loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

تاریخ تفسیر قرآن کریم

مجموعه درس گفتارهایی درباره تاریخ تفسیر قرآن کریم

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 37318 10003022
125,000 112,500 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

کتاب تاریخ تفسیر قرآن کریم، مجموعه درس گفتارهایی درباره تاریخ تفسیر قرآن کریم نوشته احمد پاکتچی است و در انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) به چاپ رسیده است.

نویسنده در 15 فصل با عنوان هایی مانند «چیستی تاریخ»، «چیستی تفسیر»،«جایگاه تفسیر در سده نخست هجری»، «جریان تدوین تفسیر در سده های دوم و سوم هجری»،«کارکردهای تفسیر در سده های متقدم هجری»،«جریان تفسیر در سده های متاخر هجری»،«جریان تدوین تفسیر در عصر جدید»،«تفاسیر اجتماعی در عصر جدید»،«تفاسیر موضوعی در عصر جدید» و «جریان پرهیز از تفسیر و گریز به تدبر» به بررسی سیر تاریخی جریان های تفسیری پرداخته است.

یکی از ویژگی های این کتاب تاریخ تفسیر قرآن کریم در مقایسه با کتاب های مشابه این است که دکتر پاکتچی در جریان بحث، به معرفی جریان های سیاسی و اجتماعی در جهان اسلام می پردازد و با اشاره به ریشه های تاریخی و عوامل زمینه ساز در شکل گیری آن ها، به بیان نقش و تاثیراتی که این جریان ها در زمینه تفسیر قرآن کریم داشته اند، اقدام می کند.

نویسنده در این کتاب با یک سیر تاریخی مدون، زمان و عصرهای مختلف را بررسی می کند تا در نهایت به این نتیجه برسد که قرآن در هر عصری مطابق با نیازهای همان عصر تفسیر می شده است و روش تفسیر قرآن در همه زمان ها یکسان نبوده و نخواهد بود. یکی از بحث های جذاب کتاب تاریخ تفسیر قرآن کریم، مباحث مربوط به «تفسیر عرفانی قرآن کریم» است. دکتر پاکتچی تفسیر عرفانی قرآن کریم را در دو گرایش «عرفان کلاسیک» و «عرفان غیر کلاسیک» تقسیم و تلاش می کند تا همه روش هایی را که جنبه عرفانی و سلوکی دارند، بررسی کند.

در مورد تفاسیر عرفانی کلاسیک و غیر کلاسیک تفاوتی وجود دارد. در تفاسیر عرفانی کلاسیک با افراد حد وسط مواجه هستیم، یعنی آدم های معتبری که به طور دائم خودشان را به سنت های گذشته متصل می دانند و لذا نظریه های آنان به واسطه ارجاع به گذشتگان اعتبار پیدا می کند. در عین حال در تفاسیر عرفانی غیر کلاسیک ممکن است با دو گروه مواجه باشیم یک گروه مفسرین سطح بالا که حرف تازه ای دارند مثل«ابن عربی» و گروه دوم عده ای عارف نما که دچار توهماتی شده و آن توهمات را با اشراق اشتباه گرفته و در زندگی مسیر اشتباهی را پیش گرفته اند.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما