loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

داستان هایی برای کندو کاو فلسفی - جلد دوم: پایه ششم ابتدایی، هفتم و هشتم متوسطه

ناشر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

نویسنده سعید ناجی

سال نشر : 1394

تعداد صفحات : 86

چاپ تمام شده ؛ درصورت چاپ مجدد به من اطلاع بده notify me

معرفی کتاب

این کتاب شامل یازده داستان ویژة مقطع راهنمایی است. بدیهی است که این داستان ها با توجه به قابلیت های فکری این گروه سنی نوشته شده اند. برخی از این داستان ها ترجمه و برخی بازنویسی شده اند. برخی دیگر نیز با الهام از داستان های خارجی که در این زمینه نوشته شده اند یا داستان های کهنی که محتوای فلسفی داشته اند تالیف یا اقتباس شده اند.

در داستان اول با عنوان «شاهد واقعی چیست؟» که بازنویسی یک افسانة ویتنامی است مفاهیمی چون صداقت، حرف های معماگونه، تفاوت بین شاهد، مدرک و دلیل؛ مطرح می شود.

در داستان دوم این مجموعه با عنوان «قطب نما» که در حقیقت نمونة بازنویسی شدة داستان «چاقو» نوشتة فیلیپ کم است؛ موضوعاتی چون دزدی، حسادت، مجازات و وجدان مطرح شده اند.

در داستان سوم با عنوان «کارلا و تاجر حریص» که بازنویسی یک افسانة ایتالیایی با همین عنوان است، به مباحثی چون حریص بودن، احترام به قوانین، و کلک زدن به دیگران پرداخته شده است.

در داستان چهارم این مجموعه با عنوان «وقتی فکر می کنیم به کجا می رویم؟» که براساس داستانی از سارا ردشاو با عنوان «روی ایوان» بازنویسی شده؛ مفاهیمی چون پنهان کاری، تمرکز و حواس پرتی، تفاوت بین خیال و واقعیت انجام هم زمان کارهای گوناگون، فکر دربارة فکر، چیستی ذهن از مفاهیم اصلی این داستان هستند.

داستان پنجم این مجموعه با عنوان «استدلال برای زور جوانی» در حقیقت بازنویسی یکی از قصه های ملانصرالدین است که تلاش شده به شکل داستان های فبک در بیابد. این داستان صرفاً به موضوع مغالطه و شناسایی آن در سخن و استدلال می پردازد.

داستان ششم با عنوان «تکلیف انشا» اقتباس بومی «داستان گابریل»، از داستان های آن مارگارت شارپ[3] است که در مجموعه داستان های فیلیپ کم آمده است. در این داستان مفاهیمی چون تفاوت بین قاعده و ملاک، چیستی داستان و نیز ویژگی های یک داستان خوب مورد توجه قرار می گیرند.

داستان هفتم با عنوان «تینا و لاک پشت زمان» که اقتباسی بومی از داستان «تامی و لاک پشت زمان» از متیو لیپمن است مضامینی چون شانس، گذر زمان و سفر در زمان به بحث گذاشته می شوند.

در داستان هشتم و نهم این مجموعه با عنوان «چه کسی قابل احترام است؟» و «حرف مردم» که همچون داستان «استدلال برای زور جوانی» از قصه های ملانصرالدین اقتباس شده اند؛ به ترتیب مفاهیم احترام، استدلال، نتیجه گیری منطقی و ملاک ارزش مندی انسان ها در داستان اول و مشورت، عیادت، رعایت حال دیگران، گوش دادن به حرف دیگران، قضاوت و پذیرش کورکورانه در داستان دوم از مفاهیم محوری قابل بحث در این داستان ها می باشد.

در داستان دهم این مجموعه که تلخیص یکی از داستان های مشهور هانس کریستین اندرسون با عنوان «درخت کاج» است؛ آرزوهای دوران کودکی واقعیت های بزرگسالی، مسئلة مرگ و حیات، میل به جاودانگی و تحولات زندگی از مفاهیم مورد بحث هستند.

داستان آخر این مجموعه با عنوان «سارا و مینا» که نسخة دیگری از آن در مجموعه داستان های بومی فلسفه برای کودکان ویژة مقطع راهنمایی آمده است. این نسخه با زبان و ویژگی های کودکان دورة راهنمایی همخوانی بیشتری دارد و حول محور دوستی و مسائل مرتبط با آن است.

برای این داستان تمریناتی در کتاب راهنما در نظر گرفته شده است: از جملة این تمرین ها می توان تشخیص امور عادی و سایر معیارها، جفت های مکمل و فکر دربارة داستان را نام برد.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما