loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

پدیده سحر: چالش ها - راهکارها

ناشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

نویسنده محمدحسین یوسفی چناری

سال نشر : 1397

تعداد صفحات : 195

چاپ تمام شده ؛ درصورت چاپ مجدد به من اطلاع بده notify me

معرفی کتاب

سِحر با چشم بندی و تردستی و گاه با استفاده از خواص ناشناخته فیزیکی و شیمیایی بعضی از اجسام و عناصر و گاه از طریق کمک گرفتن از شیاطین و تأثیر در جنبه های روانی و تلقینی انجام می شود. اساس کار ساحران بر تحریف حقایق است که عموماً از توجه بیش از حد عده ای به خرافات و اوهام سوءاستفاده می کنند و باعث گمراهی مردم و تحریف حقایق و متزلزل ساختن پایه های اعتقادات افراد ساده ذهن می شوند.

در اسلام، سحر به شدت مذمت و از آن نهی شده است؛ یادگرفتن آن حرام است، مگر برای ابطال سحر و پیشگیری از اغفال و گمراه شدن مردم. خواندن آیات و دعاهایی برای ازبین بردن سحر در کتب و روایات نیز وارد شده است.

به هر حال وجود سحر را نمی توان انکار کرد؛ برخی صورت های آن هم اکنون رواج دارد و هنوز واقعیت آن شناخته نشده است؛ مثل کارهایی که مرتاضان هندی انجام می دهند.

در این نوشتار ضمن بیان آیات و روایات در مذمت سحر، راهکارها و اقدامات عملی در مواجهه با ساحران، به استناد نحوه برخورد انبیا و امامان معصوم با آنان بررسی شده است.

این کتاب در یک مقدمه و سه فصل منتشر شده است. فصل اول کتاب به مفاهیم و کلیات، فصل دوم به تهدیدها و تأثیرهای سحر و فصل سوم به مبارزه انبیا و امامان معصوم علیهم السلام با سحر اختصاص دارد.

سحر به عنوان پدیده ای پیچیده در میان انسان ها سابقه ای بس طولانی دارد. این پدیده به طورعمده در مسیر اهداف شیطانی به کار رفته است. روی آوری به سحر و جادو امروزه نه تنها در محیط های کوچک و بسته روستایی، بلکه در خانواده های تحصیل کرده و زندگی شهری نیز راه یافته است. در عصر و روزگار ما سحر و جادوگری را به صورت های متفاوت و شکل های گوناگون در قالب هنر به مردم ارائه و ساحر را هنرمند معرفی می کنند. تنوع خواهی انسان ها و روی آوری به کارهای خارق العاده و شگفت انگیز بر این نابسامانی ها افزوده است و کسانی مرعوب این گونه رفتارها شده اند. سحر در زندگی اینان تأثیر عملی گذاشته است و برای رهایی از بن بست های زندگی چاره را پناه جویی از ساحران می دانند. اقبال و روی آوری به سحر و ساحری خسارت های جبران ناپذیر فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و دینی را متوجه جامعه کرده است.

یکی از برجسته ترین اهداف انبیای الهی هدایت انسان ها به سوی رشد و کمال است. ساحران با ابزار سحر موانعی در مسیر تعالی بشریت و راه پیامبران ایجاد کرده اند و همواره در گذر زمان معضل آفرین بوده اند؛ ازاین رو پیامبران و اولیای الهی به اقدامات علمی و عملی در مواجهه با سحر و ساحران دست زده اند. جهت برون رفت از این چالش و مشکل، شناخت و تبیین سیره علمی و عملی پیامبران الهی و معصومان علیهم السلام در مواجهه با پدیده سحر و ساحران در این نوشتار مورد بررسی قرار گرفته است. بررسی نوع رفتار پیامبران الهی و پیشوایان معصوم علیهم السلام امروزه می تواند به عنوان راهکار و راهبردی ارزشمند مورد توجه قرار گیرد.

با توجه به پیشینه بسیار طولانی پدیده انحرافی سحر، نوشته هایی پراکنده وار در منابع روایی و نیز منابع تفسیری وجود دارد که در آن سحر مذمت و به دوری از ساحران توصیه شده است؛ اما به پژوهشی مستقل که در آن واکنش پیشوایان معصوم علیهم السلام مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهای آنان ارائه شده باشد، دست نیافتیم. این سخن بدان معنا نیست که هیچ کتابی در این زمینه به دست چاپ و نشر سپرده نشده است، بلکه کتاب هایی روانه بازار شده اند که به لحاظ ظاهری مخاطب پسندند؛ ولی از منظر آموزه های دینی کمتر به محتوا نگریسته اند.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما