loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

روزهای فاطمه (علیها السلام): شرح خطبه فدک حضرت زهرا (س)

ولایت و امامت 5

3 (1)

ناشر لیله القدر

نویسنده علی صفائی حائری

سال نشر : 1399

تعداد صفحات : 128

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 908 10003022
75,000 67,500 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

کتاب روزهای فاطمه (علیها السلام): شرح خطبه فدک حضرت زهرا (س) است. آنچه این نوشتار را نسبت به آثار مشابه متمایز می سازد، تحلیل های کم نظیر و بینش زا از دلایل رخ داد سقیفه و وقایعی است که تا غصب فدک ادامه یافته است. بیان مباحث به شکلی که بعد از 14 قرن برای امروز من درس داشته باشد و به چگونه زندگی کردنم بر اساس بیان حضرت فاطمه سلام الله علیها جهت دهد از دیگر ویژگی های برجسته کتاب است.

شاید بتوان گفت مهمترین دستاورد این کتاب روزهای فاطمه (علیها السلام) است که به ما می آموزد اگر چگونه باشیم در پیچ امتحانات از ولی خدا جدا می شویم و از یاری او باز می مانیم و برای پایمردی در رکاب ولی خدا چگونه باید باشیم. مولف ارجمند کتاب به بهانه شرح خطبه فدک به پرسش های مهمی پاسخ گفته است. پرسش هایی نظیر:
چگونه قلب احساس اضطرار به ولی را می یابد و به ولی راه پیدا می کند؟
پذیرش ولایت ولی ُالله چه تأثیری در ابعاد مختلف زندگی انسان دارد؟
چگونه می شود که انسانی که یقین به حقانیت چیزی دارد منکر آن می شود و در برابرش می ایستد؟
مهمترین عواملی که انسان را در برابر خداوند قرار می دهد کدامند؟
ریشه ظلم و برتری جویی چیست؟ چگونه می توان این ریشه را در زمین قلب، خشکاند؟
چه عواملی باعث شد تا از اکثر مردم از دعوت حضرت فاطمه سلام الله علیها سرباز بزنند؟
ضمن آنکه به برخی از مهمترین شبهات مربوط به واقعه غصب فدک نیز به صورت مستند و مستدل پاسخ گفته شده است.

روزهای فاطمه(س) دست نوشته ای است مختصر از مرحوم استاد و در آن به دو شکل حمایت فاطمه(س) از ولیّ خدا و احقاق حق علی(ع) به صورت مختصر و مفید توضیحی آمده است.
در قسمت دوم این کتاب به شرحی از خطبه حضرت زهرا(س) در مسجد مدینه (خطبه فدک)، پرداخته شده است. در این قسمت، از زیبایی و قدرت و پیام و ارتباط و انسجام این خطبه، نمونه هایی آورده شده و نشان داده شده که تفاوت این خطبه با خطبه هایی که از فصحاء و بلغای عرب مثل: صهبان وائل و غیره، نقل می کنند، چقدر زیاد است و مقایسه ها، مع الفارق.
البته این قسمت از مجموعه نوارهای ایشان در دهه محرم سال 1378، بعد از پیاده کردن و تحقیق کامل، تهیه و تنظیم و به صورت نوشتاری درآمده است. در این کتاب این عناوین به چشم می خورد: روزهای فاطمه، تربیت رسول، وضعیت عرب قبل از بعثت، تحولات بعد از رحلت رسول، فقه فاطمه(س)، عوامل اعراض از رسول، انصار در نگاه فاطمه(س)، جایگاه گفت و گوی تمدن ها، فدک از اموال فاطمه(س) و ...


این کتاب حکایت امروز ماست!
خواندنش به ما می گوید که چرا فتنه ایجاد می شود، چگونه ولی زمان مان تنها می ماند و چه می شود که بزرگان از یاری اولیای خدا باز می مانند.
کتاب روزهای فاطمه (علیها السلام) حکایت امروز ماست!
گفتگوی تمدن ها، مذاکره و حتی برجام را با این کتاب به گونه ای دیگر خواهیم یافت!!!
مختصر است اما خواندنش = بیداری و بصیرت برای بهتر بودن در کنار ولی زمانمان!

کتاب روزهای فاطمه (علیها السلام)، شرح خطبه فدک حضرت زهرا (س) است و جلد پنجم از مجموعه ولایت و امامت است. این کتاب نوشته علی صفائی حائری است و در انتشارات لیله القدر منتشر شده است.

