loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

مردی در تبعید ابدی: بر اساس داستان زندگی ملاصدرای شیرازی صدرالمتالهین

5 (1)

ناشر روزبهان

نویسنده نادر ابراهیمی

سال نشر : 1398

تعداد صفحات : 277

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 11171 10003022
احتمال تاخیر در تهیه
215,000 204,300 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

ملاصدرا جزء معدود اندیشمندانی است که تفکراتش همچنان رونقمند و پرطنین، هر روز صیقل می خورد و درخشان می شود و می پرورد و می پروراند، چنانکه حضرت امام (ره) را نیز صدرایی خوانده اند و انقلاب اسلامی را هم متاثر از این تفکر. ملاصدرا اگر چه بزرگ زاده است و فرزند فرماندار اقلیم فارس، لیکن با شاهان و شاه زادگان ناسرخوش است و با قدرتمداران تیز زبان و سر گران؛ تا آنجا که حتی به اساتید خود من جمله میرداماد و میرفندرسکی و شیخ بهایی می تازد که چرا با حضور خود در دربار شاه عباس به وی وجاهت و مشروعیت می دهید، هر چند که آنان نیز برای خود دلایلی دارند.

ملاصدرا در عین پایبندی به اصول تشیع دوازده امامی، درصدد اصلاح کجی ها و بد فهمی ها است و این اصلاح گرایی وقتی با زبان تند و خطاب ویرانگر او همراه می شود، سر سبزش را به تندباد حوادث می سپارد.
"مردی در تبعید ابدی" کتابی شیرین و جذاب است که به بازخوانی سرگذشت و شرح حوادث زندگانی صدرالمتالهین می پردازد و آنرا در قالب داستان هایی جذاب و لذت بخش به خوانندگان خود می نوشاند.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
نظرات

علی رضوانیان

“مردم، از اساس، به دو گونه اند. افراد یک گروه، هنگام اندیشیدن به لحظه های منحصر از گذشته، آن لحظه ها را شناسایی می کنند، باز می یابند، و با اراده و تکیه بر تجارب و شناختِ حالِ خویش، آن ها را دیگرگون می کنند و مطلوب؛ یعنی به آن صورت در می آورند که «ای کاش به آن صورت واقع شده بود.» در این حال، آن ها، هشیارانه و بی خود فریبی، گذشته ها را نوسازی می کنند، و خوب می دانند که گذشته، به صورتی که اینک آن را بازمی سازند اتفاق نیفتاده است؛ یعنی واقعیت ها را واقع بینانه و درست حس می کنند؛ اما به یاری آرزو، آن را دست کاری می کنند. به این ترتیب، در ذهنِ این گروه از انسان ها، گذشته، به دو صورت رخ می کند: یکی آن گونه که واقع شده، و دیگر آن گونه که ای کاش واقع می شد.

***

گروه دوم اما برخلاف گروه نخست، به هنگام سفر به گذشته ها، تصویرهای نادلخواه را به کلی حذف می کنند و تصویرهایی یک سره دلخوه به جای آن ها می نشانند. برای آن ها فقط یک گذشته وجود دارد، و آن، گونه یی است رؤیایی و عالی اما کذب محض.

***

فرق گروه دوم با گروه اول، در همان «ای کاش» است و میل هشیارانه به جبران، و همین «ای کاش» است که راه به جانب اصلاح می بَرَد، و رستگاری، و بلوغ اندیشگی؛ و فرق است میان «حسرت» و «میلِ به جبران»، چرا که میل به جبران، قرین توبه است، و توبه بازسازی روح است در محضر حق …”

24 آذر 1394

شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
اخبار مرتبط
بازدیدهای اخیر شما