loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

سیری در حاکمیت (2): دین و حاکمیت

چاپ تمام شده ؛ درصورت چاپ مجدد به من اطلاع بده notify me

معرفی کتاب

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته علوم سیاسی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به عنوان منبع درس های «اندیشه سیاسی در اسلام»، «مبانی اندیشه سیاسی در اسلام»، «سیاست و حکومت در اسلام» و «نظام سیاسی و دولت در اسلام» تدوین شده است.

حاکمیت، از عمده ترین عناصر یک جامعه سیاسی است که با همه ابعاد زندگی اعضای آن رابطه نزدیک دارد و از اهمیت ویژه ای برخوردار است. حاکمیت، منشأ قانون حاکم بر جامعه است و خود، ثمره بینش ها، ارزش ها دین و اخلاق جامعه بوده، براساس آنها نمود پیدا می کند. از این رو، هر دین یا مکتبی، متناسب با جهان بینی خود، نوع خاصی از حاکمیت را ایجاد خواهد کرد.

در یک نگاه کلی، حاکمیت های موجود در سطح جهان و در طول تاریخ را می توان بر سه نوع: طبیعی، قراردادی و دینی تقسیم کرد که از مکتب های حقوق طبیعی یا قراردادگرا و یا ادیان و متناسب با آموزش های آنها، به شکل های خاصی نمود پیدا کرده اند. اسلام نیز که دین فراگیر و آیین زندگی اجتماعی است، بر نوع خاصی از حاکمیت تأکید می کند که شناخت آن برای مسلمانان ضروری می نماید.

در این اثر با نگاهی تحلیلی، مقایسه ای و انتقادی به انواع حاکمیت ها، حاکمیت اسلامی، ویژگی ها و امتیازات آن تبیین دقیق تری شده است.

بخش اول: رابطه دین و سیاست
   مقدمه
   فصل اول: اندیشمندان مسلمان و رابطه دین و سیاست
   فصل دوم: رابطه دین و سیاست از نگاه دین
بخش دوم: اسلام و حاکمیت
   مقدمه
   فصل اول: حاکمیت انحصاری دین
   فصل دوم: ابعاد و انواع حاکمیت
   فصل سوم: حاکمیت اسلام در غیبت امام
منابع و مآخذ
نمایه آیات و روایات
نمایه اصطلاحات
نمایه کسان
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما