loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

غرب شناسی

از سری کتاب های و انتم الاعلون

5 (1)

ناشر آرما

گردآورنده کتاب بنیاد فرهنگی تاریخی خانه مشروطیت اصفهان

تعداد صفحات : 239

چاپ تمام شده ؛ درصورت چاپ مجدد به من اطلاع بده notify me

معرفی کتاب

کتاب «غرب شناسی» شامل ده مقاله از رضا داوری اردکانی، کریم مجتهدی، اصغر طاهرزاده، موسی نجفی، محمد مددپور و سید مرتضی آوینی است که در آن به مباحث پیرامون غرب پرداخته شده است. مباحث «غرب شناسی» چند سالی است که مورد توجه گروه های علمی ایران قرار گرفته است. «غرب شناسی» را به دو صورت می توان دنبال کرد. در حالت اول می توان مکاتب، فلسفه ها و ایدئولوژی های غربی را مورد بررسی قرار داد و در حالت دوم خود «غرب» به عن.ان یک کل واحد مورد بررسی قرار می گیرد. حالت بررسی اول بیشتر به شناخت «ایسم»ها می پردازد و در حالت دوم بیشتر به «مباحث تمدنی غرب» پرداخته می شود.

کتابغرب شناسی، به رویکرد دوم اشاره دارد و غرب را به عنان یک تمدن و یک کلیتی که امروزه ما با آن مواجه هستیم، در نظر گرفته، پیرامون آن بحث می کند. گاهی اوقات «غرب شناسی» پیش نیازی است که در مواقع «تهاجم فرهنگی» و برخورد یک فرهنگ بیگانه با فرهنگ خودی مورد توجه قرار می گیرد و گاه پیش نیاز فهم روانی است که رویارویی ما با تمدن غرب همه جانبه شده و تمامی ابعاد زندگی را در بر گرفته است.

دو مقاله اول از شهید سید مرتضی آوینی با نام های «بهشت زمینی» و «آخرین رنج دوران» به بیان صورت مسئله می پردازد و وضعیت فعلی بشر را ترسیم می نماید. در این دو نوشتار، آوینی با دیدی نقادانه در مورد تمدن غرب و پایان آن سخن می گوید. مقاله سوم و چهارم در مورد شناخت «غرب» در آثار و اندیشه های فیلسوف معاصر، دکتر رضا داوری اردکانی است. داوری در این دو مقاله بیان می کند که منظور ما از «غرب» چیست. مراد ما غرب جغرافیایی نیست بلکه آن جوهری است که با آموزش، اقتصاد، سینما، ادبیات، معماری و رسانه غربی نسبت دارد.

پس از شناخت غرب، پرسش از غرب صورت می گیرد و در مقالات پنجم و ششم، مرحوم دکتر مددپور و دکتر موسی نجفی، کلیت غرب را مورد پرسش قرار می دهند. مددپور با پیش کشیدن مبحث «نیست انگاری» از چالش اساسی غرب صحبت می کند و نجفی با مطرح کردن بحث بیداری اسلامی، گام اول این مسیر را پرسش از جوهر غرب می داند. در ادامه مقاله «از غرب زدگی تا غرب شناسی» از کریم مجتهدی، نحوه ورود غرب به ایران مورد واکاویی قرار می گیرد و داوری در مقاله «صد سال سرگردانی در راه تجدد و تجددمابی» تاکید می کند که تکلیف خود را با تجدد روشن نکرده ایم.

در مقاله نهم، طاهرزاده نگاهی به عبور از مدرنیته دارد و پیش از ارائه راهکارها از ضرورت «خودآگاهی» صحبت می کند. در مقاله پایانی نیز شهید آوینی از لزوم یک انقلاب جهانی علیه تمدن مدرن سخن می گوید و انقلاب اسلامی ایران را آغازی بر یک پایان می داند که در نهایت با ظهور حضرت مهدی(عج) دوران شکوفایی فطرت توحیدی انسان آغاز می شود. از ویژگی های کتاب غرب شناسی، ارائه مقاله پیشنهادی در پایان هر مقاله به منظور فهم بیشتر موضوع است.

غرب شناسی به قلم جمعی از نویسندگاناست که توسط بنیاد فرهنگی تاریخی خانه مشروطه اصفها گردآوری شده و در انتشارات آرما به چاپ رسیده است. کتاب غرب شناسی از مجموعه کتاب های و انتم الاعلون است و از مجموعه کتاب های و انتم الاعلون موارد زیر به چاپ رسیده است:
- تاریخ معاصر ایران
- نام‌ها و نهضت‌ها
- مشروطه شناسی
- هویت شناسی
- دوباره در اوج
- غرب شناسی
- تمدن برتر
- افق تمدنی آینده انقلاب اسلامی
- نظریه تمدن جدید اسلامی
- فلسفه انقلاب اسلامی و آینده ما
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
اخبار مرتبط
بازدیدهای اخیر شما