loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

گزیده ای از تمام آثار و اشعار مولانا در یک کتاب

انتشارات مرتبط : سوره مهر

نویسندگان مرتبط : اسدالله بقایی نائینی

«گزیده آثار مولانا» از مجموعه تمدن و فرهنگ ایرانی به کوشش اسدالله بقایی است که در آن به معرفی زندگی و آثار جلال الدین محمد بلخی می پردازد.

یکشنبه 8 مهر 1397

به گزارش پاتوق کتاب فردا به نقل از پایگاه خبری سوره مهر، جلال الدین محمد بلخی معروف به مولوی و مولانا و رومی در ششم ربیع الاول سال 604 هجری در شهر بلخ دیده به جهان گشود. مولوی از مشهورترین شاعران ایرانی تبار پارسی گوی است که نام کامل وی «محمد ابن محمد ابن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی» بوده است. در طول حیات خود با القابی چون «مولوی»، «مولانا»، «مولوی رومی» و «ملای رومی» شناخته می شد و از برخی اشعارش تخلص او را «خاموش» و «خَموش» و «خامُش» دانسته اند.

از مولانا جلال الدین آثار گران قدری چون مثنوی معنوی، دیوان کبیر شمس، مکاتیب، رباعیات، مجالس سبعه، و فیه ما فیه به جای مانده است که از متون کهن و فاخر ادبیات ایران محسوب می شوند.

کتاب «گزیده آثار مولانا» به همت اسدالله بقایی گردآوری و تدوین شده که به معرفی زندگی و آثار جلال الدین محمد بلخی می پردازد. موضوعاتی که در این کتاب گنجانده شده اندعبارت اند از زندگی نامه مولانا، گزیده مثنوی معنوی، گزیده دیوان شمس، گزیده فیه ما فیه، و گزیده رباعیات. معانی واژه های دشوار نیز با عنوان (واژه نامه) در پایان کتاب آمده است.

لازم به ذکر است این کتاب جزو مجموعه «تمدن و فرهنگ ایرانی- اسلامی» است که در این مجموعه «گزیده آثار ناصر خسرو»، «گزیده خمسه نظامی گنجوی»، «گزیده آثار عطار نیشابوری»، «گزیده آثار شاهنامه فردوسی» و «گزیده دیوان سعدی» نیز تا کنون به انتشار رسیده اند.

برشی از متن کتاب : وقتی عطار نیشابوری کتاب شریف اسرارنامه را به مولانای سیزده ساله اهدا می نمود، گفت: «... زود باشد که این جوان آتش در دل عشاق عالم زند». آن روز کسی تصور نمی کرد جذبه نگاه نافذ رند شوریده از راه رسیده ای چون شمس تبریزی چنان آتشی در نیستان وجود مولانا زند که عالم و عالمیان را در شر و شور عاشقانه و عارفانه اندازد. مثنوی های عارفانه مثنوی معنوی، غزلیات شورانگیز دیوان کبیر شمس و حکم پندآموز فیه ما فیه دریا به دریا باده ناب عارفانه است که سرمستان عالم معنا را مستی مضاعف دهد. جرعه ای از این مینای روح افزا برگیرید، بی تردید خود به خمخانه آن خواهید زد.

کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
اخبار مرتبط
محصولات مرتبط