loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

فقر

راه حل جامع برای رفع فقر

ناشر لیله القدر

نویسنده علی صفائی حائری

سال نشر : 1400

تعداد صفحات : 48

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 806 10003022
50,000 45,000 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

کتاب فقر نوشته اساد علی صفائی حائری (عین.صاد) است و در انتشارات لیله القدر منتشر شده است. در میان نظرات گوناگون در رابطه با اقتصاد اسلامی، مرحوم استاد حاج شیخ علی صفایی‌حائری به جدّ، معتقد به اقتصاد و نظام اقتصادی اسلام و بلکه معتقد به جامعیت دین بوده و این‌همه را بر اساس وحی(قرآن و روایات) و تئوری نظام‌سازی دینی مطرح می‌کردند.

کتابی که پیش‌روی شماست، به قلم مرحوم استاد حاج شیخ علی صفایی‌حائری نخستین‌بار قبل از انقلاب چاپ شده بود، که اکنون با ویرایش جدید دوباره به چاپ رسیده است. کتاب فقر، شامل طرح مسئله فقر و انواع آن و راه‌حل‌های پیشنهادی استاد برای رفع آن است.

در ویرایش جدید کتاب فقر، باید به چند نکته توجه داشت:

1. سعی شده است تا مستندات مطالبِ مطرح در نوشته فقر، از آیات و روایات جمع‌آوری شده و به صورت پانویس در کتاب درج شوند. با توجه به وجود چند پانویس محدود از خود نویسنده، آن پانویس‌ها با ذکر (نویسنده) مشخص شده و بقیه پانویس‌ها از ناشر است.

2. برخی از مطالب که نیاز به توضیح بیشتری دارند، در پانویس توضیح داده شده است. این توضیحات در برخی از موارد، از سخنرانی‌ها و یا دیگر آثارِ به‌چاپ‌رسیدۀ ایشان است و در برخی از موارد هم به آثار ایشان، ارجاع داده شده است.

نکته مهمی که در پایان، اشاره به آن لازم است، این است که در این کتاب، فقط از فقر و عوامل و راه‌حل‌های آن گفت‌وگو شده است. و از نظام اقتصادی اسلام و از سیستم پولی و مالکیت و ... در سایر کتب و یا سخنرانی‌های ایشان، مطالب مهم و اساسی مطرح شده است.

پس از انقلاب صنعتی، کشورهای صنعتی مجبور بودند تا مواد خام و خوراک کارخانه‌‌ها را تهیه کنند و از آنجا که خود چیزی نداشتند، مجبور بودند که راه دریا را در پیش بگیرند و به کشورهای غنی روی بیاورند و تاریخ استعماری را بیافرینند و مواد خام را چپاول کنند.

برای رسیدن به این مقصود مجبور بودند کشورهای صاحب مواد را با فقر، با جنگ، با جهل، زنجیر کنند تا مبادا یک روز جنبشی و حرکتی به وجود بیاید. در آن دوره‌ فقر و نیاز در تمام نهادهای جامعه رسوخ می‌کرد و جهل و جنگ تا آخرین ذخیره‌‌های ثروت را می‌‌لیسیدند و چیزی به جای نمی‌‌گذاشتند.

باز در هنگامی که صنعت‌‌ها به اوج شکوفایی خود رسیدند و تولید بیش از مصرف شد، مجبور شدند به دنبال مصرف کننده و بازار فروش، چراغ به دست بگیرند و در این گردش با یکدیگر بجنگند و عاقبت مصالحه کنند و کشورها را با اقتصاد یک پایه بار بیاورند و در سایر قسمت‌‌ها نیازمند و فقیر و محتاجش بگردانند تا اینها مواد مورد نیاز خود را از آن‌ها تهیه کنند و بازار فروش و مصرف‌کننده خویش باشند. و به‌خاطر مصرف بود که تجمّل و جنگ و یا تب جنگ به اوج خود می‌‌رسید.

این دو نوع فقر که در یکی مواد خام را به یغما می‌‌برند و در جای دیگر اقتصاد را یک‌پایه می‌‌کنند، همان فقری است که به نام فقر استعماری نامیده می‌‌شود و همان فقری است که در تمام کشورهای عقب‌افتاده و در حال رشد، جای پا دارد.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
اخبار مرتبط
بازدیدهای اخیر شما