loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

جواد سلیمانی امیری

عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)

حجت الاسلام دکتر جواد سلیمانی امیری محقق و پژوهشگر، استاد حوزه و دانشگاه ،دکترای تاریخ و عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) می باشد.
برخی از آثار منتشر شده از ایشان تا کنون عبارتند از:
کتاب « آزمون خواص »
بررسی نقش خواص در بحران های حکومت امیرالمومنین علی (ع)
اگر ۲۵ سال فاصله نیافتاده بود، امیر المومنین علی علیه السلام برای ساختن آن جامعه مشکلی نداشت اما با جامعه ای مواجه شد که «یأخذون مال الله دولا و عبادالله خولا و دین الله دخلا بینهم» جامعه ای است که در آن، ارزش ها تحت الشعاع دنیاداری قرار گرفته بود. جامعه ای است که امیرالمومنین علیه الصلاة و السلام، وقتی می خواهد مردم را به جهاد ببرد، آن همه مشکلات و دردسر برایش دارد! خواص دوران او ـ خواص طرفدار حق یعنی کسانی که حق را می شناختند ـ اکثرشان کسانی بودند که دنیا را بر آخرت ترجیح می دادند! نتیجه این شد که امیر المومنین علی علیه السلام بالاجبار سه جنگ به راه انداخت؛ عمر چهار سال و نه ماه حکومت خود را دائماً در این جنگ ها گذراند و عاقبت هم به دست یکی از آن آدم های خبیث به شهادت رسید.
کتاب « عدالت در گرداب »
جریان شناسی تحلیلی حکومت علوی (ع)
انقلاب اسلامی که ادامه حرکت جهانی نبی اکرم (ص)، و بروز دوباره حکومت شیعی در تاریخ است همانند تجربه پیشین خود، امروز از برخی آفت های درونی رنج می برد. آفتهایی که در یک ارزیابی کوتاه به قرابت شگفت آورشان به چالش های دوره پیشین حاکمیت تشیع میرسیم. در آن زمان مردم و جریانهای خاص هر یک به نحوی عدالت مداری علی (ع) را تهدید می کردند. تحجر گرایی و بی بصیرت مردم نسبت به مقام مولا و شرایط آن روز اسلام از سوی دیگر، گردابی را به وجود آورد که عدالت علوی را در خود فرو می برد. از این رو بازخوانی شرایط و مشکلات حکومت علوی از جمله ضروریات امروز ماست. چرا که ما راه و عملکرد خود را در ادامه حکومت مولا تفسیر می کنیم و چالش های پیش روی خود را از همان سنخ می یابیم.
کتاب « از عدالت خانه تا مشروطه غربی »
نگارنده به منظور بررسی چگونگی تبدیل نهضت عدالتخانه به مشروطه ی غربی در صدد است علل استحاله ی حرکت ضد استبدادی ملت ایران را بررسی و از این رهگذر، تحولات پدید آمده در انقلاب اسلامی را تحلیل کند. بر این اساس در فصل اول این نوشتار، هدف اولیه ی نهضت عدالت خانه و مشروطه ی غربی، بررسی شده، نیز عوامل و پیامدهای تغییر ماهیت نهضت بیان شده است. سپس واکنش علما در برابر انحراف پدید آمده در نهضت مشروطیت، بازگو گردیده است.”
کتاب « امام حسین (ع) و جاهلیت نو»
نگارنده در بخش اول تصویر جامعه عربستان را در چهار مقطع :تاریخ جاهلیت، عصر بعثت، دوران حکومت سه خلیفه اول و روزگار پادشاهی فرزندان ابوسفیان به گونه ای مختصر تشریح می کند .در بخش دوم به تمایزهای جاهلیت قبل از اسلام و جاهلیت نوین بعد از رحلت پیامبر (ص) اشاره کرده تفاوت موضع رسول اکرم (ص) و امام حسین (ع) را در قبال جهل معاصر تجزیه و تحلیل نموده است .وی در فصول پایانی موضع امام حسین (ع) در قبال جاهلیت نو و تفاوت سیاست های آن حضرت در زمان معاویه و یزید را تحلیل می نماید .
کتاب « حیات فردی و اجتماعی محمد بن ابی بکر ، استاندار علی علیه السلام در مصر»
در این کتاب، زندگانی ((محمدبن ابی بکر)) از یاران باوفای امام علی (ع) به رشته تحریر درآمده است .دلایل دلباختگی محمدبن ابی بکر به امام، و نقش سازنده این شخصیت در جنگ جمل و صفین از جمله مباحث کتاب به شمار می آید.
کتاب « تاریخ تحلیلی اسلام »
از عصر جاهلی تا عصر عاشورا
کتاب « رازداران حریم اهل بیت »
پژوهشی درباره باب های اهل بیت (ع)
همچنین مقالات متعددی تا کنون از این استاد توانمند به رشته تحریر در آمده است.
  • تاریخ ثبت اطلاعات
    شنبه 17 دی 1390
  • شناسه
    9944
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
اخبار مرتبط