loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

کشف نامه های سر به مُهر شهید وزوایی به مقصد آمریکا

انتشارات مرتبط : سوره مهر

نویسندگان مرتبط : فائضه غفارحدادی

«یک محسن عزیز»، نوشته فائضه غفار حدادی، روایتی متفاوت از زندگی قهرمان نبردهای بازی دراز ارائه کرده است. در این کتاب برای اولین بار از نامه هایی استفاده کرده که شهید وزوایی سال ها برای خواهری در آمریکا ارسال می کرد.

چهارشنبه 6 شهریور 1398

به گزارش پاتوق کتاب فردا به نقل از خبرگزاری تسنیم، انتشارات سوره مهر اخیراً کتابی با عنوان «یک محسن عزیز» را در اختیار علاقه مندان به ادبیات دفاع مقدس کرده است. این اثر که به قلم فائضه غفار حدادی نوشته شده، روایتی است از زندگی و زمانه شهید محسن وزوایی. غفار حدادی که در کارنامه ادبی خود آثار متعددی در حوزه ادبیات پایداری دارد، این بار تلاش کرده تا با جست و جو و یافتن راویان متعدد، روایتی نو از زندگی یکی از دانشجویان پیرو خط امام (ره) ارائه دهد که نقشی تأثیرگذار در برهه های مختلف تاریخ انقلاب و جنگ تحمیلی داشت.

تاکنون آثاری شامل خاطراتی درباره شهید وزوایی منتشر شده؛ از «ققنوس فاتح» گرفته تا «آخرین نبرد» اما غفارحدادی در اثر جدید ضمن مطالعه کارهای گذشته، با پیدا کردن اسناد جدید و هم صحبتی با راویان متعدد که گاه برای اولین بار صورت گرفته، اثری خوش خوان ارائه کرده که برای همه به ویژه نسل جوان خواندنی است و لحظات شیرینی را رقم خواهد زد.

نویسنده در این کتاب برای نخستین بار از نامه هایی استفاده کرده که قهرمان داستانش سال ها برای خواهری که در آمریکا داشته، ارسال می کرد؛ نامه هایی که بُعد دیگری از شخصیت شهید وزوایی را به نمایش می گذارد.

غفار حدادی در مقدمه این اثر درباره روش کار و شخصیت شهید وزوایی می نویسد: روزی در میانه هجده سالگی شبیه ما بود. شبیه ما آدم های معمولیِ این روزها و نه حتی آدم های نسلِ خودش. می توانست خوش باشد و بی خیالِ همه چیز رشد کند و به پول و شهرت و هر چیزی که می خواست برسد. می توانست به تاریخ گره نخورد؛ در روزگاری که تاریخ، زیادی گره خورده بود. ولی افتاد به باز کردن یک به یک گره هایی که سر راه رشد کشورش افتاده بود و یا در لحظه می افتاد. استبداد، فقر، استعمار، جنگ. با دست، با دندان، با جان. یکی را که باز می کرد، گره کورتری جلوی راهش سبز می شد. عادت به کارهای سخت نداشت. اما آدمِ کارهای سخت شد. بس که امید داشت به حل مشکل ها و نمی ترسید از خطر کردن و ناامید نمی شد از شکست ها. گره ها جلویش غول می شدند و او از هفت خان می گذشت تا آن ها را باز کند و گاهی هفت وادی سخت را باید می گذراند که قسمتی از جغرافیای مردم را از دست بدقلقیِ تاریخ نجات بدهد. روزی که در میانه بیست و دوسالگی، از جانش برای باز کردن گرهی مایه گذاشت، اصلاً شبیه آدم های معمولی نبود. نه آدم های معمولیِ نسل خودش و نه آدم های نسل ما و نه حتی نسل گذشته اش. این کتاب شرح یک سفر چهار ساله است. چهارسالی که در آن کسی از یک آدم معمولی به یک قهرمانِ فراموش نشدنی تبدیل شده است. شرح یک سفر چهارساله جذاب و رو به رشد. یک سفرِ عمودی.

آنچه مرا به نوشتن این سفرنامه تشویق کرد، «نشناختن» بود. نشناختنِ کسی که رزومه اش می گفت یکی از بزرگ ترین و موفق ترین فرماندهان دوران جنگ بوده. اما چرا «شناخته شده» نبود؟ با این سؤال وارد زندگی محسن شدم و هرچه پیش تر رفتم، بیشتر دانستم که تاریخِ بی وفا به جبران دخالت های محسن، او را به دیار غفلت تبعید کرده. ...

حالا که دارم این مقدمه را می نویسم در روزهای پایانی دوره محکومیت خود هستم. نگاهی به روزهای اول مرا به خنده می اندازد که خیال می کردم با خواندن دو سه تا کتاب و دیدن چند تا مستند، چقدر زیاد از محسن می دانم. برای همین وقتی که اساتید دفتر مطالعات پایداری حوزه هنری در تعامل با بچه های قدیمی لشکر سیدالشهدا به صرافت انجام کاری جدید برای محسن افتاده بودند و به من پیشنهادش دادند، شک کردم در قبول این رسالت که اگر این همه کار انجام شده هست، پس دیگر چه نیازی به کار جدید؟ با این توجیه مدتی پروژه خوابید و چند ماه بعد که دوباره استارت خورد، دست بچه هایم را گرفتم و رفتیم بهشت زهرا. ابتدا از خودِ محسن اجازه گرفتم و از او کمک خواستم که افرادی که در تحقیق های گذشته جاافتاده اند را خودش برایم پیدا کند. و چه نیکو این خواسته ام را اجابت کرد.

برای خرید اینترنتی این کتاب از سایت پاتوق کتاب فردا اینجا را کلیک نمایید .

کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
اخبار مرتبط
محصولات مرتبط