loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

کتاب «انقلاب اسلامی در شیراز» منتشر شد

انتشارات مرتبط : مرکز اسناد انقلاب اسلامی

مؤسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، در دومین روز از دهه مبارک فجر کتاب «انقلاب اسلامی در شیراز» را منتشر کرد.

چهارشنبه 15 بهمن 1393

در کتاب «انقلاب اسلامی در شیراز» کوشش شده تا در کنار معدود کتب و بررسی های منتشر شده، رکن اصلی پژوهش برپایه ی اسناد و مدارکی استوار شود که بیشتر در سال های اخیر در دسترس پژوهشگران قرار گرفته اند. در زمینه ی اسناد و مدارک به اسناد و گزارش های دولتی در ارتباط با این تحولات می توان اشاره کرد که بخش اصلی آنها در قالب گزارش های سری و محرمانه ی ساواک در مورد فعالیت های مخالفان و رویدادها و وقایع شیراز در دوران مزبور، در مرکز اسناد انقلاب اسلامی نگهداری می شود.

همچنین از اسناد و گزارش های مضبوط در مراکزی چون سازمان اسناد ملی ایران، مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه، اداره ی کل آرشیو، موزه و اسناد ریاست جمهوری، مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی و مؤسسه ی مطالعات تاریخ معاصر ایران، نیز در این بررسی استفاده شده است.

در این نوشته که از پانزده فصل تشکیل شده است، از فصل نخست تا فصل ششم علاوه بر کلیاتی درباره ی موقعیت طبیعی و اوضاع جغرافیایی شیراز، در مسیری گذرا به پیشینه ی تاریخی شیراز از آغاز تا دهه ی 1340 شمسی پرداخته شده است. در فصل هفتم، ضمن بررسی چگونگی اجرای قانون اصلاحات ارضی در فارس، شورش های ایلات قشقایی، سرخی، ممسنی و بویراحمد مورد بررسی قرار گرفته است.

در فصل هشتم: رویدادهای شیراز و جهت گیری علما و روحانیون در قبال درگذشت آیت الله بروجردی، لایحه ی انجمن های ایالتی و ولایتی، واقعه ی فیضیه ی قم و قیام مردم شیراز در 15 خرداد و دستگیری علما و روحانیون مؤثر در قیام و پیامدهای آن مورد توجه قرار گرفته است.

در فصل نهم فعالیت رژیم پهلوی در فاصله ی سال های 1343 تا 1356 بررسی شده است. برگزاری یازده دوره جشن هنر شیراز (1346ـ 1356)؛ برگزاری جشن های 2500 ساله در پاسارگاد، تخت جمشید و شیراز؛ تأسیس دانشگاه پهلوی در سال 1341 و توسعه ی سریع آن با توجه ویژه ی شاه به آن؛ فعالیت و نفوذ تشکیلات فراماسونری در شیراز، از جمله ی این فعالیت ها است.

در فصل دهم، ضمن معرفی علما و روحانیون شیراز به نقش آنان در مبارزه علیه رژیم شاه پرداخته شده است. سپس فعالیت گروه ها و احزاب سیاسی و جنبش دانشجویی در شیراز مورد بررسی قرار گرفته است.

در فصل یازدهم: پس از بررسی اوضاع سیاسی اجتماعی شیراز، واکنش های مردم شیراز در قبال وقایعی چون درگذشت دکتر شریعتی، درگذشت سیدمصطفی خمینی، انتشار مقاله ی توهین آمیز روزنامه ی اطلاعات، قیام 19 دی قم و 29 بهمن تبریز مورد توجه قرار گرفته است.

اوج گیری حرکت مردم شیراز در سال 1357 و وقایع و رویدادهای پیش آمده در جریان اعتصابات و تظاهرات و درگیری های به وجود آمده بین مردم و نیروهای نظامی و انتظامی و چگونگی پیروزی مردم در روز 22 بهمن در فصل های دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم مورد بررسی قرار گرفته است.

سرانجام در فصل پانزدهم تحولات سیاسی اجتماعی شیراز در سال های اولیه ی پیروزی انقلاب مورد مطالعه قرار گرفته است. مهم ترین این رویدادها شامل: بازگشایی سازمان ها و ادارات دولتی و انتصابات جدید؛ تشکیل نهادهای انقلابی در شیراز؛ دستگیری و محاکمه ی مقامات امنیتی و نظامی سابق؛ برگزاری همه پرسی و انتخابات خبرگان قانون اساسی، ریاست­ جمهوری و مجلس شورای اسلامی؛ و فعالیت و درگیری جریان های سیاسی و رویدادهای شیراز پس از برکناری بنی صدر از ریاست جمهوری و در دوران ریاست جمهوری شهید رجایی است.

این اثر در شمارگان 1000 نسخه و 1200 صفحه و به قیمت 45هزار تومان به همت انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی روانه بازار نشر شده و قرار است با حضور امام جمعه و شخصیت های سیاسی، فرهنگی استان و مرکز اسناد انقلاب اسلامی و نویسنده کتاب و اصحاب رسانه چهارشنبه پانزدهم بهمن ماه از ساعت 16 در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شیراز رونمایی گردد.

کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
اخبار مرتبط
محصولات مرتبط