loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

امینی:دانشگاه جریان شعر انقلاب اسلامی را به رسمیت شناخته است/ فیض: در جلسات رهبری خط قرمزها مشخص می شود

نویسندگان مرتبط : ناصر فیض | محمدمهدی سیار

اسماعیل امینی منتقد و استاد دانشگاه در رابطه با جلسات شعر رهبر انقلاب گفت: نشست نیمه رمضان شاعران یک جلسه ادبی صرف است و با توجه به تمام تلاش هایی که نموده اند تا این دیدار را یک دیدار سیاسی جلوه دهند اگر کسی با یک نگاه انتقادی به این جلسه بیاید حتما بعد از جلسه نظرش عوض خواهد شد.

پنجشنبه 19 تیر 1393

نشست بررسی تاثیر جلسات نیمه رمضان بر جریان شعر معاصر با عنوان «هفده دقیقه حرف حساب» با حضور ناصر فیض، اسماعیل امینی، محمدمهدی سیار و قادر طراوت پور در بنیاد شعر و ادبیات داستانی عصر امروز برگزار شد.

*ارتباط رهبر انقلاب با شعرا اصلا رابطه ای میان دربار و شعرا نیست

این جلسه که اولین جلسه بنیاد شعر و ادبیات داستانی بعد از تغییر و تحول در ساختار بود به موضوع شعر پرداخت که اسماعیل امینی منتقد و استاد دانشگاه در رابطه با جلسات شعر رهبر انقلاب گفت: ارتباط رهبر انقلاب با شعرا اصلا رابطه ای میان دربار و شعرا نیست اگر رهبر انقلاب در منصب کنونی هم نبودند به خاطر ارتباطی که با شعر دارند باز هم شعرا به این دیدار می رفتند. در ابتدا این جلسات به شکل محدود برگزار می شد و نهایتا 25 نفر از شعرا در آن شرکت می کردند ولی بعدها با توجه به تاثیری که این جلسه در شعر داشت تصمیم گرفته شد، که عمومی تر برگزار شود و در رسانه ها منعکس گردد. رهبری از دیرباز با شعرا در ارتباط بودند و زمان آن به قبل از پیروزی انقلاب باز می گردد.

*شعر انقلاب دنباله شعر فارسی است

وی افزود: شعر از میان سایر هنرها زبان رساتر و موثرتری در فرهنگ ملی ما داشته است. این موضوع حداقل در روزگار پس از اسلام موثرترین رسانه برای انتقال اندیشه و فرهنگ بوده و این تاثیر در عصر کنونی نیز جاری است. یک موضوعی که باب شده و آن را مخالفان و موافقان شعر انقلاب می گویند این است، اینطور به نظر می رسد که شعری که از آن به عنوان شعر انقلاب یاد می شود اندیشه و محتوای آن بعد از انقلاب زاییده شده ولی باید گفته شود که اشتباه می کنند. شعر انقلاب ادامه و دنباله شعر حافظ، بیدل، سعدی و ... است، اندیشه ای که در شعر انقلاب مطرح می شود ادامه اندیشه شعر فارسی از رودکی تا امروز است. این به آن معنا نیست که شعر انقلاب محتوای تازه ای در خود ندارد و این تصور اشتباهی بود.

امینی خاطر نشان کرد: امروز انباشت تولیدات شعر و ادبیات انقلاب به اندازه ای است که دانشجویان رشته ادبیات فارسی در مقاطع تحصیلات تکمیلی تمایل دارند که پژوهش هایی در مورد شعر انقلاب انجام دهند و این ابراز تمایل موجب گردید که دانشگاه این جریان را به رسمیت بشناسد.

*زبان فارسی یکی از ارکان اصلی هویت ایرانی است

وی ادامه داد: زبان فارسی یکی از ارکان اصلی هویت ایرانی است. بی اعتنایی به این زبان به ضرر وحدت ملی است و حیرت انگیز است که شعر درست و غلط برای کسی اهمیتی ندارد یعنی اگر در مجلسی یک نفر شعر غلطی بخواند هیچ کس اعتنایی به آن نخواهد کرد. سال گذشته در همین ماه مبارک از مقابل یک اداره عبور می کردم که متوجه بنری مرتبط با این ماه شدم که یک آیه قرآن را به اشتباه بر روی آن نوشته بودند. داخل آن اداره رفته و روابط عمومی آنجا را یافتم و گفتم این آیه اشتباه نوشته شده است. مسئول روابط عمومی آنجا گفت باشد مگر چه می شود؟ این نشان می دهد وقتی برای قرآن حساسیت و اعتنا نداریم برای شعر دیگر هیچ توجهی نخواهیم کرد.

