loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

فیلسوفی که دقیق ترین تقویم اسلامی را تکمیل کرد

نویسندگان مرتبط : خواجه نصیرالدین طوسی

ملاعلی قوشچی، صاحب شرح تجریدالاعتقاد خواجه نصیر طوسی در ایام حیات توانست «زیج» الغ بیگ را که غیاث الدین جمشید کاشانی و قاضی زاده رومی آغاز به ساخت کرده بودند، به پایان برساند.

شنبه 29 آذر 1393

علی بن محمد سمرقندی قوشچی، معروف به ملاعلی قوشچی، صاحب شرح تجرید الاعتقاد خواجه نصیر طوسی است. او هم متکم بود و هم ریاضی دان.

وی به امر اُلُغ بیگ شاهرخ بن تیمور که خود ریاضی دانی ماهر و استاد قوشچی بود، زیج الغ بیگ را که قاضی زاده رومی (استادش) و غیاث الدین جمشید کاشانی، نابغه ریاضی، شروع کرده بودند و به انجام آن موفق نشده بودند، به پایان رساند. (اُلُغ بیگ نویسنده کتاب «زیج» دقیق ترین تقویم اسلامی است)

پس از قتل الغ بیگ، در سال 835 هجری، عازم سفر حج شد و در تبریز مورد توجه اوزون حسن از حکمرانان آق قویونلو که در سال 757 تا 882 هجری حکمرانی کرد قرار گرفت و از جانب وی برای عقد مصالحه بین او و سلطان محمد دوم عثمانی، ملقب به فاتح به استانبول رفت و در آنجا (در حدود سال 876 هجری) مقیم شد و سمت مدرسی مدرسه ایاصوفیا را یافت.

در سال 879 هجری در استانبول زندگی را بدرود گفت.

تألیفات:
فهرست آثار او عبارت اند از رساله در حساب، رساله در هیئت، شرح تجرید خواجه، رسالة فی حل اشکال القمر، رسالة فی الموضوعات العلوم، تعلیقه بر رساله قاضی عضد ایجی، شرح شافیه ابن مالک، شرح کافیه فی النحو و شرح زیج الغ بیک.

ملا علی قوشچی در شرح تجرید می گوید: «هیچکس را در این حرف نیست که علی بن ابیطالب (ع) بعد از رسول خدا (ص) اعلم و اطهر و اشجع و ازهد و اسخی و اشرف ناس است.» همچنین او در شرح تجرید مبحث امامت می گوید: «امامت ریاست عمومی است در امور دین و دنیا به طریق خلافت از پیغمبر».

کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
اخبار مرتبط
محصولات مرتبط