loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

جلیلی: فقدان عدالت فرهنگی، مهم‌ترین بستر فتنه

مدیرمسئول نشریه راه در نشست نقد و بررسی عملکرد دستگاه‌های فرهنگی در فتنه 88 مهم‌ترین بستر فتنه در جمهوری اسلامی را نبود عدالت فرهنگی دانست و اظهار داشت: من به خصوص عدالت رسانه‌ای را بستر فتنه می‌دانم و فضای رسانه‌ای ما یک فضای نامتوازنی است.

به گزارش باشگاه خبری فارس «توانا» در نشست نقد و بررسی عملکرد دستگاه‌های فرهنگی در فتنه 88 که با حضور وحید جلیلی کار‌شناس فرهنگی و مدیر مسئول نشریه راه، نادر طالب‌زاده مستندساز و کار‌شناس فرهنگی و سهیل کریمی مستندساز برگزارشد، وحید جلیلی با اشاره به ضرورت محوریت قرارگرفتن فتنه 88 برای بررسی عملکرد دستگاه‌های فرهنگی گفت: فتنه 88 نقطه عطفی بود که آسیب‌ها و آفت‌های دستگاه‌های فرهنگی و هنری رو شد و من معتقدم ریشه ماجرای فتنه در خیلی سال‌ قبل وجود دارد.
وی افزود: این نه به آن معنا نیست که دشمنان برای انقلاب طراحی نکرده‌اند که این نه عجیب است و نه جدید، و البته باید به آن‌ها حق داد چرا که جمهوری اسلامی در فضای بین‌المللی حاضر نشد حرف آن‌ها را بپذیرد و آن‌ها هم طبق منطق خودشان درست عمل می‌کنند و کار خودشان را می‌کنند اما چیزی که فتنه را پدید می‌آورد همراهی دوستان است.
مدیرمسئول نشریه راه همراهی دوستان را به دو بخش تقسیم کرد و گفت: یک بخش از این همراهی، همدلی با دشمن است و بخش دوم سکوت در برابر دشمن است که باید روی این مساله کار، تحلیل و سوال شود.

* قواره رسانه‌ای ما نامتوازن است

وی در ادامه این نشست افزود: نگاه کنید ما چند تا دستگاه فرهنگی داریم، مدیران فرهنگی ما که استاد بیلان‌کار دادن هستند و هرچقدر دستگاه‌ها‌یشان خالی و پر از مشکل باشد بیلان‌کاریشان پر و پیمان است، بروید سوال کنید که آقای صدا و سیما، آقای حوزه هنری، آقای سازمان تبلیغات و آقای فلان خبرگزاری در این 8 ماه فتنه یک ارزیابی از کار خود را در مقابله با این فتنه ارائه کنید.
وحید جلیلی مهم‌ترین بستر فتنه در جمهوری اسلامی را نبود عدالت فرهنگی دانست و اظهار داشت: من به خصوص عدالت رسانه‌ای را بستر فتنه می‌دانم و فضای رسانه‌ای ما یک فضای نامتوازنی است.
وی در تشریح سخن خود گفت: فتنه بر اساس محاسبات غلط به وجود می‌آید؛ خب چطور دشمن و دوست به محاسبه غلط می‌رسد؟ محاسباتی که این‌ها به آن می‌رسند بر اساس اطلاعات و تحلیل‌هایی است که دریافت می‌کنند و این را از رسانه می‌گیرند و چون قواره رسانه‌ها در کشور ما یک قواره نامتوازنی است محاسبات اشتباه می‌شود و به دنبال آن مواضع نیز اشتباه می‌شود.
جلیلی افزود: حتی رسانه‌ها می‌توانستند دشمن را آگاه کنند، این رسانه‌ها بخش‌های مهمی از ظرفیت‌ها و توان‌ها و قدرت‌های جمهوری اسلامی را به دشمن نشان نداده بودند که اگر نشان می‌دادند این مساله با این شکل پیش‌ نمی‌آمد و حتی رسانه‌ها این قدرت را به خودی‌ها نشان نداده بودند.
این کار‌شناس فرهنگی، نظام رسانه‌ای کشور را دارای مشکلات عدیده‌ای دانست و گفت: تا این مساله علاج نشود ما به هیچ جا نمی‌رسیم.

