loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

«روحانیت و سیاست: مسائل و پیامدها» منتشر شد

نویسندگان مرتبط : عبدالوهاب فراتی

کتاب «روحانیت و سیاست: مسائل و پیامدها» نوشته عبدالوهاب فراتی به همت سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.

سه‌شنبه 18 مرداد 1390

به گزارش سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کتاب «روحانیت و سیاست: مسائل و پیامدها» به موضوع «آسیب شناسی روحانیت و سیاست» می پردازد.

روحانیت در شیعه، برخلاف روحانیت در مسیحیت، نهاد متولی دین نیست؛ بلکه نهاد تخصصی وکارشناسی دین است. اقتدار دین بیشتر برخاسته از اقتدار نصوص دینی است که هدایتگر و فعال ساز حاملان نص است. بدین لحاظ، روحانیت شیعه نمی تواند نهادی در حاشیه باشد: یا در قدرت است یا در سپهر سیاست.

همچنین، نهاد روحانیت نمی تواند غیرسیاسی بماند: روحانیت بنا به نسبتی که با نص اسلامی دارد، همواره خود را مسئول می داند و برحسب موقعیت تاریخی، ممکن است رسالت یا وظیفه ای جدید بر کارکردهای سنتی و اصیل خویش بیفزاید و نیز بنا به آنچه تکلیف شرعی می داند، در کلیت نظام سیاسی مشارکت کند و این گونه، به تصدیگری سیاسی بپردازد.

تجربه انقلاب اسلامی و سه دهه حضور روحانیان در قدرت نشان می دهد که آنان از بسیاری ظرفیت ها و امکانات فکری و نهادی خویش در اداره جامعه آگاه شده اند، با این همه، آسیب های فراروی روحانیان و کارکردها و ساختار و مدنیت سازمان آنان قرار گرفته است.

این اثر به دنبال پاسخ به این پرسش است که روحانیت چه کارکردها و ساختاری دارد و چه پیامدهایی بر کارکرد و سازمان روحانیت مترتب است.

کتاب «روحانیت و سیاست: مسائل و پیامدها» نوشته عبدالوهاب فراتی در 283 صفحه، 2500 نسخه و بهای 4500 تومان به همت سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به چاپ رسید.

کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
اخبار مرتبط
محصولات مرتبط