بحث درباره زن، موقعیت، هویت و ارزش و کارکرد او، کاری شایع در روزگار کنونی و حتی گاهی وسیله کسب شهرت و اعتبار شده است برخی از زنان، با تعصب زنانه و برخی از مردان بسا برای جلب رضایت و نظر این قشر وسیع حتی راه گزافه گویی را در پیش گرفته و سخنانی را بر زبان و قلم می آورند که گاهی دور از حقیقت است؛ و برخی دیگر نیز، به خطا، و غیر منصفانه در این باره قضاوت می کنند و چشم بربرخی واقعیات می بندند.
اما حل علمی مسئله زن بستگی به شناخت درست و نزدیک به واقع زن دارد و تا این شناخت، محور مباحثات نباشد این کاروان راه به جایی نخواهد برد. و برای حل علمی مسئله زن فقط یک راه وجود دارد و آن مطالعه قوانین و خواسته های طبیعت از انسان است زیرا هماهنگی و پیروی از قانون طبیعت ـ که اسلام آنرا توصیه می کند ـ سبب راحت و آرامش انسان و حرکت بر خلاف جریان طبیعت موجب ناکامی و شکست است.
سطور فوق، بخشی از مقدمه کتاب فلسفه زن بودن به انضمام مقدمه ای برحقوق زن، تألیف آیت الله سید محمدخامنه ای است.
بخش اول این کتاب (فصل زن بودن) شامل مباحث زیر است: پیشگفتار فصل اول: زن در نظر یهودیان و مسیحیان فصل دوم: زن در طبیعت فصل سوم: زن در جامعه فصل چهارم: اسلام و زن
بخش دوم کتاب (حقوق زن) شامل فصول زیر است: پیشگفتار ـ زن در جهان بینی غرب ـ زن در جهان بینی اسلام ـ نگاهی دیگر به جهان بینی اسلام ـ تفاوتهای طبیعی زن و مرد ـ تفاوتهای زن و مرد از لحاظ جامعه شناسی ـ نقش اجتماعی زن ـ رابطة حقوق و قانون با جهان بینی ـ حقوق زن در اسلام ـ تفاوت حقوق زن و مرد ـ خاتمه