*از فرصت شهادت مجید شهریاری در رسانه‌ها درست استفاده نکردیم

وی در این باره با ذکر مثالی گفت: یک زن بدکاره‌ با همکار فاسقش، شوهرش را مباشرتا می‌کشد و فضای بین‌المللی به جایی می‌رسد که روسای جمهور دنیا و حتی روسای جمهوری که به ما نزدیک‌اند مانند برزیل در دفاع از این زن وارد صحنه می‌شوند.
جلیلی افزود: این را مقایسه کنید با شهادت شهید مجید شهریاری که از این وقیحانه‌ترین ممکن نیست که در روز روشن دانشمند شما را بکشند و همه هم می‌دانند کی کشته؟ چه کسی از آن سود می‌برد؟ او کسی است که از لحاظ مدارج معنوی، مباحث عجیب و غریبی ازش تعریف می‌کنند که واقعا پهلو می‌زند به اسطوره‌های دفاع مقدس ما و از لحاظ علمی از همه جلو‌تر بوده است.
وی در نتیجه مقایسه پرونده سکینه محمدی و شهید شهریاری در سیستم رسانه‌ای کشور گفت: یک میلیونیوم کسانی که اسم سکینه محمدی را شنیدند اسم مجید شهریاری را نشنیدند و ما یک فرصتی که باید به غرب حمله کنیم را درست استفاده نکردیم.
مدیر مسئول نشریه راه در ریشه‌یابی مشکل دستگاه رسانه‌ای ایران با اشاره به خرج صد‌ها و هزار‌ها میلیارد تومان در 20 سال گذشته جهت مبارزه با تهاجم فرهنگی تاکید کرد: به نظر من فتنه 88 باید نقطه عطفی برای بازخوانی فضای رسانه‌ای کشور و ارزیابی جامع آن و حرکت به سمت علاجش باشد.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا عدم توازن سیستم رسانه‌ای مشکل مدیریت فرهنگی است یا هنرمندان انقلابی گفت: حتی اگر مشکل هنرمندان انقلابی باشد تبعی است.
جلیلی تاکید کرد: به نظر من البته اینطور نیست و شما خبرنگاران و گزارشگرانی دارید که از لحاظ جسارت با جسور‌ترین خبرنگاران جهان برابری می‌کنند و هر جا بحران و خطرات و تیر تفنگ هست آنجا هستند و تا پای جان ایستاده است تا خبر تولید کند اما فضایی که این‌ها را ضریب بدهد، وجود ندارد.

* توانایی‌های بچه‌های انقلاب اسلامی اجازه ضریب گرفتن پیدا نمی‌کند

وی در بیان آسیب‌شناسی فضای رسانه‌ای با اشاره به کلیدواژه "ضریب " گفت: یکی از کلید واژه‌هایی که آسیب رسانه‌ای ما را نمی‌تواند خوب نشان دهد این است که توانایی‌های بچه‌های انقلاب اسلامی اجازه ضریب گرفتن پیدا نمی‌کند و اگر از حد خودش بالا برود فیلترش را پایین می‌کشند.
این کار‌شناس فرهنگی در بیان دلیل ضریب نگرفتن فعالیت‌های نیروهای انقلابی گفت: من معتقدم مساله حتی مساله سیاسی هم نیست و به سبک زندگی برمی‌گردد، یک طبقه خاص اجتماعی و اقتصادی، رسانه‌های دولتی و خصوصی کشور را در چنگ خودشان دارند که حتی ممکن است گرایش‌های سیاسی متفاوتی داشته باشند.
وی با اشاره به کلید واژه "اشرافیت " به عنوان آسیبی دیگر در عرصه رسانه‌ای کشور با اشاره به برنامه راز با موضوعیت مشکلات دو شهر خرمشهر و آبادان گفت: اشرافیت به دنبال خطر نیست.
جلیلی ادامه داد: مردم خرمشهر که این همه فداکاری کرده‌اند آب ندارند اما در این حد کسی حاضر نیست هزینه بدهد یک گزارش بدهد، یک برنامه تهیه بشود؛ این‌ها باید چه شخصیت و سبک زندگی داشته باشند که اینگونه عمل کنند و موضع بگیرند و اینکه امکان دفاع از حقوق ملت مستضعف را داری و این کار را نکنی عمق فساد رسانه‌ای در کشور را نشان می‌دهد.

