loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

انسان در پس نقاب تمدن به همراه نقد و تحلیل فیلم باشگاه مشت زنی

ناشر پرسش

نویسنده مهرداد بهراد

سال نشر : 1389

تعداد صفحات : 128

هم اکنون غیرقابل سفارش!

معرفی کتاب

نگارنده در کتاب حاضر، تلاش دارد تا به بررسی دیدگاه «زیگموند فروید» در موضوع «تمدن و نقش انسان در آن» بپردازد. فروید در شالودة بحث خود دربارة تمدن به خودآگاهی اشاره دارد که در چنگال تمدن تصفیه و خنثی گشته و به ناخودآگاهی می پردازد که ارادة فردی انسانی را در خود می پروراند. در نزد فروید ترسی از افشای ماهیت اصیل انسانی می شود که همواره وی را از صحبت کردن با لحن مبارزه طلبانه بازمی دارد؛ شاید به همین دلیل فروید همیشه نگاهی صلح جویانه به مسائل دارد. فروید از معدود اندیشمندانی است که به هنر نیز توجهی ویژه داشته است. از این رو در این کتاب اثر سینمایی «باشگاه مشت زنی» که با الهام از نگره های فروید دربارة تمدن توسط «دیوید فینچر» ساخته، مورد تحلیل قرار گرفته است.

... باید به این نکته اذعان داشت کهبا رو به وخامت گذاشتن موقعیت فرهنگی جوامع غربی و سقوط آرمانهای انسانی خوش بینانه، نگرشهای مثبت و تمدن دوستانه اندک اندک جای خود را به نگاه هایی همراه با سوءظن داده اند. در گفتمان فلسفی غرب فلاسفه با مشاهده ی گسست انسان از آنچه اخلاق (morality) می نامیدند سر فصل تازه ای در باب نگاه شکاکانه به موضوع اخلاق گشودند و شاید در ادامه ی همین گفتمان بود که اخلاق نیز به عنوان بخشی از ملزومات واجزاء جداناشدنی تمدن انگاشته شد.... امروزه دیگر به سختی می توان گفت فرویدیسم تنها به عنوان یک مبحث روانکاوی قابل بررسی و تعمق است. شاید شیوه نگاه به فروید در غرب بیشتر از نوع نگاه به یک فیلسوف بوده تا به یک پزشک. دلیل این امر شاید این باشد که در طول تاریخ هیچ کاه یک کشف و ابداع پزشکی این چنین دارای تاثیر در ادبیات و هنر و دارای ما به ازای معنایی در فلسفه نبوده است.... روزگاری پس از ظهور ساموئل بکت آثار و اندیشه ی او را تحقق هنرمندانه ی پیش بینی نیچه از سرانجام مدنیته دانستند. امروز نیز قصد بر آن دارم که اثر سینمایی باشگاه مشت زنی را به عنوان تحقق آرای فروید مطرح کرده و تحلیل نمایم. پس از دیدن این فیلم بار دیگر مانند فروید به بیان هنرمندانه و روشنگرانه آن غبطه می خوریم:«به جاست از سر حسرت آه بکشیم که بعضی ها با استعدادشان می توانند عمیق ترین ادراکات را از احساسات خویش بیرون آورند حال آنکه افرادی مثل ما با تردید رنج آور و زحمات می توانند به آن راه پیدا کنند.»
"گوشه هایی از متن کتاب"
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما