loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

معنای زندگی منتشر شد

چاپ اول کتاب «معنای زندگی(تاملی بر دیدگاه دین و مکاتب بشری)» تالیف علیرضا موفق از سوی انتشارات کانون اندیشه جوان منتشر و روانه بازار نشر شد._
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب حاضر که دین و معنای زندگی را موضوع خویش قرار داده است؛ می‌کوشد نسبت زیستن و گزاره‌های دینی را به بیانی حکیمانه و با نگرشی درون دینی بیان کند.

بر اساس مطالب کتاب، روزها از خواب برمی‌خیزیم و بعد از تلاشی همیشگی و معاشرتی تکراری، دوباره به خواب می‌رویم. بعد هم روزی دیگر و تکراری دوباره و ملال‌آور را تجربه می‌کنیم. گاه در این گذشت زمان به لذات یا سختی‌هایی برمی‌خوریم که آن نیز به نحوی مشمول گذشت زمان و تکرارهای دیگری می‌شود. به راستی این رفت و آمد روزها که بعد از مدتی برای هر کسی به اتمام می‌رسد، چه ارزشی می‌تواند داشته باشد؟ انسان از این گذشت زمان چه چیزی تحصیل می‌کند؟ و ...

شاید برخی تصور کنند این سوال و سوال‌های مشابه مخصوص قشر خاصی است که با محرومیت‌ها و بدبختی‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند، در حالی که تجربه نشان می‌دهد کسانی که در رفاه و راحتی زندگی می‌کنند، از دغدغه‌های پرداختن به این‌گونه سوالات فارغ نیستند. آنان با این که در پی تامین لذات بیشتر و جدیدتری‌اند، در جست‌وجوی معنای زندگی نسبت به کارگرانی که در سیاه‌چال‌های تاریک معدن، تلاش پیگیری برای گذران ابتدایی زندگی خود دارند، نه تنها فرقی نمی‌کنند؛ بلکه چه بسا به خاطر برخورداری از فراغت‌های بیشتر و کم‌رنگ شدن تدریجی جذابیت‌ها و به دلیل عدم پاسخگویی به این سوال‌ها، محرومیت‌ها و گرفتاری‌های بیشتری را برای خود فراهم می‌سازند. از این‌رو پرسش از معنای زندگی بیش از آن که به صنف یا گروهی اختصاص یابد، با جان و درون انسان در ارتباط است و هر انسان صاحب‌فکری را به شرط آن که فرصت اندیشیدن به پیرامون خود را داشته باشد، به تامل وا می‌دارد. این سوال که شالوده یک جریان، فکری را تشکیل می‌دهد شاید در ابتدا موضوعی آسان به نظر برسد اما بنا به گفته بسیاری، نقطه آغازین فلسفه وجودی و سخت‌ترین سوال بشریت را رقم می‌زند.

در بخشی از مقدمه کتاب آمده است: «دین که بنا به اظهار نظر بسیاری از این مکاتب کاملا از حوزه فکری اندیشمندان غربی خارج است و نگاه کاملا متمایزی نسبت به آنان درباره زندگی دارد، مدعی است که از عهده جواب به این سوال به خوبی برمی‌آید. ادعای دین فقط به پاسخگویی محدود نیست بلکه معتقد است که پاسخ او به سوال فوق که مبتنی بر اعتقاد به انسجام و هدف‌مندی عالم خلقت است، تنها یکی از مبادی اولیه مبانی هستی‌شناسی و خودشناسی انسان به‌شمار می‌آید.
نگرش تطبیقی بین پاسخ‌های دین و غرب به سوال از معنای زندگی، مهارت هر یک از جهان‌بینی‌ها را در پاسخ به یکی از اساسی‌ترین و اثر بخش‌ترین سوال‌های بشر امروز به تصویر می‌کشاند.»

در این نوشتار سعی شده است دست‌کم زمینه تفکر برای پاسخگویی به سوال‌های یاد شده فراهم شود. لذا بعد از بحث و بررسی ضرورت بحث و مفاهیم تصوری و تصدیقی موضوع که در فصل کلیات مطرح می‌شود، سعی می‌شود در تقسیمی عقلانی ـ‌نه استقرایی‌ـ از تاملات دیگر صاحب‌نظران استفاده شود که این تاملات و نظرات نیز به سه گروه پوچ‌گرایان، لذات‌گرایان و اخلاق‌گرایان تقسیم می‌شود. سپس نظر دین ابتدا به‌طور عام و بعد به‌طور خاص در اسلام مورد بررسی قرار می‌گیرد.