*رهبری روی شعر حساسیت دارند

این استاد دانشگاه اشاره کرد: دیدار رهبر انقلاب با شعرا این برکت را دارد که اگر شعرا غلط ها و اشتباه های دستوری داشته باشند لااقل با اشتباهات خود آشنا می شوند. رهبری با تمام مشغولیت خود به شدت به این موضوع حساس هستند و وقت می گذارند و تنها کسی هستند که این توجه را نسبت به شعر و شعرا دارند.

*فیض: این جلسه با جلسات شعر دربار شاهان تفاوت دارد

ناصر فیض شاعر و طنزپرداز کشورمان گفت: مقایسه این جلسه با جلسات شعر دربار پادشاهان کار اشتباهی است، در دربار شاهان شعرا فقط برای مدح شاهان و حکام حضور می یافتند ولی در این جلسه اصلا این اتفاق نمی افتد. قضیه شعرخوانی طنز در محضر رهبر انقلاب با ابوالفضل زرویی نصرآباد آغاز شد همه این سوال را می پرسیدند که می شود در محضر رهبر انقلاب شعر طنز خواند که نصرآباد ابتداکننده به این اتفاق بود.

*این نشست یک نشست ادبی صرف است

وی افزود: این نشست یک نشست ادبی صرف است و با توجه به تمام تلاش هایی که نموده اند تا این دیدار را یک دیدار سیاسی جلوه دهند اما موفق نشده اند اگر کسی با یک نگاه انتقادی به این جلسه بیاید حتما بعد از جلسه نظرش عوض خواهد شد.

*میزبان این جلسه یک ادیب به تمام معنا است

شاعر کتاب فیض بوک گفت: میزبان این نشست یک ادیب به تمام معنا است، انسانی که به 3 زبان تسلط دارد و درک محضر وی جالب است. ایشان در جریان شعرخوانی یکی از شعرا که اسم یکی از کارگردان های کشورمان را برده بود با انتقاد از این موضوع که آن شخص در این جلسه حضور ندارد به اخلاق و شعر نیز توصیه نمودند. خواندن اشعار طنز در حضور رهبری موجب شد که برخی خط کش ها و خط قرمزها در این حوزه مشخص شود.

*حضرت آقا گفتند شعر دوم را بخوانید

فیض ادامه داد: این جلسات موجب شد که افراد با خط قرمزهای شعر آشنا شوند. تا قبل از این جلسات اگر درباره دست اندازها در خیابان های شهر تهران شعر می سرودی ممکن بود شهردار تهران بگوید چرا به مقدسات توهین کردی. تمام تلاش این جلسه این است که ویترینی از یک سال شعر کشور عرضه شود. تنوع اشعار خوانده شده در این جلسه نمایانگر فضای حاکم بر جلسه است. یکی از شعرا در این جلسه ابراز داشت دو شعر دارم که یکی مدح شما است که درجا حضرت آقا گفت: شعر دوم را بخوانید که شعر دوم آن شاعر انتقادی بود که باز حضرت آقا با چاشنی طنز فرمودند این شعر هم که درباره ما بود.

*شاعر جشنواره ای تربیت نکنیم

وی ادامه داد: تا قبل از این جلسات دفتر طنز حوزه هنری متولی نداشته است اما اکنون در کشور طنز جایگاه یافته و این از برکات استقبال حمایت رهبری از شعر طنز است. این جلسات به طنزپرداز هشدار داد که باید در شعر اخلاق را رعایت کرد. این یکی از بهترین اتفاقاتی است که برای شعر افتاده و این جلسه هیچ ارتباطی با جریان های سیاسی نداشته و شخصی آنجا میزبان است که در آن عرصه اهلیت دارد و صاحبنظر است. امیدوارم مسئولین با توجه به اتفاقات این جلسه از شعر کشور حمایت کنند. پایه و اساس طنز تضاد و تناقض در جامعه است و طنزپرداز آن را می بیند و تذکر می دهد. جریان شعر در کشور ایجاد شده و برگزاری جشنواره های شعر در نقاط مختلف کشور نشان این حرکت است فقط باید مراقب باشیم شاعر جشنواره ای تربیت نکنیم.

کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
اخبار مرتبط
محصولات مرتبط