loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

خلاصه زندگانی حضرت محمد (ص)

5 (1)

ناشر دفتر نشر فرهنگ اسلامی

نویسنده سید هاشم رسولی محلاتی

تلخیص محمدرضا جوادی

سال نشر : 1385

تعداد صفحات : 77

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 694 10003022
17,000 15,300 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

کتاب خلاصه زندگانی حضرت محمد (ص)، نوشته سید هاشم رسولی محلاتی است و محمدرضا جوادی متن آن را خلاصه کرده و توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی به چاپ رسیده است.

دفتر نشر فرهنگ اسلامی به منظور اشاعه هر چه بیشتر معارف بشری و نیز توسعه فرهنگ کتابخوانی اقدام به تلخیص پاره ای از آثار دانشمندان و اساتید فن به زبان ساده نموده است. این اقدام که با کسب اجازه از نویسندگان این آثار صورت گرفته، با رعایت امانتداری و پرهیز از دخل و تصرف و نیز حفظ یکدستی و هماهنگی، اما اجتناب از بیان جزئیات انجام شده است.

در کتاب خلاصه زندگانی حضرت محمد (ص)، حوادث تاریخی و سیاسی زندگی حضرت محمد (ص) به اختصار بیان شده است. این کتاب در 15 قسمت تدوین شده که عناوین و توضیح مختصر آن ها عبارتند از:
1- نسب رسول خدا (ص)، 2- ولادت رسول خدا (ص)، 3- ازدواج با خدیجه، 4- بعثت رسول خدا (ص)، 5- هجرت رسول خدا (ص)، 6- سال دوم هجرت (جنگ بدر در این قسمت توضیح داده می شود)، 7- سال سوم هجرت (به بیان جنگ احد می پردازد)، 8- سال چهارم هجرت، 9- سال پنجم هجرت (غزوه ی خندق را شرح می دهد)، 10- سال ششم هجرت (ماجرای صلح حدیبیه را بیان می دارد)، 11- سال هفتم هجرت (جنگ خیبر را بازگو می نماید)، 12- سال هشتم هجرت (جنگ موته، جنگ حنین، جنگ طائف و ماجرای فتح مکه را توضیح می دهد)، 13- سال نهم هجرت (به بیان جنگ تبوک، ماجرای مسجد ضرار و داستان مباهله می پردازد)، 14- سال دهم هجرت (ماجرای تاریخی حجة الوداع و غدیر خم را توضیح می دهد)، 15- سال یازدهم هجرت (بیماری رسول گرامی اسلام را بازگو می نماید).

در قسمت دوم کتاب با عنوان ولادت رسول خدا (ص) می خوانیم:

● تاریخ ولادت
در بسیاری از تواریخ ولادت آن حضرت را در عام الفیل - یعنی همان سالی که ابرهه با پیلان جنگی برای ویران ساختن شهر مکه آمد - نقل کرده اند که تازه سؤال می شود عام الفیل چه سالی بوده ؟
قول قطعی و مسلّمی در این باره ذکر نشده است . و البته مشهور میان علمای شیعه رضوان الله علیهم آن است که آن حضرت در شب جمعه هفدهم ربیع الاول به دنیا آمده است .

● شب ولادت
معمولاً مقارن ظهور پیغمبران الهی و ولادت آنها حوادث مهم و شگفت انگیزی اتفاق می افتد که بدانها «ارهاصات» می گویند.
از جمله ابن هشام از حسان بن ثابت - شاعر معروف اسلام - نقل می کند که وی گفته : به خدا سوگند من پسری نورس در سنّ هفت یا هشت سالگی بودم و آنچه می شنیدم بخوبی درک می کردم که دیدم مردی از یهود بالای قلعه ای از قلعه های مدینه فریاد می زد : ای یهودیان !
و چون یهودیان پای دیوار قلعه جمع شدند و از او پرسیدند : چه می گویی ؟ گفت : بدانید آن ستاره ای که با طلوع آن احمد به دنیا خواهد آمد ، دیشب طلوع کرد !
نقل کرده اند که در آن شب ایوان کسری ، که با سنگ و گچ ساخته شده بود و سالها روی ساختمان آن زحمت کشیده بودند و هیچ کلنگی در آن کارگر نبود شکافت و چهارده کنگره آن فرو ریخت.

● محل ولادت
ظاهراً مسلّم است که رسول خدا ( ص ) در شهر مکه به دنیا آمده ، امّا در محل ولادت آن حضرت اختلافی در تواریخ به چشم می خورد ، مانند آنکه برخی محل ولادت آن حضرت را خانه ای معروف به خانهٔ محمد بن یوسف ثقفی بود دانسته اند و گویند : خانهٔ مزبور همان خانه ای است که بعداً حضرت فاطمه ( س ) در آن به دنیا آمد و به « زادگاه فاطمه » مشهور گردید. خانهٔ مزبور را بعدها زبیده ، همسر هارون الرشید خریداری و در آن مسجدی بنا کرد.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
اخبار مرتبط
بازدیدهای اخیر شما