loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

تفحص

ناشر شهید کاظمی

نویسنده حمید داودآبادی

سال نشر : 1393

تعداد صفحات : 444

چاپ تمام شده ؛ درصورت چاپ مجدد به من اطلاع بده notify me

معرفی کتاب

این کتاب حاصل سفرهای حمید داودآبادی به فکه و گزارش های وی از عملیات تفحص، کشف و تشییع شهدا ار فکه تا تهران است. در مقدمه کتاب بعد از اینکه نویسنده توضیح می دهد چگونه شهدا پیدا می شوند به مراحل شناسایی شهید بعد از یافتن شهدا اشاره می کند. سپس خاطراتی از عملیات تفحص با عنوان هایی چون «آن پیرمرد سالخورده»، «کنار جنازه عراقی»، «وقتی مین والمری گل کرد» و ... بیان شده است. در پایان این کتاب تصاویری دیدنی و منتشر نشده از عملیات تفحص و فعالیت های مربوط به این فعالیت با ارزش و مقدس ارائه شده است.

چگونه و چرا پیکر شهدا در مناطق جنگی باقی می ماندند؟، چگونه و به چه وسیله پیکر شهدا پس از سال ها، پیدا می شوند؟، چگونه استخوان های شهدای ایرانی و اجساد عراقی تفکیک می شوند؟، چگونه پس از سال ها، مکان دفن شهدا در مناطق عملیاتی شناسایی می شود؟، چگونه و چرا نیروهای تفحص در عملیات کشف شهدا، خود به شهادت می رسیدند؟، و ده ها و بلکه صدها «چگونه» دیگر، که طی تحقیق میدانی در مناطق عملیاتی تفحص و گفت وگو با پیشکسوتان تفحص و جستجوی پیکر مطهر شهدا، در کتاب تفحص به آنها پاسخ داده شده است. تفحص اولین و تنها کتابی که به سوالات و ابهامات پیرامون باقی ماندن، کشف، تبادل و تشییع پیکر مطهر شهدای دفاع مقدس، مستند و معتبر پاسخ می دهد.

در بخشی از این کتاب خاطره ای با عنوان «شهید خفته در برانکارد» آمده است: «یکی از مواردی که خیلی انسان را تحت تأثیر قرار می داد و بغض گلوی آدم را می گرفت، شهدایی بودند که با برانکارد دفن شده بودند و این نشان دهنده این بود که آنها به حال مجروحیت دفن شده اند. در منطقه والفجر یک در فکه، زیر ارتفاع 112، به پیکر شهیدی برخوردیم که روی برانکارد، آرام و زیبا داراز کشیده بود. سه تا قمقمه آب کنارش قرار داشت. هر سه تا قمقمه پر بودند از آب. احساس خودم این بود که نیروها هنگام عقب نشینی نتوانسته اند او را با خودشان ببرند، برای همین، هرکسی که از راه رسیده، قمقمه اش را به او داده تا حداقل از تشنگی تلف نشود. او آرام بر روی برانکارد خفته و به شهادت رسیده بود. رویش را انبوهی از خاک پوشانده بود و گیاهان خودروی منطقه بر محل دفن او سبز شده بودند چند شقایق سرخ هم آنجا به چشم می خورد.»

حمید داوود آبادی متولد 1344 در تهران، از سال 60 مدت ها در جبهه بود. پس از پایان جنگ به نوشتن خاطرات خودش روی آورد که حاصل آن «یادیاران» و «یاد ایام» است. بعدها کتاب های «پرواز پروانه ها»، «دجله در انتظار عباس»، «حماسه ذوالفقار»، «پاره های پولاد»، «کمین جولای 82»، «دفاع مقدس در اینترنت»، «ستارگان درخشان تاریخ» و ... را با محتوای زندگی نامه سرداران دفاع مقدس منتشر کرده است. از همین نویسنده از سوی انتشارات موسسه شهید کاظمی کتاب «دیدم که جانم می رود» و «تبسم های جبهه» پیش از این منتشر شده است.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
اخبار مرتبط
بازدیدهای اخیر شما