loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

دولت ایوبیان

ویراست دوم

ناشر پژوهشگاه حوزه و دانشگاه

نویسنده محمدسهیل طقوش

مترجم عبدالله ناصری طاهری

ویراستار سعیدرضا علی عسگری

سال نشر : 1390

تعداد صفحات : 412

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 25357 10003022
50,000 47,500 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

پس از تجزیه امپراتوری بزرگ سلجوقی که با مرگ ملک شاه در سال 485ق / 1092م. رخ داد، خاندان های حکومتگر مستقلی ظاهر شدند که از قبل در خدمت سلاجقه بود. یکی از آنها اتابکان زنگی در موصل بودند که در مناطقی از عراق و شام حکومت می کردند. آق سنقر، از یاران نزدیک ملک شاه بود که از جانب او به «قسیم الدوله» ملقب شد و امارت حلب را از مخدوم خود گرفت و فرزندانش، عمادالدین و نورالدین در موصل و حلب دو سلسله محلی اتابکان موصل (521-630 ق / 1127-1233 م) و اتابکان حلب (541-577 ق / 1146-1181م) را تأسیس کردند. در نخستین سالی که اتابکان در حلب بودند، خاندان گروهی از کردهای روادی آذربایجان، که مقدر بود در آینده با نام «ایوبیان» بر بخش عظیمی ازجهان اسلام حکومت کنند، به خدمت آنان درآمدند; از جمله دو برادر به نامهای اسدالدین شیرکوه و نجم الدین ایوب.
با ضعف دولت فاطمی مصر و ورود اتابکان حلب در معادلات سیاسی مصر، این خاندان کردتبار در دولت فاطمی به منصب وزارت رسیدند و صلاح الدین، فرزند نجم الدین، مؤسس دولتی بزرگ به نام «ایوبیان» در مصر، شام و جزیره فراتیه شد.
کتاب حاضر به تفصیل تاریخ این دولت بزرگ را از آغاز تا انجام گزارش کرده است. دکتر محمد سهیل طقّوش نویسنده محترم کتاب و استاد تاریخ دانشگاه لبنان، در مجموعه درس هایی از تاریخ اسلام، سلسله های حکومتگر اسلامی را بررسی کرده است. اطناب در سخن که خواننده را خسته می کند، تعصب نسبت به تاریخ تشیع، و مبالغه درباره صلاح الدین از ویژگیهای اوست. درباره دولت ایوبی، پیش از او نویسندگان غربی و عربی، مانند استانلی لین پول، هامیلتون گیپ، دیوید جاکسون، محمد مصطفی زیاده، السید الباز العرینی، سعید عبدالفتاح عاشور، زبیده محمد عطا و درید عبدالقادر نوری آثار خوبی برجای گذاشته اند، اما این کتاب که چند سالی از نشر آن می گذرد، جدیدترین اثر در این باره است که به ترجمه آن مبادرت شده است. نویسنده در پانزده فصل، زمینه های تاریخی شکل گیری دولت در مصر، ورود ایوبیان به شام و جزیره، روابط با دولتهای اسلامی ، بیزانس، صلیبی ها، شخصیت صلاح الدین و وضعیت دولت ایوبی پس از صلاح الدین را بررسی کرده است.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما