این اثر به جنبه های مختلف قوه تخیل، تصور و خلاقیت می پردازد و برای علاقمندان به حوزه معماری و همه افرادی که در حوزه اندیشه و هنر در جستجوی خلق وضعیتی جدید هستند، مفید است.
خلاقیت مهم ترین شاخه هر علم و هنری است که سبب زایش و نوآوری های جدید می گردد و به واسطه آن در عرصه های مختلف هنری، امری بدیع و جدید بوجود می آید. کتاب بوطیقای معماری درباره تئوری معماری است و به جنبه های مختلف قوه تخیل، تصور و خلاقیت می پردازد و راهبردهایی را که از طریق آنها می توان در طراحی معماری به خلاقیت دست یافت را معرفی می کند و علاوه بر معماران و آموزگاران و دانشجویان معماری، راهگشای فکری برای همه افرادی است ک در حوزه اندیشه و هنر در جستجوی خلق وضعیتی جدید هستند.
کتاب حاضر نوعی سند ترکیبی است که به دلیل نیاز به سازگاری میان تمام عناصر مثبت جنبش های مدرن و پست مدرن به وجود آمده است و در این زمینه چارچوبی را به دانشجویان و علاقمندان به معماری می دهد تا با تلاش و کوشش به شیوه جامع گرا در طراحی دست پیدا کنند.
نویسنده کتاب اثر پروفسور آنتونی سی آنتونیادس ، استاد معماری و استاد دانشگاه تگزاس است و رویکرد وی در این کتاب بیان راهبردهایی به سوی خلاقیت در معماری است.
جلد اول این کتاب راهبردهای نامحسوس به سوی خلاقیت معماری را بیان می کند و در هفت گفتار با عناوین فرایند خلاقیت، استعاره، پارادوکس و متافیزیک، راهبرد تغییر پذیری فرم، ابهام ازلی و دست نیافته، شعر و ادبیات و بیگانگی و چند فرهنگی تنظیم شده است.