loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

پله پله تا ملاقات خدا (دوره دو جلدی)

ناشر بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع)

گردآورنده کتاب موسسه فرهنگی هنری سبل السلام

سال نشر : 1393

تعداد صفحات : 852

هم اکنون غیرقابل سفارش!

معرفی کتاب

جلد نخست کتاب کتاب «پله پله تا ملاقات خدا» با موضوع «ایمان» دربردارنده چهارده بخش نظیر «عجب و تکبر»، «تواضع»، «حسد، غبطه و خیرخواهی»، «ریا»، «بخل»، «غضب و کظم غیظ»، «دروغ»، «اسراف و میانه روی»، «پرخوری و روزه»، «محبت»، «غفلت و عبرت»، «دعا» و «یأس و امید» است.

جلد دوم کتاب «پله پله تا ملاقات خدا» دارای هفت بخش نظیر «عقوق و حقوق والدین»، «پیوند با خویشاوند»، «همسایه»، «امانت و خیانت»، «عهد و پیمان»، «غیبت» و «منابع و مأخذ» است.
موضوع این کتاب «حق الناس» است که هدف از چاپ آن، به پیروی از آیات و روایت اخلاقی آن است که مخاطب را ابتدا به تأمل و تفکر در موضوعات اخلاقی و احتمالاً ضعف ها و لغزش های شخصی خود فرا بخواند و در مرحله بعد با پیشنهادهای جزئی، زمینه را برای عمل به آن تعالیم اخلاقی فراهم کند.
روشن است که این هدف با تندخوانی متن محقق نخواهد شد و بلکه مطالعه سریع متن، زمینه و جاذبه تأمل بعدی و عمل به جزئیات پیشنهادی را منتفی می کند و از این نظر تأثیر منفی هم خواهد داشت.

در بخشی از جلد اول این کتاب درباره «بخل» می خوانیم:
مرحوم آیت الله بهجت مکرر می فرمودند: راه سیر و سلوک و قرب الهی، ترک گناه در اعتقاد و عمل است و عمل به این توصیه، سالک را از تمام توصیه های دیگر بی نیاز می کند. درباره ترک گناه در اعتقاد کمتر فکر کرده ایم، اما اهمیت سیر و سلوک قرآنی چنان که آیت الله بهجت فرمود، علاوه بر ترک گناهان عملی، ترک گناهان اعتقادی هم هست.
اما گناه اعتقادی چیست؟
گناه اعتقادی هر عقیده ای است که با ایمان به خدا و قیامت و دیگر معارف اصلی اسلامی تعارض داشته باشد. مثلاً اگر کسی فکر کند خدا از مشکلات او بی خبر است، یا خبر دارد و نمی تواند مشکلات او را حل کند، چنین فردی همین طور که نشسته و هیچ کاری هم نمی کند، برای او گناه می نویسند. به عبارت دیگر، این فرد با چنین عقیده ای لحظه به لحظه از خدا دور می شود.
*****
در بخشی از جلد دوم کتاب «پله پله تا ملاقات خدا» درباره محبت «اویس بن عامر به رسول خدا (ص)»، می خوانیم:
محبت اویس بن عامر به رسول خدا صلی الله و علیه و آله چنان بود که وقتی در جنگ احد، دندان حضرت شکست، در همان ساعت، دندان اویس هم در صدها کیلومتر آن طرف تر در یمن و روستای قرن شکست.
همین اویس با این درجه از عشق و محبت به رسول خدا، از مادر پیر خود اجازه گرفت تا دیدار حضرت برود. مادر اجازه داد. با این شرط که بیش از نصف روز در مدینه نماند و به سرعت برگردد.
اویس با زحمت و مشقت، مسیر یمن تا مدینه را طی کرد، ولی با کمال ناباوری شنید که رسول خدا در مدینه نیست و آن روز بر نخواهد گشت!.
- سلام مرا به رسول خدا برسانید و بگویید مردی از یمن به نام اویس به زیارت شما آمده بود و چون از مادرش اجازه توقف بیشتر نداشت، به وطن خود مراجعت کرد.
وقتی رسول خدا صلی الله و علیه و آله به مدینه بازگشت فرمود: «تفوح روائح الجنة من قبل قرن، واشوقاه الیک یا اویس القرنی، الا و من لقیه فلیقرئه منی السلام (بحار الانوار، ج 43، ص 155، الفضائل، ص 107) نسیم های بهشتی از سوی منطقه قرن می وزد، آه ای اویس قرنی! چه قدر به دیدار تو مشتاقم! هر کس او را دید سلام مرا به او برساند.
گر در یمنی، چو با منی، پیش منی / گر پیش منی، چو بی منی، در یمنی
اویس قرنی از معدود یاران پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می باشد که علی رغم عدم درک محضر او، در زهد و تقوی به درجات بلندی نائل شد و بعد از تلاش های فراوان در راه احیای دین و دفاع از ولایت مولای متقیان علی علیه السلام در جنگ صفین در رکاب آن حضرت به شهادت رسید و در منطقه صفین مدفون شد.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما