loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

«آذریزدی؛ شیفته کتاب» منتشر شد

نویسندگان مرتبط : مهدی آذر یزدی | حسین مسرت

همزمان با 18 تیرماه، سالروز درگذشت مهدی آذریزدی، خالق «قصه های خوب برای بچه های خوب» کتاب «آذریزدی؛ شیفته کتاب» جدیدترین اثر نویسنده و محقق یزدی منتشر شد.

یکشنبه 21 تیر 1394

«آذریزدی؛ شیفته کتاب»، توسط حسین مسرت به رشته تحریر درآمده و نگاهی به زندگی مهدی آذریزدی، پدر ادبیات کودک و نوجوان ایران زمین دارد.

این کتاب از چند بخش شامل آشنایی با کتاب، کتاب شناسی، خدمتگزاری عالم کتاب، آثار و کارنامه کتاب شناسی آذریزدی تشکیل شده که در هر بخش نقش و تاثیر کتاب بر زندگی آذریزدی مورد بررسی قرار گرفته است.

نویسنده این کتاب که از نزدیکترین دوستان و همراهان مهدی آذریزدی بوده است، با برداشت هایی از واگویه های این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان، به بررسی این نقش پرداخته است.

بخش نخست این کتاب به نخستین آشنایی مهدی آذریزدی با کتاب پرداخته و در دو بخش بعدی، زندگی کتابی آذریزدی در سال های 1319 و 1322 یعنی سال های ورود وی به یک کتاب فروشی در یزد و سفر وی به تهران و ورود به عرصه چاپ و نشر کتاب، مورد بررسی قرار گرفته است.

بخش دیگر ای کتاب شامل بررسی کلیه کتب نوشته شده توسط مهدی آذریزدی است که شامل 40 کتاب اوست و بخش کتاب شناسی آذریزدی نیز شامل کلیه کتاب هایی است که تاکنون در مورد وی توسط دیگر نویسندگان و مؤلفان نوشته شده که آمار آنها به بیش از 20 عنوان می رسد.

بخش پایانی این کتاب نیز به معرفی آثار تالیف شده از سوی حسین مسرت در مورد مهدی آذریزدی اختصاص یافته است.

حسین مسرت تاکنون 20 مقاله و چهار کتاب در مورد آذریزدی به نگارش درآورده که این کتاب ها شامل «ویژه نامه همایش نکوداشت استان مهدی آذریزدی» با همکار پیام شمس الدینی در سال 1385، «مشاهیر کتاب شناسی ایران؛ مهدی آذریزدی» در سال 1394 همزمان با آغاز به کار نمایشگاه سراسری کتاب، «زندگی و خدمات و آثار علمی استاد مهدی آذریزدی» در سال 1385 و کتاب «آذریزدی؛ شیفته کتاب» که 15 تیرماه جاری منتشر شده، هستند.

آخرین کتاب حسین مسرت که «آذریزدی؛ شیفته کتاب» نام دارد، در 120 صفحه و در قطع رقعی چاپ شده و قرار است از این کتاب در روز 21 تیرماه جاری در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یزد در بلوار امیرکبیر، رونمایی شود.

مهدی آذریزدی در سال 1300 در یکی از محله های قدیمی یزد به دنیا آمد و به رغم اینکه در سنین کودکی از رفتن به مدرسه محروم بود، توانست کتاب های بسیاری را در حوزه ادبیات کودک و نوجوان به چاپ برساند.

کتاب معروف مهدی آذریزدی که مقام معظم رهبری در سفر خود به استان یزد در سال 1386 نیز به نقش این کتاب در تربیت فرزندان خود اشاره کردند، «قصه های خوب برای بچه های خوب» است.

«دوره هشت جلدی قصه های خوب برای بچه های خوب» شامل دفترهای «قصه های کلیله و دمنه»، «قصه های مرزبان نامه»، «قصه های سندباد نامه و قابوس نامه»، «قصه های مثنوی مولوی»، «قصه های قرآن»، «قصه های شیخ عطار»، «قصه های گلستان و ملستان» و «قصه های چهارده معصوم»، دوره 10جلدی «قصه های تازه از کتاب های کهن» شامل دفترهای «خیر و شر»، «حق و ناحق»، «ده حکایت»، «بچه آدم»، «پنج افسانه»، «مرد و نامرد»، «قصه ها و مثل ها»، «هشت بهشت»، «بافنده داننده»، «اصل موضوع»، «گربه ناقلا»، «شعر قند و عسل»، «مثنوی بچه خوب»، «قصه های ساده برای نوآموزان»، «تصحیح مثنوی مولوی»، «گربه تنبل»، «خودآموز مقدماتی شطرنج»، «خودآموز عکاسی برای همه»، «قصه های پیامبران»، «یاد عاشورا»، «تذکره شعرای معاصر ایران»، «لبخند»، «چهل کلمه قصار حضرت امیر (ع)»، «دستور طباخی و تدبیر منزل» و «خاله گوهر» آثار منتشر شده از مرحوم مهدی آذریزدی است.

آذریزدی که در طول دوران 88 ساله زندگی خود همواره تنها زندگی کرد و هرگز ازدواج نکرد، تنها لذت زندگی اش کتاب بود و سه کتاب او توسط شورای کتاب کودک به عنوان کتاب برگزیده سال نیز انتخاب شد.

آذریزدی در 18 تیرماه 1388 در تهران درگذشت و در حسینیه خرمشاد یزد چهره بر نقاب خاک کشید.

کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
اخبار مرتبط
محصولات مرتبط