loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

تئوریهای امپریالیسم

ناشر امیرکبیر

نویسنده ولفگانگ ج. مومسن

مترجم کوروش زعیم

تعداد صفحات : 176

چاپ تمام شده ؛ درصورت چاپ مجدد به من اطلاع بده notify me

معرفی کتاب

کتاب فوق ابتدا تئوریهای کهنه تر امپریالیسم همچون تئوریهای سیاسی و اقتصاد کلاسیک را بیان کرده است. سپس تئوریهای گونه مارکسیسم، لنینیسم، مائوئیسم یا مارکسیسم نو یا اندیشه سنتی لیبرالیسم غربی را مورد بررسی قرار داده است. این اثر می کوشد که تصویر متعادلی را از مکتبهای گوناگون اندیشه در این مورد، که هنوز عامل اصلی در مبارزه ایدئولوژیکی میان اردوی مارکسیسم – لنینیسم و دموکراسی قانون غربی است، عرضه کند.

استعمار نو برخلاف پیش بینی های لنین و روزالوکزامبورگ، از میان رفتن حکومت رسمی مستعمراتی – فراگردی که در سال ۱۹۱۹ آغاز و به طور ناگهانی پس ازجنگ دوم جهانی کامل شد – به سیستم سرمایه داری غربی خدشه ای وارد نیاورد.

اما تئوری پردازان غربی در این باره نتیجه گیری نسبتاً زودرسی کردند که: باآغاز فراگرد مستعمره زدایی و خودمختاری دموکراتیک، امپریالیسم دست کم در کشورهای صنعتی غربی، در اصول، به تاریخ سپرده شد و آخرین بقایای آن از زمانی که اسپانیا و پرتغال متعلقات آن سوی دریایی خود را رها ساختند به طور کلی ناپدید گشت.

گروه بزرگی از مارکسیستهای نو... در این باور توافق دارند که سرمایه داری در تکامل اخیر خود تدبیرهایی بوجودآورده که تا حدّی حکومت مستعمراتی را غیرلازم می کند، زیرا این تدبیرها قانون کاهش سود و تضادهای فزاینده تند درونی نظام تولید سرمایه داری را باوسایلی دیگر خنثی می سازد.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما