loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

نشریه داخلی دانشجویان حوزه علمیه قم در سالهای 1344-1343 - جلد دوم: انتقام

مجموعه اسناد انقلاب اسلامی ایران 2

ناشر کلبه شروق

نویسنده محمدتقی مصباح یزدی

سال نشر : 1379

تعداد صفحات : 180

چاپ تمام شده ؛ درصورت چاپ مجدد به من اطلاع بده notify me

معرفی کتاب

نشریه ی «انتقام» از تاریخ 29 آذر 1343، مطابق با 15 شعبان 1384هـ.ق، تا 15 مهر 1344، مطابق با 7 جمادی الآخر 1385هـ.ق، در هشت شماره منتشر شد. عنوان اصلی این نشریه، آیه ی «والله عزیر ذوانتقام» بود. وظیفه ی اصلی تدوین، انتشار و توزیع نشریه ی «انتقام» برعهده ی آیت الله محمدتقی مصباح یزدی بود.(2)
چاپ این نشریه در زیرزمین منزل آیت الله مصباح یزدی در تهران انجام میشد و مدتی بعد به قم منتقل شد. بیشتر مطالب این نشریه، اخبار مبارزه و نیز تحلیل های سیاسی بود. این نشریه، ایدئولوژی مبارزه ی اسلامی را از قرآن استخراج میکرد.

آیت الله مصباح درباره ی چرایی انتشار نشریه ی مکتوب میگوید: «از این جهت، نشریه ی انتقام را تأسیس کردیم که هم مطالبش شدیداللحنتر از سایر نشریات بود و هم موضعگیری آن بسیار صریح بود. همه ی نویسندگان آن هم از کسانی بودند که رهبری حضرت امام را کاملاً پذیرفته بودند.»(3)

این نشریه در هشت شماره ی خود، در چهار فصل، مطالب زیر را دنبال می کند: تحلیل مسائل اجتماعی، بررسی مسائل سیاسی، تحریر و تبیین مسائل اعتقادی به ویژه نسبت به ولایت و حکومت اسلامی و یک بخش هم به اخبار داخلی و خارجی و تحلیل آن ها اختصاص یافته بود.

در شماره ی یک این نشریه، آیت الله مصباح تحت عنوان «امید در قاموس روح»، بحثی را در جهت رسیدن به حکومت اسلامی، که در شماره ی هشت به آن می رسند، مطرح می کند. «انتقام» پیکان حملات خود را از همان اولین شماره، به سمت حسنعلی منصور هدف گرفت و کابینه ی دولت و انقلاب سفید را مورد انتقاد قرار داد.

در شماره ی سوم با عنوان «ایدئولوژی اسلامی»، آیت الله مصباح تاریخ مبارزات را به سه دوره ی اولیه، دوره ی شکفتگی و دوره ی رشد تقسیم می کنند. ایشان تأکید می کنند که مبارزه را تنها به شکل دوره ی سوم، یعنی دوره ای که تشکیلات منظم به علاوه ی روش های عملی و راه صحیحی براساس مبانی عقیدتی درست برای مبارزه ترسیم یافته است و رهبران قوانین و رموز مبارزه را تا آخر رعایت می کنند، صحیح می دانند.

شماره ی پنجم «انتقام» در 19 اردیبهشت 1344 منتشر شد و عنوان اولین مقاله ی آن «عید غدیر، روز پایه گذاری خلافت اسلامی» بود. در این شماره ، نشریه بر ضرورت تشکل گرایی و انسجام بخشی در مبارزات اسلامی تأکید می کند.

شماره ی هشتم، آخرین شماره ی نشریه انتقام بود که پس از آن، به دلیل دستگیری عوامل آن، دیگر منتشر نشد. این شماره در پانزدهم مهرماه 1344 به چاپ رسید. این نشریه تحت عنوان ایدئولوژی اسلامی و حکومت شرعی منتشر شده و ضمن اینکه در آن بر ضرورت ایجاد حکومت اسلامی تأکید می شد، شبهاتی که در این رابطه وجود دارد را جواب می داد.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما