loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

کتاب صوتی غلاغه به خونش نرسید

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 23026 10003022
احتمال تاخیر در تهیه
35,000 تومان
افزودن به سبد سفارش

افسانه ها و داستان های قدیمی برای بسیاری از ما حسی نوستالژیک به همراه دارد، حسی که می گوید باید منتظر شنیدن داستان یا افسانه ای باشیم که گاهی ما را سال ها و قرن ها به گذشته می برد و حسی مشترک میان ما و گذشتگان مان تداعی می کند و گاه شرح حالی از انسانی نامعلوم پیش روی مان می گذارد که در فضا و زمانی نامشخص، روایت گر حکمتی برای ماست. این افسانه ها به هر شکل و شیوه ی روایی، در دو عامل مشترک هستند.

نخست، بودن خداوند و ناظر بودن او بر اعمال ما که به صورتی مشترک و با بیان عبارت «یکی بود یکی نبود» همواره بیان می شده است و دیگری عبارت «کلاغه به خونه ش نرسید» در پایان هر داستان و افسانه که عنوان می کند با به پایان رسیدن این داستان، حکایت زندگی انسانی و کسب تجربه و شنیدن، کماکان باقی ست.
غلاغه به خونه ش نرسید اثر ابوالفضل زرویی نصرآباد، طنز پرداز نامی معاصر نیز با نگاهی به این دو عنصر مشترک در افسانه های و قصه های کهن ایران و جهان و با طنزی نرم و لطیف آکنده با هجو نوشته شده است که عمده ی این هجویات، به نگاه انتقادی زرویی به مناسبات مادی و اجتماعی در زندگی معاصر ما در جامعه ی شهری باز می گردد.

زرویی در این اثر روایت های طنزآمیز خود از افسانه های ماندگار نقل شده به صورت دهان به دهان و مکتوب را پس از سال ها مطالعه روی افسانه ها و مَثَل های فرهنگ ها و کشورهای مختلف جهان به صورت متون هجوآمیز و خلق نقیضه بر آن افسانه ها ایجاد کرده است. به عبارت دیگر وی کوشیده تا دغدغه ها، آرزوها و اشتباهات انسان امروز را به صورتی طنزآمیز و در قالب افسانه هایی مدرن بازنویسی کند.

بر پایه این نگاه در این اثر، هر مخاطب به فراخور قومیت یا ملّیت خود، ریشه های مشترک فرهنگی با دیگر ملل و اقوام را می جوید و در نگاهی طنزآمیز و هجوآلود، نسبت زندگی فعلی خود با آن افسانه و غایتش را کشف می کند.

شخصیت های خلق شده در این اثر، توسط زرویی و به شکل و شمایل سنتی و قدیمی انتخاب شده اند، با این حال به شدت مدرن و امروزی به نظر می رسند. افسانه ی دختری که با استفاده از اینترنت و «چَت» در «مسنجر» دنبال شوهر می گردد، شاهزاده ای که به قاچاق کالا مشغول است، شترمرغی که پرواز می کند و جعبه ی سیاه هم دارد، نمونه هایی از این افسانه هاست که می توان روایتی طنزآمیز و البته حکمت آمیز از آنها در این اثر جستجو کرد.
نگاه زرویی گاه در این اثر از طنز تلخ اجتماعی به سمت خلق موقعیت هایی هجوآلود نیز گسترش پیدا کرده است که در صورت رهایی از خندیدن به موقعیت و شخصیت خلق شده، شاید بتوان فرصت اندیشیدن به آن را نیز پیدا کرد. داستان مرد جوانی که یک روز برمی خیزد و می بیند یک «دُم» واقعی درآورده، یا سرگذشت جوان نیکوکاری که به خاطر دعای خیر پیرزنی، هر روز صبح با رنج و مرارت بسیار، تخم طلا می گذارد، از این دست افسانه هاست.

"غلاغه به خونه ش نرسید" در بردارنده 56 افسانه طنز آمیز از طنز پرداز معاصر، ابوالفضل زرویی نصر آباد است که اردیبهشت ماه امسال (1390) منتشر شده و در اختیار علاقه مندان طنز فخیم پارسی قرارگرفته است.
زرویی نصرآباد پس از سال ها مطالعه روی افسانه ها، فابل ها و متل های فرهنگ ها و کشورهای مختلف جهان، با نگارش نیقیضه هایی بر آنها، کوشیده تا دغدغه ها، آرزوها و اشتباهات انسان امروز را در قالب افسانه مدرن باز نمایاند.

در این کتاب، هرکس به فراخور قومیّت یا حتی ملیّت خود ، ریشه های مشترک فرهنگی خود را با دیگر ملل و اقوام در خواهد یافت ؛ چرا که " غلاغه به خونه ش نرسید" در بردارنده روایتی طنز آمیز از افسانه های تمام کشورهای جهان است. شخصیت های کتاب نیز علی رغم شکل و شمایل و اسامی قدیمی، به شدت مدرن و امروزی اند: دختری که با استفاده از اینترنت و چت در مسنجر دنبال شوهر می گردد، شاهزاده ای که به قاچاق کالا مشغول است، شتر مرغی که پرواز می کند و جعبه ی سیاه دارد و . . . البته نباید متعجب شوید اگر در این کتاب ، مثلا با مرد جوانی روبرو شوید که یک روز بر می خیزد و می بیند یک "دم" واقعی در آورده یا سرگذشت جوان نیکوکاری را بخوانید که به خاطر دعای خیر پیرزنی، هر روز صبح با رنج و مرارت بسیار، تخم طلا می گذارد!

نویسنده این کتاب همان شاعر "مشدی حسن چای وسماورت کو" می باشد.

در کتاب سخنگوی غلاغه به خونه ش نرسید با صدای گرم و گیرای نیما رئیسی و موسیقی مهدی زارع، فرصت همراهی با طنازی های زرویی نصرآباد به عنوان نویسنده به نوعی دلنشین تر و به یادماندنی تر فراهم آمده است.