loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

شرح حکمه الاشراق به انضمام تعلیقات صدرالمتالهین (دوره دو جلدی)

5 (3)

ناشر حکمت

نویسنده قطب الدین شیرازی

تحقیق و تنظیم کتاب سید محمد موسوی

مستندساز سید حسین نصر

تعداد صفحات : 1188

هم اکنون غیرقابل سفارش!

معرفی کتاب

با نظری هر چند اجمالی به تاریخ فلسفه در هشت قرن اخیر در ایران میتوان دو تجلی متفاوت از مکتب اشراق را مشاهده کرد: نخست خود تعالیم این مکتب که سرچشمه آن کتابهایی نظیر حکمه الاشراق و هیاکل النور شیخ شهاب الدین سهروردی است و دیگری نفوذ این مکتب در نحله های فلسفی پس از خود مانند حکمت متعالیه صدرالمتألهین.

سهروردی در ابتدای کتاب خود حکمه الاشراق تذکر می دهد که اقدام وی در نوشتن این کتاب "اصرار برخی از اصحاب معنوی او بوده است که مکرراً از او خواسته اند تا آنچه او در خلوت از طریق ذوق و مکاشفه برایش حاصل شده به صورت مکتوب بنگارد".

سهروردی تأکید میکند که حصول حکمت اشراق از طریق برهان صرف به دست نمی آید. به نظر او در اصول اساسی علم انوار بزرگان گذشته حکمت مانند هرمس، افلاطون، سقراط و حکمای ایران باستان نظیر جاماسب و بوذرجمهر با وی همراه و هم عقیده اند.

کتاب "شرح حکمه الاشراق" در واقع یکی از آثاری است که میتوان آن را در چارچوب تجلی نخست مکتب اشراق دانست که میکوشد اندیشه اشراقی را طرح کند. این کتاب شامل متن حکمه الاشراق و دو شرح اساسی بر آن در نسلی بعد از او توسط قطب الدین شیرازی و شمس الدین محمد شهرزوری است که هر دو علاوه بر این تفاسیر، اثری دایره المعارف گونه در فلسفه نگاشته اند که رنگ قوی اشراقی دارد یعنی دره التاج و الشجره الالهیه.

چاپ سنگی شرح قطب الدین شیرازی بر حکمه الاشراق به انضمام تعلیقات صدرالمتألهین در سال 1315 قمری با تصحیح مرحوم شیخ اسدالله یزدی (از مدرسین حکمت در مشهد) به چاپ رسید. تنها چاپ جدید از این کتاب و بدون تعلیقات نیز به اهتمام دکتر مهدی محقق صورت گرفته است است.

سید محمد موسوی ویراستار این کتاب علاوه بر این دو مورد به نسخه های دیگری نیز مراجعه کرده، هر چند هیچیک را به عنوان نسخه اصل در نظر نگرفته است. وی همچنین به حواشی ملاصدرا، آقا علی مدرس و سید جلال الدین آشتیانی در ویرایش این کتاب توجه داشته است.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
نظرات

حسین مومن آبادی

سلام لطفا در منوی معرفی کتاب زبان تالیف کتاب قید شود .به موضاعات کتابها بیشتر اشاره شود مثلا در کتاب شرح حکمت الاشراق وتعلیقه ملاصدرا جلد اول موضع آن منطق است یا فلسفه یااگر ممکن بود مقداری از فهرست کتاب قید شود .

17 دی 1395

زبان همه کتاب ها در مشخصات کتاب قید شده است (زیر قسمت قطع کتاب). هرچند گذاشتن فهرست کتاب ها مطلوب ماست ولی برای همه کتاب ها نمیتوانیم فهرست بگذاریم چون کار بسیار زمان بری می باشد.

شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما