loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

صادر نخستین از منظر امام خمینی (س) و عرفا

ناشر موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده مرضیه رمضانی

سال نشر : 1392

تعداد صفحات : 228

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 36451 10003022
47,000 42,300 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

کتاب صادر نخستین، مشتمل بر چهار بخش اصلی و روی هم رفته با 9 فصل فرعی در 228 صفحه، به یکی از مهم ترین مسائل عرفان، یعنی نخستین موجودی که بی واسطه از مبدأ هستی صادر شده است، می پردازد؛ مسئله ای که در فلسفه اسلامی هم از اهمیتی بالایی برخوردار است.
چنانچه مؤلف اشاره می کند، دو رویکرد عمده در درک هستی شناسانه عالم وجود دارد: رویکرد فلسفی و رویکرد عرفانی. مسئله صادر نخستین، در فلسفه، تحت موضوع علیت از قدمت بیشتری برخوردار است و حتی در یونان باستان و حکمت زرتشتی نیز می توان این دغدغه را یافت.

بخش نخست کتاب حاضر به کلیاتی درخصوص معرفی و طرح مسئله، حیات علمی امام خمینی و فلسفه از دیدگاه امام و اهمیت فلسفه صدرایی در نگاه ایشان تعلق دارد.

در بخش دوم، مؤلف می کوشد تا مسئله صادر نخست را در هستی شناسی فلسفی تبیین کند و برای این کار به درستی و با دقت به دو مسئله بنیادی آن، یعنی وحدت و کثرت و علت و معلول وارد می شود. در ادامه به یکی از قواعد پرسابقه فلسفی، یعنی قاعده «الواحد» می پردازد و انحای اتصاف موجودات را به اوصافی به خصوص علیت شرح می دهد.

بخش سوم، با عنوان «صادر نخست در هستی شناسی عرفانی» با چرخشی به منظومه عرفان اسلامی، بحث را از زمین فلسفه به آسمان عرفان می کشاند و با تکیه بر مفاهیمی چون تجلی و ظهور، مظاهر وجود، مقام واحدیت و احدیت، فیض اقدس و فیض مقدس و تبیین وحدت وجود از دیدگاه فلاسفه، عرفا و امام خمینی(س)، بحث را با اوصاف و اسامی «نفس الرحمن» به پایان می برد.

بخش پایانی کتاب به جمع بندی فیلسوفان عارف و نظریه جمع در نگاه صدرالمتألهین و جناب صدرالدین قونوی و نقد امام بر قونوی و نهایتاً به ارزیابی نظریه جمع اهتمام دارد. نتیجه گیری کتاب، نشان می دهد امام نیز مانند جناب آخوند، به جای عقل اول، «نفس الرحمن» را صادر نخست، و عقل اول را از تعینات آن بر می شمارند.

کتاب «صادر نخستین از منظر امام خمینی(س) و عرفا» جدای از توضیح دیدگاه عارفانه امام خمینی در این باب، به خوبی می تواند موضوعات فلسفی و عرفانی مرتبط با این بحث را برای خواننده مطرح کند و در این راه به منابع دست اول بسیاری ارجاع داده است. اما نقطه ضعف این اثر درمقابل این نقطه قوت، نپرداختن به کارکرد موضوع (در کنار اهمیت آن) و تقریر محل نزاع است.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما