اهداف اساسی قیام امام حسین علیه السلام مبارزه با ظلم برای زمینه سازیِ عدالت است؛ از این رو در بخش های مختلف این کتاب، بحث های جالب و بکری در توجیه عدالت و ضرورت تحقق آن در جامعه اسلامی به میان آمده است. این کتاب، از یک دیباچه، پنج بخش و هر بخش نیز از چند گفتار و زیرمجموعه به شرح ذیل تشکیل شده است:
بخش اول) این بخش به «بنی امیه و مسأله خلافت اسلامی» پرداخته و بنی امیه و هم فکرانشان را ریاست طلب های فاسدی معرفی کرده که با بنی هاشم و دعوت اسلامی، اختلافات اصولی داشتند؛ از این رو با همه توان با آن مبارزه کردند و جنگ های بزرگی مانند بدر، احد و احزاب را به وجود آوردند. این بخش موضوعاتی را واکاوی کرده نظیر: آیا بنی امیه به راستی مسلمان شدند؟ چرا پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم با ابوسفیان مهربانی کرد؟ حساس ترین دو راهی اسلام، استفاده های سیاسی خطرناک، سردرگمی مسأله خلافت؛ باعث کشمکش ها، عوامل گوناگون کمک کننده به بنی امیه.
بخش دوم) این بخش با عنوان «دو سازمان متضاد در محیط اسلام» به شناسایی مسیر بنی امیه و هم فکرانشان و نیز مسیر بنی هاشم و پیروانشان پرداخته و هدف هایی را که این دو سازمان در درون جامعه اسلامی داشتند، واکاوی کرده است. مباحثی همچون: پیراهن عثمان و ولی عهدی یزید، سیاست تزویر و شمشیر، شناسنامه و کارنامه یزید، جبر مذهبی وسیله جبر سیاسی، اختلاط حق و باطل، سرمشق های اسلامی، زنان با ایمان و فداکار در راه حق را در این بخش می توانید مطالعه کنید.
بخش سوم) در این بخش که طولانی ترین بخش کتاب است، علل قیام امام حسین علیه السلام تشریح شده و نحوه برخورد یزید با امام حسین علیه السلام و اهل بیتش را متفاوت با نحوه عملکرد معاویه دانسته است. همچنین درباره فلسفه کلی روایت مشیت، همه جانبه بودن قیام حسینی و ذلت ناپذیری امام حسین علیه السلام و یارانش، مباحث مبسوطی مطرح کرده و قیام و شهادت آن حضرت را به تیشه ای تشبیه کرده که به ریشه حکومت بنی امیه زد، نه به شاخه! در ادامه نیز امتیاز اصلی حکام و و هویت زمام داران اسلامی را تبیین کرده است.
بخش چهارم) عنوان این بخش، «چگونه امام حسین علیه السلام پیروز شد» است. در این بخش که به جنبه های عملی نهضت امام حسین پرداخته، حق را پشتوانه پیروزی برشمرده و به بیان تأثیر شخصیت امام حسین علیه السلام در تاریخ بشریت پرداخته است. پس از آن درباره مهم ترین عوامل نابودی حکومت ها صحبت کرده و نهضت های ایرانی ضد اموی را خاطر نشان کرده و قیام حسینی و شهادت آن حضرت را در عین پیروزی و جاودانگی، مصیبتی بزرگ شمرده است.
بخش پنجم) در این بخش، که در واقع جوهره کل مباحث کتاب است، به بررسی جنبه های علمی مکتب آزادی بخش امام حسین علیه السلام پرداخته و نهضت حسینی را از جنبه حیات و عدالت بررسی کرده و ظلم را نتیجه سوء استفاده از عدالت می داند. سپس به بحث احساس مسئولیت و مسئولیت مربیان جامعه پرداخته است و عنوان کرده که کربلای حسین، فقط برای گریه و شفاعت نیست، بلکه سراسر درس چگونه زیستن و چگونه رفتن و چگونه مردن است. در پایان نیز نشانه های پیروان حسین را برشمرده است.
در بخش «نشانه پیروان حسین علیه السلام» آمده است: نشانه اجتماعیِ پیروان حسین علیه السلام نیز این است که با فداکاری های خالصانه خود، به انسان ها تربیت انقلابی می دهند و آن ها را در مسیر دفاع از حق و عدالت و مبارزه با ظلم به حرکت می آورند.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
اخبار مرتبط
بازدیدهای اخیر شما