* تهدیدمحوری مشکل اصلی رسانه‌ای کشور است

مدیر مسئول نشریه راه با تاکید بر اینکه ادبیات ما باید قرآنی باشد با انتقاد از فضای تهدیدمحور در رسانه‌های کشور گفت: اینکه فردی قهرمان‌های ملی کشور در منطقه خودش را که حماسه آفریدند نمی‌شناسد و درباره شیطان‌پرستی تحقیق می‌کند یک مشکل اساسی است.
وی تهدیدمحوری را مشکل اصلی رسانه‌ای کشور و بحث ظریفی دانست و گفت: کسی نمی‌گوید به دشمن توجه نکنید، تهدید‌ها را نبینید و رصد نکنید اما فکر می‌کنم اینکه آنچنان این‌ها را در میان بچه حزب‌اللهی‌ها بزرگ کردند، خطی را دنبال می‌کنند.
جلیلی با بیان این سوال که آیا بیکاری و اعتیاد را فراماسونری در کشور رواج داده است؟ گفت: این درست نیست که بگوییم اگر دشمن بد است پس ما خوب عمل می‌کنیم و به نظر من این مشکل حد یقف هم ندارد.
وی شناخت تهدید را از لوازم کار فرهنگی دانست و با اشاره به آیه "وَ أَعِدُّوا لَهُمْ ماستعطعتم مِنْ قَوِّهِ " گفت: بر اساس این آیه اول باید به دشمن توجه کنی و بعد بلافاصله ظرفیت‌های خودت را در نظر بگیری و هر آنچه استعداد و توانمندی داری جمع کنی.
این کار‌شناس فرهنگی با انتقاد از تهدیدمحوری دستگاه‌های فرهنگی گفت: وقتی می‌بینم کسانی در نهادهای فرهنگی بیشترین حرف را درباره توطئه دشمن می‌زنند و کمترین توجه را به داشته نیروهای خودی در عرصه فرهنگ و هنر و رسانه دارند معتقدم همه این حرف‌ها پوشالی است.
وی افزود: من حرف از دشمن را فقط از رهبری می‌پذیرم که تک تک هنرمندان را می‌شناسد، با آن‌ها جلسه می‌گذارد، بار‌ها آن‌ها را شارژ می‌کند و حتی در حد مصداق برای فلان کتاب بچه حزب‌اللهی‌ها بازاریابی می‌کند، این یعنی این که ایشان فرصت محور است و دشمن‌شناس و مسئولان فرهنگی یک صدم دشمن‌شناسی، به دوست‌شناسی توجه ندارند و ظرفیت‌های داخلی را نمی‌شناسند.
جلیلی یکی از این ظرفیت‌های موجود را نقد دانست و گفت: یکی از مهم‌ترین فرصت‌های نظام این است که آقای طالب‌زاده، برود فلان مسئول را به نقد بکشد و آن بچه حزب‌اللهی که پای تلویزیون نشسته شارژ بشود.
وی با اشاره به سخنانی از رهبر انقلاب گفت: رهبری چند سال پیش فرمودند "وجود فساد چیز عجیب و غریبی نیست و در همه دوران‌ها بوده و هست و مردم از وجود فساد عصبانی نیستند و نمی‌شوند آنچه که مردم را عصبانی و ناامید می‌کند عدم برخورد با فساد است " لذا اگر یک فساد در رسانه‌ ملی مطرح می‌شود نشانه وجود فساد نیست بلکه به معنای یک قوه‌ای است که دارد رصد می‌کند و آن را رسوا می‌کند.
جلیلی ادامه داد: این‌ها ظرفیت‌هایی است که ما به آن توجه نمی‌کنیم و من فکر می‌کنم این به سبک زندگی در مدیریت‌های فرهنگی کشور و حضور آدم‌های بی‌درد، بی‌دغدغه، محافظه‌کار، غیرآرمانگرا در مناصب مختلف مرتبط است.