گزیده 1:
رسول خدا تنها یک یادگار دارد که سیدة النساء است. که بضعة الرسول است، که ام ابیهاست، که محبوب خداست و...
این یادگار رسول در جوانی نمی گوییم - مظلوم و مقتول - لااقل به گونه ای مرموز و مجهول در خاک رفته و حتی از قبر او هیچ نشانی نمانده... این بی نشانی، نشان چیست؟
ص19
----------------------
گزیده 2:
در خیلی از موارد تنها با حرف زدن نمی توان انسان ها را هدایت کرد. تمامی مباحث الغدیر را برایشان بگویی باز هم اعتراض و اشکال مطرح است. ولی در برخورد و معاشرت و داد و ستدهای توست که دل آنها نرم می شود و زیبایی ها را می بینند و محبت اولیای خدا را می چشند.
ص40
----------------------------
گزیده 3:
علی علیه السلام... ملامت ها و سرزنش ها از هر کس که باشد، خواه از فرزند و پدر و مادر و خواه از دوستان، او را گرفتار نمی کند. و ذلّت و ملامت در راه خدا را عزّت و افتخار می داند... در این فرازها، مشکلات اساسی ما مطرح می شود. به خاطر ملامت زن و فرزند از تکلیف چشم می پوشیم. به خاطر اینکه دیگران از ما رنجیده نشوند از تکالیف چشم می پوشیم... نفسانیت های ما باعث می شود که در راه خدا و برای او رنجی را متحمّل نشویم.
ص 48 و 49
------------------------------
گزیده 4:
دو عامل اساسی وجود دارد که آدمی را حتی در برابر خدای مهربان به لجاجت و عناد می کشاند... ظلم و علو دو عمل اساسی هستند. تجاوزگری و برتری طلبی و قدرت طلبی از عواملی هستند که باعث می شود تو حتی با یقینی که داری، منکر شود. یک کبر در شیطان و یک حرص در آدمی و یک بخل در پسر او که بعدها تبدیل به حسادت گشت و یک شتاب در یونس و یک توجه به غیر از یوسف، همه آنها را... مبتلا کرد؛ ما که همه را یکجا داریم چه کنیم؟...
ص: 63
--------------------------
گزیده 5:
ما غرورمان را روی شانه هایمان گذاشته ایم. این بار سنگینی است. کمرمان را خم می کند و می شکند. ای کاش زیر پایمان می گذاشتیم و بالا می رفتیم؛ که حجم سنگین غرور اگر زیر پا قرار گرفت، برای آدمی، رفعتی می آورد و او را به خیلی جاها می رساند.
ص: 65
---------------------------
گزیده 6:
گاهی آدم شهوت را می فهمد و نمی خواهد دنبالش برود و محبتی نسبت به آن ندارد. ولی در مرحله دیگر همین شهوات محبوب می شوند. حبّ به آنها در دل انسان می آید. مرحله بالاتر اینکه این محبّت به شهوت برای آدمی زینت می شود و آن را توجیه و تفسیر می کند.
ص: 67
------------------
گزیده 7: آنچه می خواهم به آن اشاره کنم و به تازگی در بعضی از مجلات مطرح شده و بعدها هم بیشتر از آن خواهیم شنید، بحث خشونت است. اینها از خشونت دین و رسول و اولیای او می گویند که چرا آدم ها را با هم درگیر کردند و جنگ نمودند؟... می خواهند همه چیز را به مصالحه و گفت وگو ختم کنند.
این نکته را همین جا بگویم که قتال و درگیری بعد از تبیین است. بعد از صفّ است... زمانی که تو فرصت دادی و تفهیم و تفهم شکل گرفت و بیّنات را برای آنها بازگو کردی و فهمیدند و پذیرفتند و با تمام یافته هاشان زیر بار نرفتند و انکار کردند. اینجاست که صفوف و جبهه بندی ها تشکیل می شود و حق از باطل و اسلام از کفر جدا می شود و تا حدّ درگیری و قتال پیش می روند.
ص: 76
-------------------------------
گزیده 8: این طور نیست که وقتی گفت وگو کردی و حرف ها جا افتاد، از تو قبول کنند و تو را رها کنند و به حال خودت بگذارند. چه بسا با تو درگیر شوند. این طور نیست که گفتگوی بین ادیان یا آدم ها و یا بین تمدّن ها همیشه و همه جا به مصالحه ختم شود...
پیش از گفت وگو داد و ستد است، محبّت است، زمینه سازی است. سپس گفتگو محقق می شود. بعد از گفت وگو طبیعتاً فرصت می دهی تا در جایگاه امن خود تصمیم بگیرند و انتخاب کنند. بعد از این مرحله صفّ به وجود می آید، جبهه ها تشکیل می شود و ممکن است که حتی با تو درگیر شوند؛ چون اختلاف مبانی و مقاصد در میان است و این دو باعث درگیری است.
ص: 78
---------------------
گزیده 9:
در جامعه ای که آدم ها پیوندشان از یکدیگر قطع و تکیه گاه ها کنار و اهداف دگرگون شود و رو به سوی جمع آوری امکانات و اموال آورند... در یک چنین جامعه ای... طعنه و کنایه زدن، شکست و کنار گذاشتن شکل می گیرد... به تدریج چنین توهّم و گمانی پیش می آید که مال کارگشاست ... و این مال است که از پیش کلید پیروزی بوده. در یک چنین جامعه ای به تعبیر حضرت فاطمه سلام الله علیها انحطاط و انحراف به وجود می آید... اشرافیت و اتراف می آید.
ص: 89
-----------------------------
گزیده 10:
اگر فاطمه از فدک می گوید، تنها سخن از فدک نیست. سخن از غدر و خیانتی است که شکل گرفته، سخن از گرفتن امکانات مالی علی علیه السلام و بستن دست اوست. سخن از کنار زدن اوستان علی علیه السلام و روی کا آوردن دشمنان اوست تا سال های سال حتی زمینه ای برای تحقق کارهای علی علیه السلام باقی نماند. اینجاست که فاطمه سلام الله علیها اینگونه برخورد می کند.
ص: 94
  • زبان کتاب
    فارسی
  • سال نشر
    1399
  • چاپ جاری
    12
  • تاریخ اولین چاپ
    1386
  • شمارگان
    1500
  • نوع جلد
    جلد نرم
  • قطع
    رقعی
  • تعداد صفحات
    128
  • ناشر
  • نویسنده
  • وزن
    194
  • تاریخ ثبت اطلاعات
    شنبه 13 مهر 1387
  • تاریخ ویرایش اطلاعات
    جمعه 24 شهریور 1402
  • شناسه
    908
  • دسته بندی :
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
اخبار مرتبط
بازدیدهای اخیر شما