loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

ماهنامه فرهنگی تشکیلاتی حلقه وصل شماره 41

سردبیر : صادق یزدانی

مدیر مسئول : صادق یزدانی

صاحب امتیاز : مجید کهنوجی

حلقه وصل در این شماره به «فرقه های انحرافی» پرداخته است که توانستند در ایران عرض اندام کنند. تبارشناسی و چگونگی رشد و وضعیت فعلی فرقه هایی مانند انجمن حجتیه، جریان یمانی، مسیحیت تبشیری، بهائیت، دراویش گنابادی، جریان فرقه شیرازی و جریان مکتب نور علیالهی موضوع این شماره حلقهوصل است.

همواره با پیدایش ادیان، کسانی بوده اند که در مسیر ایجاد انحراف در دین، سر از پا نمی شناختند و نمونه های قلابیِ مشابهی ایجاد می کردند تا رخنه ای در دینداران ایجاد کنند و شیطان را در مسیر فعالیتش یاری رسانند.
ایجاد فرقه های انحرافی دلایل متعدد و مختلفی دارد اما آن بخشی که به فعالان فرهنگی و دغدغه مندان انقلاب اسلامی و عناصر خودجوش مردمی مرتبط است، چند مورد خاص و ویژه است که سردبیر حلقهوصل در یادداشت خود با عنوان «اردوهای جهادی، راهکار مبارزه با فرقههای انحرافی!» نسخهای برای درمان این درد کهنه پیچیده است.

در ادامه مطالب شماره چهلویکم ماهنامه فرهنگی-تشکیلاتی حلقهوصل را از نظر میگذارید؛

جریان فرقه شیرازی

«تشیع انگلیسی و جایگزینی فرع به جای اصل» عنوان یادداشی است که حجتالاسلام مهدی مسائلی با محوریت جریانشناسی شیعه انگلیسی و فرقه شیرازی نوشته است و معتقد است که این جریان نگاه صرف تاریخی به اسلام دارد. در ادامه امیر سالاروند نقدی بر جریان فرقه شیرازی نوشته است و از «مرجعیت موروثی، مرجعیت ماهوارهای» این جریان میگوید.

مروری صریح بر یک جریان چندشاخه

«سلفیت چیست؟ سلفی کیست؟ و القادعه چه میکند؟» عنوان یادداشت حجتالاسلام جواد محرابی است که در آن به جریانشناسی فرقه سلفی-تکفیری پرداخته است و حسین قیامت در یادداشت خود علاوه بر پرداختن به روند شکلگیری جریانهای تکفیری-سلفی، معتقد است که «همه سلفیها داعش نیستند!»

نگاهی به عملکرد جریانهای وحدت ستیز در شیعه

در شماره چهلویکم ماهنامه حلقهوصل، حجتاسلام ابراهیم سامانی از زمانی میگوید که وهابیون هم همایش وحدت برگزار میکنند! در این بخش حامد کمیلی در گفتوگو با حلقهوصل از راهکارهای تحقق وحدت اسلامی میگوید و معتقد است که گفتوگو و تلاش علمی، مانع کشتار و تکفیر نمیشود.

تفکر حجتیه و نفی نظم سیاسی دینی

یکی از این جریان های انحرافی در حوزه مهدویت، جریانی به نام انجمن حجتیه است که تحت پوشش مبارزه با بهائیت شکل گرفته ولی متاسفانه نمونه شوم از ایجاد تفرقه در میان مسلمین و شیعیان است. حلقهوصل در این شماره به اندیشههای این فرقه تفرقهساز میپردازد و برای پاسخ به این سوال که چرا انجمن حجتیه با نظام جمهوری اسلامی ایران مخالف است؟ با حجتالاسلام امیننیا مصاحبه کرده است.

شناخت جریان مدعی یمانی

احمد بن اسماعیل بصری که بعدها خود را احمد الحسن نامید، آغازگر جریانی نوظهور در عرصه مهدویت است که با حمایت کانونهای دین ستیز و الگوپذیری از سران فرقه ضاله بهائیت، ادعاهای مختلفی ارائه داده است. اینکه فعالیتهای این جریان از کی در ایران آغاز شد و الان چه وضعیتی دارند و چه ادعاهایی دارند را در این شماره بخوانید.

عرفان حلقه و ادعاهای واهی

اینکه اساس ایدئولوژیک و باورهای بنیادین طاهری چیست؟ مطلبی است که حلقهوصل سعی کرده با توجه به داعیه عرفان ناب ایرانی اسلامیِ طاهری، گفتارهای صریح او را با اصول مکتب که توحید، عدل، نبوت، امامت و معاد است به تناظر بگذارد تا التقاط آن روشن شود. التقاطی که با نفی تمامی پنج اصل مکتب اهل بیت(ع) به وجود آمده است. و در ادامه با حجتالاسام عبدالحسین مشکانی استاد حوزه و دانشگاه و پژوهشگر عرفانهای نوظهور، درباره انحرافات و روشهای تبلیغی این فرقه انحرافی سخن گفته ایم و نظراتش را جویا شده ایم.

مسیحیت تبشیری؛ دیانت یا سیاست؟!

مسحیت تبشیری، اصطلاحی است که از دو دهه پیش در ایران سر زبان ها افتاد و فراگیر شد و بعد از تذکر عمومی مقام معظم رهبری و توصیه های خصوصی ایشان به مسئولین امنیتی پیرامون مسیحیت تبشیری، حساسیت موضوع مسیحیت تبشیری برای طبقات مختلف اجرایی، فرهنگی، اجتماعی و امنیتی معنای دیگری به خود گرفت و اهمیت پیگیری مسئله صدچندان شد. حلقهوصل در این شماره به جریانشناسی مسیحیت تبشیری پرداخته است.

بهائیت و مسیرهای گمراهی

«جنگ طلبانی مدعیِ صلح» عنوان یادداشت حجت الاسلام علیرضا روزبهانی است که در آن به جریانشناسی فرقه بهائیت پرداخته است. در ادامه قاسم محتاج، در یادداشت خود به بهائیت و اجرای سیاستهای استعماری این جریان در ایران میپردازد و معتقد است که «بهائیت، معضلی برای تمام بشریت» است.

فرقه نعمت اللهیه گنابادیه و تفکر پلورالیسم

نگاهی به چیستی فرقه نعمت اللهیه گنابادیه و تفکر پلورالیسم دینی در آن از دیگر مطالب شماره چهل ویکم حلقهوصل است. «علیه حقیقت و رستگاری دینی» عنوان یادداشت حجت الاسلام مجید گودرزی با محوریت جریانشناسی این فرقه است. جریان شناسی فرقه دراویش گنابادی در گفت وگو با حجت الاسلام محمدمحسن مردانی از دیگر بخش های این شماره است.

مکتب نور علی الهی

«وقتی تناسخ جایگزین معاد می شود»، چیستی تناسخ یا زندگی های متوالی در جریان مکتب نور علی الهی از دیگر بخش های این شماره است. «ترور منتقدان ویژگی مهم فرقه مکتب» عنوان گفتوگو با حجتالاسام علی گودرزی، درباره افکار و اندیشههای جریان مکتب است.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی