loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

تجسم عمل و شفاعت

دفتر پنجم

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 917 10003022
60,000 54,000 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

کتاب تجسم عمل و شفاعت، دفتر پنجم از نکات استاد محمد شجاعی است. این کتاب در انتشارات کانون اندیشه جوان منتشر شده است. دو عنوان شفاعت و تجسم اعمال از مهمترین و بحث انگیزترین مباحث کلامی در حوزه معاد شناسی است.
به راستی شفاعت به چه معناست؟ اقسام آن کدام است و کیفیت آن چگونه است؟ آیا شفاعت با اصل توحید همخوانی دارد و یا به نوعی شرک در آن راه ندارد؟ شفاعت به چه کسانی تعلق می گیرد و تجسم اعمال چگونه است؟ با توجه به قوانین جاری در نظام آفرینش ، جلوه گری اعمال، افکار و عقاید چگونه است؟ این موضوع از آن نظر مهم و درخور توجه است که از سویی با مسأله «توحید» و از سوی دیگر با «عدل الهی» ارتباطی نزدیک و تنگاتنگ دارد.

به گواهی متون تاریخی، سیره و روش مسلمانان، از زمان رسول اکرم (ص ) و همچنین زمان های بعد، درخواست شفاعت از شافعان راستین بوده و پیوسته از آنان در طول زندگی و در آستانه مرگ خواستار شفاعت بوده اند. تا اوایل قرن هشتم هجری، هیچ دانشمند و متفکر مسلمانی چنین درخواستی را مخالف اصول اسلام تلقی نمی کرد؛ تا آنکه «ابن تیمیه» با این موضوع مخالف کرده و پس از وی «محمد ابن عبدالوهاب»، «نجدی»، بنیان گذار مسلک وهابیت، به پیروی از او پرچم این منافشه را برافراشته تر ساخت.

در مقدمه کتاب تجسم عمل و شفاعت، با توجه به طرح شبهات وهابیون در ذهن جوانان صاحب فکر ما و همچنین روشن تر شدن اصل این موضوع و ابعاد آن از دیدگاه اسلام، سعی می کنیم شعاع هایی از این مسأله را باز کرده و اساسی ترین مطالب را در این باب با بیانی روان برای علاقه مندان به تفکر اسلام ناب تحلیل می کند.

«شفاعت» در لغت در معانی گوناگونی به کار رفته است؛ همچون دعا برای مومنان، صلح میان دو نفر، زوج، زیاد کردن، یار ی کردن کسی که خواستار چیزی باشد، منضم شدن کسی به دیگری برای یاری دادن و برآوردن خواسته ها.
شفاعت در محاورات عرفی، به این معناست که شخص آبرومندی از بزرگی بخواهد که از کیفر و مجازات مجرمی درگذرد و یا بر پاداش خدمتگزاری بیفزاید اما در اصطلاح نیز برای شفاعت معانی گوناگونی گزارش شده است؛ همچون ظهور هر تأثیر خیری در انسان توسط شخص دیگر، درخواست دعا، وساطت در رسانیدن نفع و دفع ضرر نسبت به کسی که لایق و قابل این واسطه گری باشد و ....

به هر حال، در حقیقیت کسی که متوسل به شفیع می شود، نیروی خودش را به تنهایی برای رسیدن به هدف کافی نمی داند، از این جهت نیروی خود را با نیروی شفیع گره می زند و در نتیجه آن را دو چندان کرده و به آنچه می خواهد نایل می شود که اگر این کار را نمی کرد و صرفا نیروی خود را به کار می بست، به مقصود خود نمی رسید؛
زیرا به تنهایی ناقص، ضعیف و ناتوان بود. پس شفاعت نزد خداود متعال برای رساندن شفاعت شونده به هدف اوست؛ حال برای رسیدن به این هدف یا باید از ضررهایی جلوگیری کرد و آنها را دفع کرد، یا باید خیرهایی به او رساند تا توانایی ادامه حرکت و واردگشتن به مراتب عالی و بالاتر را برای رسیدن به مقصود پیدا کند.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
اخبار مرتبط
بازدیدهای اخیر شما