همانگ ونه که از طرح و فهرست نیز برمی‌آید، مطالب این نوشتار به مباحث کلی در معنای زندگی نمی‌پردازد. طرح مباحثی که در آن بررسی‌ها به‌گونه‌ای فلسفی و عقلی منتوجه مفهوم کلی زندگی شود و دقت‌های موشکافانه تحلیلی در این رابطه صورت پذیرد، علاوه بر آن که کاری خسته کننده و ملال‌آور است، جز برای عده اندکی ثمره چندانی نخواهد داشت. از این‌رو سعی شده محورهای جزئی و عینی در مباحث زندگی، از دیدگاه‌های مختلف بررسی شوند تا مخاطبان معنا و حقیقت زندگی را نه تنها به‌گونه‌ای مفهومی بلکه به شکلی ملموس و کاربردی دریابند. برای مثال از جمله مباحث، پرداختن به موضوعاتی مانند رنج و مرگ است که برداشت‌های متفاوت درباره حقیقت آن، کاملا در ارتباط با معنای زندگی است. چنین مباحثی بهتر می‌تواند حقیقت زندگی را از دیدگاه مکاتب مادی یا اسلام روشن کند تا مطالبی که به‌گونه‌ای کلی درباره حقیقت زندگی مطرح شده است. از این‌رو در این نوشتار جز آنچه برحسب ضرورت در کلیات مطرح می‌شود، از مباحث فلسفی و تحلیلی از معنای کلی زندگی فارغ است و در عوض سعی می‌شود مسایل مربوط به معنای زندگی در رویکردی عینی و در عین حال جدید و عمیق ارائه شود.

از منابع مولف در تدوین این اثر می‌توان کتاب‌های قرآن کریم، نهج‌البلاغه، غررالحکم، پست مدرنیته و پست مدرنیسم، الفتوحات‌المکیه، کانت، برگزیده افکار راسل، زیست‌شناسی جانوری، معانی‌الاخبار، علم و دین، مثنوی معنوی، فرهنگ واژه‌ها، عقل و اعتقاد دینی، بزرگان فلسفه، اشعه اللمعات، تفسیر موضوعی قرآن، تفسیر تسنیم، کنزالعمال، رساله لقاءالله، چهل حدیث، اعلام‌الدین، تاریخ فلسفه غرب، جهان‌بینی علمی، تاریخ ادیان جهان، میزان‌الحکمه، لیبرالیسم، اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر، شرح اصول کافی، مفاتیح‌الغیب، تفسیرالمیزان، مجمع‌البیان، کشف‌المراد، مکارم‌الاخلاق، بحارالانوار، تکامل اجتماعی انسان و ده‌ها عنوان کتاب دیگر را نام برد.

در انتهای این اثر فهرستی از آیات، روایات، اشعار و نمایه نیز درج شده است.

چاپ اول کتاب «معنای زندگی(تاملی بر دیدگاه دین و مکاتب بشری)» در شمارگان 2500 نسخه، 288 صفحه و بهای 32000 ریال راهی بازار نشر شد.

کتب منتشر شده زیر از این انتشارات در فروشگاههای دفتر نشر معارف و سایت پاتوق کتاب موجود و قابل تهیه است:
آسیب شناسی ادبیات اجتماعی معاصر با درنگی در باب خشونت و مدارا
آینده انقلاب
اقلیت های دینی
انتخابات نمایندگی مجلس
بازگشت به هستی
تاریخ ایران اسلامی دوره چهار جلدی
تجسم عمل و شفاعت
توکل
راز شهرت صادق هدایت
سیاست چیست؟
سیره سیاسی معصومان (ع) در عصر حاکمیت
عرفان و شریعت
عروج روح
فلسفه خلقت انسان
قرآن در نهج البلاغه
قیام قیامت
مواقف حشر
نگاهی به اعجاز بیانی قرآن
نگاهی قرآنی به حق و باطل
نگاهی قرآنی به فشار روانی
نیهیلیسم

چهارشنبه 24 تیر 1388
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
اخبار مرتبط
محصولات مرتبط