loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

اشراق هنر: مجموعه مقالات همایش حکمت معنوی و فلسفه هنر در تبیین اندیشه های محمد مددپور

ناشر سوره مهر | پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی

نویسنده محمد مددپور

تحقیق و تنظیم کتاب دانشکده هنر دانشگاه شاهد

سال نشر : 1388

تعداد صفحات : 181

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 1024 10003022
11,000 10,500 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

کتاب حاضر، مجموعه مقالات همایش حکمت معنوی و فلسفه هنر در تبیین اندیشه های دکتر مددپور است که برگزارکنندگان آن پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی حوزة هنری و دانشکده هنر شاهد بودند. مرحوم مددپور، نویسنده، پژوهشگر هنری معاصر و استاد دانشگاه بیش از 20 سال عمر خود را صرف مطالعه، تحقیق و تدریس در زمینه مباحث مختلف هنر دینی، اسلامی و فلسفه کرد. وی همچنین مدیریت گروه مطالعات دینی هنر پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری را بر عهده داشت و ضمن تدریس در دانشگاههای کشور عضو هیئت علمی دانشکده هنر دانشگاه شاهد بود. دهها جلد کتاب و مقالات علمی و هنری و همچنین سخنرانیهای متعدد در حوزه های حکمت و فلسفه هنر اسلامی، مدرنیته و مباحث گوناگون اجتماعی و فرهنگی از جمله فعالیتهای آن مرحوم بود. این کتاب دربردارنده مجموعه مقالات است در تبیین اندیشه ها و فعالیتهای در حوزه هنر و فلسفه اسلامی در هنر دینی، که با مقدمه ای از مرتضی گودرزی دیباج به عنوان غربت اندیشه (یادمانی به مناسبت درگذشت دکتر مددپور) که به آراء و اندیشه های گوناگون مددپور در حوزه های متفاوت پرداخته است. مقالات این مجموعه عبارت است از غربزدگی و استحاله های فرهنگی، تأملی بر ظهور حقیقت در موسیقی غربی و شرقی، برجستگیهای ممتاز هنر اسرارآمیز نگارگری ایرانی (در دورة اسلامی)؛ بررسی تطبیقی «مفهوم غرب زدگی، عوارض و پیامدهای آن» در ساحت اندیشه متفکران زنده یاد جلال آل احمد و مددپور؛ یاد کرد وارستگی و رهاشدنی و... . که در بیشتر آنها به تبیین اندیشه ها و نوشته های مددپور به صورت علمی پرداخته شده است. پایان کتاب مصاحبه های چاپ نشده ای از مددپور آورده شده است. به طور نمونه تأسیس فلسفه هنر بر مبنای حکمت معنوی و... . وی معتقد بود که هنر اسلامی و هنر شرقی دین مدار، تنها آفرینندة زیبایی نیست؛ بلکه زبان لطیفه ای نهانی است که در آن فلسفه اشراقی با زبان زیبایی به هم آمیخته اند و از هنر یک زبان عینی ساخته اند. او به دنبال نه تنها اطلاق در هنر که به دنبال نسیم یقین در حقیقت هنر اسلامی و شرقی بود.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
اخبار مرتبط
بازدیدهای اخیر شما