* عده‌ای توپخانه دارند و به بچه‌های خط مقدم جنگ نرم کمک نمی‌کنند

وحید جلیلی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به جنگ نرم و جنگ نخبگان در سال گذشته گفت: قبل از انتخابات برای اکثر افراد معلوم بود قضیه چیست اما از یک هفته قبل از انتخابات تا یک هفته بعد از انتخابات رئیس دو دستگاه مهم فرهنگی در خارج از کشور بودند و زمانی که نظام بیشترین نیاز را به سازماندهی رسانه‌ای و نخبگان رسانه‌ای دارد در کشور نیستند؛ در حالی که دشمن لحظه به لحظه را استفاده می‌کند و ساعت به ساعت را برنامه‌ریزی می‌کند و کارش را پیش می‌برد، کسانی که باید باشند نیستند و بعد هم که بر می‌گردند، خبرگزاری آن‌ها در پازل دشمن کار می‌کند که بعد‌ها یک جاسوس از آنجا فرار می‌کند.
وی افزود: من نمی‌خواهم قضاوت کنم اما از دستگاه‌های فرهنگی سوال کنیم شما چه کردید؟ عملکردتان را فهرست کنید.
جلیلی با انتقاد از کم‌کاری مسئولان فرهنگی که از اقدام هنرمندان ممانعت می‌کنند گفت: همین افراد خودشان را تئوریسین‌های فرهنگی کشور می‌دانند.
وی با انتقاد از عدم مطالبه از این مسئولان گفت: بخش مهمی از جرایم در فتنه متوجه کسانی است که در یک جایگاهی حضور داشتند و در آنجا از ایجاد بصیرت جلوگیری کردند.
مدیر مسئول نشریه راه افزود: این یعنی شما یک توپخانه داری و بچه‌ها در خط مقدم دارند قلع و قمع می‌شوند و شما بتوانی با توپخانه کمک کنی ولی حمایت نکنی و اینکه کاری نکردی خودش جرم است.
وی با اشاره به جنگ نرم و غیرعادی بودن این جنگ و وضعیت حال گفت: اگر بقای نظام به پیروزی در این جنگ نرم است، باید این جنگ نرم دادگاه‌های جنگی خودش را داشته باشد؛ ما در شرایط عادی نیستیم و شما هر روز شاهد ایجاد یک تلویزیون جدید ماهواره‌ای فارسی زبان هستید و دشمن با تمام وجود به میدان آمده، شبانه‌روز کار می‌کند و عده‌ای این طرف کم‌کاری می‌کنند و کسی این را از آنان مطالبه نمی‌کند و توبیخ نمی‌شوند.
این کار‌شناس فرهنگی با تاکید بر ضرورت ایجاد دادگاه جنگ نرم و توبیخ فرماندهانی که فرار کرده و کم‌کاری می‌کنند، گفت: پرونده این‌ها باید بازخوانی شود که اگر پرونده‌ها بسته شود، باید از فتنه بعدی ترسید چرا که آن فرد در حالی که به جمهوریت و اسلامیت توهین می‌شد کم‌کاری کرد و از او مطالبه نشد پس در فتنه بعدی بد‌تر عمل خواهد کرد و یکی از کارهای رسانه همین دادگاه‌هاست.

* عده‌ای در فضای جهانی و داخلی نمی‌خواهند صدای مستضعفین به کسی برسد

وحید جلیلی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به برکات فتنه 88 گفت: به نظر من یکی از برکات فتنه بازگشت ادبیات قرآنی و دینی به جامعه بود چون ادبیاتی که در دوم خرداد عده‌ای علیه تهاجم فرهنگی ابداع کردند کارآمد نبود.
وی افزود: بازگشت ادبیات قرآنی در این قضیه که خود کلمه فتنه کلمه قرآنی است یا مثلا "این عمار "، ارجاع به قرآن و تاریخ اسلام خیلی خوب فضا را توضیح داد و روشن کرد و بچه حزب‌اللهی را متمرکز کرد.

شنبه 2 بهمن 1389
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
اخبار مرتبط
محصولات مرتبط