loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

پرورش ذوق عامه در عصر پهلوی: تربیت زیباشناختی ملت در سیاست گذاری فرهنگی دولت

ناشر موسسه فرهنگی پژوهشی چاپ و نشر نظر

نویسنده علی قلی پور

سال نشر : 1397

تعداد صفحات : 288

چاپ تمام شده ؛ درصورت چاپ مجدد به من اطلاع بده notify me

معرفی کتاب

وزارت فرهنگ و هنر در سال ۱۳۴۸ سندی به نام «سیاست فرهنگی ایران» منتشر می کند. «فرهنگ برای همه» یکی از اصول مندرج در این سند رسمی است که یکی از بندهای آن «پرورش ذوق عامه» نام دارد.

این سند نقطه ی آغاز برنامه ریزی برای تربیت ذوق و شم زیباشناختی ملت به ضرب سیاست گذاری فرهنگی دولت نبود، بلکه پیشینه ی آن به آغاز دوران پهلوی می رسید. این کتاب مطالعه ای در تبار ایده ی تربیت ملت و پرورش ذوق آن نزد نزد دولتمردان و روشنفکران عصرپهلوی اول است که با تحول و دگرگونی هایی به سیاست مقابله با گسترش فرهنگ عامه پسند و پدیده هایی چون فیلمفارسی و تئاتر لاله زاری در دهه های ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ تبدیل می شود.

«اگر کتابش فروش نرفت می گوید مردم نمی فهمند، اگر نمایشگاه نقاشی اش سوت و کور بماند، باز گناه نفهمی مردم است، اگر نمایشنامه اش یا فیلم اش با بی توجهی یا خشم مردم روبرو شود، باز مردم گناهکارند که ظرایف روح لطیف ایشان و دقایق آثار بی بدیلشان را اصلا متوجه نیستند و نمی فهمند. بله، انگ نفهمی مردم تنها اسلحه ای ست که شبه هنرمند در تمام صحنه های دفاعی به کار می برد، ولی ...
متن بالا: سخنرانی غلامحسین ساعدی در «شب های نویسندگان و شاعران ایران» انستیتو گوته/ ۲۱ مهر ۱۳۵۶»
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما