loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

فرهنگ مدرنیته و توهم

ناشر لب المیزان

نویسنده اصغر طاهرزاده

سال نشر : 1393

تعداد صفحات : 160

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 874 10003022
48,000 43,200 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

فرهنگ، مدرنیته و توهم، در اصل، مجموعه ای از چند سخنرانی است که پیاده شده و به چاپ رسیده است. بنابراین باید توجه داشت که ماهیت اساسی مطالب کتاب، خطابه و اقناعی است.
فرهنگ مدرنیته و توهم، برای مخاطب ابتدایی که می خواهد مطالعه و اندیشه در باب مدرنیته را بیاغازد، کتاب مناسبی است چرا که مباحث را با زبانی ساده ارائه می کند و نکات اصلی مورد نظر خود را بارها مورد تأکید قرار می دهد. اما به هر روی، نباید از این کتاب انتظار رعایت استاندارد های یک متن علمی رسمی را داشت. برخی از مباحث کتاب دچار بی دقتی و کلی گویی است و منظور نویسنده به روشنی دریافته نمی شود. اما با وجود این موارد، باید گفت که این کتاب به عنوان یک متن مقدماتی برخی از مهم ترین مسائل موجود در جهان اندیشه را مانند ماهیت تکنولوژی، اومانیسم، مبادی علوم غربی و مناظر گوناگون نقد تمدن غرب را به خوبی ترسیم می کند و مشکل بشر و تمدن غربی امروز را با تکیه بر مفهوم «توهم» در مقابل با واقع بینی و حقیقت گرایی، به زیبایی توضیح می دهد.

غرب بعد از رنسانس در معنی «خدا» و «انسان» و «جهان» به انحراف افتاد و در نتیجه با واقعیات عالم، درست برخورد نکرد و تمدنی به وجود آورد که بیشتر حواب گوی خیالات بشر است، تا روح واقع بینی او، و به جای تعامل با طبیعت و به انکشاف کشاندن آن، به تخریب و تسلط بر آن پرداخت. بشر جدید به جای تغییر خود برای هر چه بیشتر شایسته قرب اللهی شدن، به تغییر و تخریب طبیعت پرداخت و بندگی خود را در زندگی زمینی فراموش کرد.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
گزیده کتاب کاربران
امیرحسین کیوانی راد
فرهنگی که برای ویرانی است

فصل ششم با این مطلب شروع میشود:

فرهنگی که برای ویرانی است

انسانها می‌توانند کنار هم زندگی کنند و با هم تفاهم داشته باشند و زبان همدیگر را بفهمند به شرطی که در وهم معرفتی گرفتار نباشند و در معرفت خود راه به حقیقت برده باشند چرا که در وهم معرفتی واقعیتی خارج از تخیلات انسانها در میان نیست که آن واقعیت نقطه مشترک تفکر و تفاهم قرار گیرد.

صفحه 85

جالب اینجا است که دستور زبان که راهی برای تبیین یک سبک ویژه یا یک گروه ویژه است در اینجا راهی برای درک مشترک یک گروه با تمامی گروه‌های انسانی شمرده شده،گویی نظمی درونی در یک زیر اجتماع ایجاد شده و با همان امکان بروز دادن و تعاطی افکار با کل جامعه فراهم می‌شود.

30 اردیبهشت 1402

امیرحسین کیوانی راد
چگونگی عبور از مدرنیته

در فصل نهم تحت عنوان چگونگی عبور از مدرنیته از مطالبی روشنگرانه بحث میکنند:

ما نمی‌توانیم بگوییم فرهنگ غرب به ما ربطی ندارد همانطور که نمی‌توانیم بگوییم ما مسیر خود را از توسعه جهانی جدا میکنیم،ولی:

1-لااقل بفهمیم آنچه در جهان جریان دارد آهنگ توحیدی ندارد....

2-ما در عین اینکه امروز می‌دانیم وضع تاریخی عالم طوری نیست که بتوان به راحتی مدرنیته را کنار گذارد ولی می‌توان با تفکر از فرهنگ توحیدی غفلت نکرد و بر عهد دینی خود باقی ماند....

3-درست است که ما در چنین شرایطی نمی‌توانیم مدرنیته را کنار گذاریم ولی ابتدا باید در پیدایش و قوام و سیر آن تامل و تفکر کرد و سپس برای خارج شدن از آن ادعاها را کنار گذارد....

4-درست است که امروز نمی‌توان به راحتی مدرنیته و دست‌آورد اصلی آن یعنی تکنولوژی را کنار گذارد ولی باید متوجه بود مصرف تکنولوژی نیاز به توحید و سنت ندارد بلکه نجات از آن نیاز به توحید دارد....

5-از این نکته بسیار مهم نیز نباید غفلت کرد که اگر نظمی و نظامی در یک خانواده و یا در یک جامعه وارد می‌شود و یک نظم و نظامی از خانواده و جامعه خارج می‌گردد این دگرگونی‌ها تابع سلیقه و میل اشخاص نیست بلکه این تغییرات با تغییر در تفکر و دروجود مردمان صورت می‌گیرد....

البته این نکات از صفحات105-103 کتاب بوده.

این مطالب همگی درست ولی تاثیر قطب‌های اجتماعی که بطور کلان بر تصمیمات مردم از طریق تبلیغات در جامعه اثر میگذارند هم قابل صرفنظر کردن نیست،و نیز این مطلب که وجود یک نظم خانوادگی در میان قوم نباید بطور ایده آل نهایی فرض شود بلکه در هر نظامی وسیله دفاع از ایده شخصی قوم همان نظم درونی است.

30 اردیبهشت 1402

محصولات مرتبط
اخبار مرتبط
بازدیدهای اخیر شما