loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

منشور فرهنگ از دیدگاه امام خمینی (ره) - جلد اول

ناشر موسسه فرهنگی ولاء منتظر (عج)

نویسنده محمدحسن جعفرزاده

سال نشر : 1392

تعداد صفحات : 366

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 4552 10003022
62,000 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

کتاب منشور فرهنگ از دیدگاه امام خمینی (ره) دارای سه بخش جداگانه است. بخش اول مربوط به حوزه عام فرهنگ است. در این قسمت سعی شده است مولفه های عام فرهنگی تبیین شود همچنین مباحثی از قبیل توسعه فرهنگی، مبانی حاکم بر فرهنگ کشور، اهداف و چشم اندازهای فرهنگی، اصول و سیاست ها و موانع و راهکارهای فرهنگی کشور در این بخش ارائه شده است.

بخش دوم کتاب به تبیین موضوعات مطرح در فرهنگ تخصصی می پردازد. در این قسمت به بررسی حوزه، دانشگاه و نهادهای فرهنگی حکومت به عنوان پایگاه های تخصصی کشور در امر فرهنگ سازی پرداخته می شود. حوزه و دانشگاه به عنوان تولیدکننده مبانی و معادلات فرهنگی جامعه، اصلی ترین نقش را در مهندسی فرهنگ انقلاب اسلامی بر عهده دارند و نهادهای فرهنگی حکومت نیز به عنوان هماهنگ کننده فرهنگ حوزه و دانشگاه و زمینه ساز جریان آن در بستر اجتماعی از جایگاه ویژه ای در فرهنگ تخصصی کشور برخوردار هستند. بخش سوم و نهایی کتاب نیز به فرهنگ عمومی و تبیین موضوعات مطرح در این بعد از فرهنگ کشور اختصاص دارد. در این قسمت از کتاب سعی شده است علاوه بر شناسایی موضوعات فرهنگ ساز در بستر اجتماعی و عمومی کشور، نهادها و اقشاری که در واقع عناصر و ساختارهای عمومی جامعه قلمداد می شوند و بیشتر مصرف کننده و اشاعه دهنده محصولات فرهنگی هستند از زاویه نگاه حضرت امام (ره) مورد شناسایی و تبیین قرار گیرند.

در ادامه این کار، مجموعه ای با عنوان «منشور فرهنگ از مقام معظم رهبری» نیز تهیه و تنظیم شده است که مبتنی بر روش تحقیق و اسلوب تدوین بیان شده که تبیین موضوعات فرهنگی نظام اسلامی و اهمیت و ویژگی آن ها را بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، سکاندار فعلی انقلاب اسلامی انجام داده است. تا حد امکان سعی شده روش تحلیل محتوا و تنظیم ساختار منطقی کتاب ها نزدیک به هم باشد. از این رو، مطالعه این 2 منشور و به خصوص مطالعه مقایسه ای آن ها، شناخت روشنی از ارتباط و سنخیت اندیشه های فرهنگی امام و رهبری برای مخاطب حاصل خواهد کرد.

نویسنده معتقد است، چارچوب فکری و نظام اندیشه فرهنگی مقام معظم رهبری، شباهت ها و تطابق های غیر قابل انکاری با نظام فکری فرهنگی حضرت امام (ره) دارد و حتی در برخی از موارد، رهبری فرزانه به عنوان ادامه دهنده راه امام متاثر از مقتضیات زمان و مکان و مسائل مستحدثه و با حفظ چارچوب های کلی به توسعه و تکامل این اندیشه ها پرداخته اند.

به نظر می رسد مقایسه محتوایی این 2 منشور با همه نقص ها و کاستی های موجود، دلیل عینی بر اثبات ادعای فوق خواهد بود؛ غیر از این که مخاطب می تواند با مطالعه هر 2 اثر به شمایی کلی از موقعیت، ماهیت و آرمان های فرهنگی انقلاب اسلامی دست پیدا کند.

نخستین اولویت در مهندسی فرهنگی کل نظام اجتماعی، مهندسی فرهنگ است بنابراین در ابتدای انقلاب اسلامی، تحقق این مهم در صدر توصیه های رهبر کبیر انقلاب اسلامی امام راحل قرار گرفت و در قالب های مختلفی، مثل انقلاب فرهنگی، اسلامی شدن دانشگاه ها، وحدت حوزه و دانشگاه و ... بر ضرورت این کار تاکید شد و در ادامه هم رهبر معظم انقلاب با درایت بالای خود از جوانب مختلف به طرح مباحث بنیادین در امر فرهنگ پرداختند و بارها بر تحقق موضوعاتی مثل اسلامی شدن دانشگاه، بالندگی حوزه های علمیه، رشد فرهنگ عمومی، جنبش نرم افزاری و ... توصیه کرده اند و در آخرین توصیه های خود بر امر خطیر و استراتژیک نظام اسلامی، یعنی مهندسی فرهنگ و مهندسی فرهنگی نظام اسلامی تاکید داشته اند و تحقق این مهم را از دستگاه های فرهنگ ساز جامعه مطالبه کرده اند.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
اخبار مرتبط
بازدیدهای اخیر شما