loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

یک امام یک امت: هویت، مدنیت و روابط میان فرهنگی ایران و عراق در پرتو زیارت اربعین

ناشر دانشگاه امام صادق (ع)

نویسنده سید مجید امامی | آرزو نیکوییان

سال نشر : 1399

تعداد صفحات : 279

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 109686 10003022
140,000 126,000 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

کتاب یک امام یک امت: هویت، مدنیت و روابط میان فرهنگی ایران و عراق در پرتو زیارت اربعین به همت آرزو نیکوئیان و سیدمجید امامی از انتشارات دانشگاه امام صادق ع منتشر شده است.

اساساً آنچه حرکت اربعین را متمایز نموده و اهمیت داده است‌ و می‌دهد، زمینه‌سازی برای تمدن بزرگ اسلامی و حکومت جهانی اسلام است.

برای آنکه حکمرانی جهان به دست صالحان تحقق پیدا کند، به یک زمینه‌سازی نیاز است. بزرگترین سرمایه برای توسعه جوامع، سرمایه نیروی انسانی است. از‌طرف‌دیگر، اجتماع بزرگ انسانی اربعین که به نفر، بیش از 20 میلیون می‌باشد؛ هرچند که اگر حرکت گام‌ها و ترددها و هجران‌ها و جاماندگی‌ها در هم ضرب شود،‌ به میلیون‌ها نفر خواهد رسید.

نکته حائز‌ اهمیتی که وجود دارد این است که‌ احساس می‌کنم بیش از آنکه ما دشمنان را رصد کنیم، مورد رصد آنان قرار می‌گیریم. این موضوع، باید ما را بیشتر به اهمیت جریان اربعین واقف کند و نسبت به تمام آنچه سرمایه‌گذاری کرده‌اند تا ما را به تفرقه بیندازند، آگاه نماید.

اگر پوشش خبری رسانه ­های بیگانه را با عظمت عاشورا مقایسه و رصد کنید، فقط دو نوع تصویر می‌بینید: یکی تصویر قمه‌زنی و دیگری تصویر گل‌مالی! هیچ خبری از این همه عظمت، محبت، وحدت، تعامل، مهربانی و غیره وجود ندارد. جایی که کودکان مورد محبت و سالخوردگان مورد احترام قرار می‌گیرند؛ جایی که اختیار و عقل در‌هم‌آمیخته می‌شود؛ تمام افراد با رضایت خویش می­آیند؛ تمامی مال‌ها طهارت پیدا کرده و هیچ‌کس با مال خمس داده نشده به اربعین نمی‌آید. عجیب است که وقتی وارد خانه نو عروس عراقی می­ شوید، خانه­ اش را با تمام تازگی و زینت­هایش در اختیار زائر اربعین قرار می‌دهد و خود در خانه مادرش می­خوابد درحالی‌که معمولاً انسان‌، تعلقش به چیز­های تازه زندگی زیادتر است. این چه عشقی است که قدرت کَنده‌شدن از دنیا را به ما می­دهد؟ «وَأَما بِنِعْمَه رَبک فَحَدثْ» (الضحی:‌ 11).

بنابراین ما می‌توانیم برای زمینه‌سازی عدل و قسط، صلح و مهربانی و‌ احیای جامعه انسانی در جاده اربعین گامی برداریم و این نقدترین فرصت در اختیار مبلغین و مروجین و دردمندان دین و انسانیت است.معیت، با‌هم‌بودن‌هایی است که بدون نفی هویت‌های اعتباری، ما را در حقیقتی فطری همبسته می‌سازد و قاموسی معنوی و طولی دارد چرا‌که قرآن هم به همه مؤمنین سفارش معیت اما با قله‌های کمال و رشد را دارد که «کونو مع الصادقین».

نگارندگان اثر در برخی فصول و گفتارها کوشیده‌اند شرایط اجتماعی و تفاوت‌های فرهنگی‌ ایران و عراق را بررسی کنند.

بر‌همین‌اساس در بخشی از اثر پیش رو مناسبات هویتی و همزیستی اجتماعی در جهان امروز مورد بحث قرار گرفته است.

در بخشی دیگر چالش‌های عینی و فعلی که روابط ایرانی ـ عراقی را تهدید می‌کند بررسی شده است و در بخشی دیگر هم از باب تنقیح مبادی و مبانی زیارت اربعین و جایگاه مدنیت‌پردازانه آن بحث شده است.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما