loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

هشدار عباسی به وجود جریان خزنده در صداوسیما

حسن عباسی معتقد است فیلم‌های سینمایی تلویزیون در ایام نوروز90 به شدت ضعیف بودند و بسیار محل ارزیابی بود. این بخش بسیار وحشتناک است. وی می‌گوید: قویاً باید بگویم که وضعیت سریال‌های تلویزیونی در رعایت نکات اخلاقی و ساده‌انگاری‌های اجتماعی، متاسفانه از وضعیت سینما بدتر بود.حسن عباسی، رییس مرکز بررسی های دکترینال، در گفتگو با فارس به اظهار نظر در مورد این برنامه ها پرداخته است:

* بخش فیلم‌های سینمایی در نوروز90 وحشتناک بود

وی گفت: فیلم‌های سینمایی تلویزیون در ایام نوروز به شدت ضعیف بودند و بسیار محل ارزیابی بود. این بخش بسیار وحشتناک است.

وی ادامه داد: برخی از فیلم‌های سینمایی که تلویزیون پخش می‌کند، اگر شما به اصل فیلم مراجعه کنید، متوجه می شوید که پخش آن برای زیر 15 سال ممنوع است و محدودیت سنی دارد ولی تلویزیون این فیلم ها را به راحتی پخش می کند. این فیلم‌ها را اگر شما در شبکه‌های اروپایی و غربی ببینید، محدودیت پخش و اکران دارد و حتما روی صفحه تلویزیون محدودیت سنی زیر 13 یا 15 سال قید می‌شود در حالی که در تلویزیون ما قید نمی شود، به خصوص فیلم هایی که جنبه اکشن داشته و خشونت بسیاری در آنها وجود دارد، آنها هم پخش می‌شوند!

وی اظهارداشت: به نظر می رسد تلویزیون از این حیث از ضعف جدی رنج می برد و نظارت مناسبی در این خصوص روی این فیلم ها صورت نمی‌گیرد. همچنین بعضی از سریال‌های خارجی که از تلویزیون پخش می‌شود نظیر رابین هود، رابینسون کروزوئه، بار استعماریشان در فضایی که مسئله جنگ‌های صلیبی نوین و موارد مشابه مطرح است، در قضیه جنگ های صلیبی، نقش ریچارد شیردل در پس نقش رابین هود کاملاً جدی است که از دید مسئولان تلویزیون یا مغفول مانده و یا حساب شده و جهت دار پخش می‌شوند.

* یک جریان خزنده ای در صداوسیما وجود دارد که قابل کنترل نیست!

عباسی در ادامه گفتگو تصریح کرد: من بارها به مسئولان تلویزیون تذکر داده‌ام، بارها از رسانه های عمومی اعلام کرده‌ام اما یک جریان خزنده ای در صداوسیما وجود دارد که قابل کنترل نیست. به نظر می رسد تقریباً این قضایا در تلویزیون خارج از کنترل است و اگر آن حساسیتی که جامعه منتقدان کشور، مجلس، مسئولان و مردم بر فیلم های سینمایی که توسط خانواده سینما ساخته می شود، دارند، همین حساسیت‌ها درباره مجموعه‌های تلویزیونی و مواردی از این دست بود، قطعاً ما را دچار مشکل نمی‌کرد.

این استاد دانشگاه درباره سریال های تلویزیونی نیز تاکید کرد: ده ها بار روی مولفه دروغ در آثار تلویزیونی مانور داده شد، مثلاً سریال «راه در رو» به سادگی مساله دروغ را بارها به صورت نهادینه در جامعه مطرح و تثبیت می‌کند. آن هم در شبکه‌های پربیننده و ساعات پر بیننده و ایام نوروز که مردم می بینند و به سادگی همه منتقدان از کنار این اشکالات می‌گذرند و سراغ این اشکالات در فیلم‌های سینمایی می‌روند که این عدم تعادل و توازن در نقد را می‌رساند.

وی ادامه داد: قویاً باید بگویم که برخی سریال‌های تلویزیونی در عید در رعایت نکات اخلاقی و ساده انگاری‌های اجتماعی متاسفانه نسبت به وضعیتی که در سینما می‌بینیم و از آن گله‌مند هستیم، وضعیت بدتری داشتند. امیدوارم همین حساسیت ها و موشکافی هایی که در معاونت سینمایی درباره فیلم‌ها وجود دارد و همین حساسیت‌ها و موشکافی هایی که منتقدین از فیلم ها می کنند، از ساختارهای تلویزیونی هم صورت بگیرد.

* «شاید برای شما هم اتفاق بیافتد» اثر مثبتی است

عباسی در این گفت و گو عنوان داشت: پا نباید روی حق بگذاریم، مجموعه هایی که از برخی شبکه های تلویزیون پخش می شود، مانند «شاید برای شما هم اتفاق بیافتد» که بسیار در حوزه مباحث اخلاقی و بعضاً نزدیک شدن به ژانر سینمای دینی آثار مثبتی هستند، این‌ها متاسفانه تحت الشعاع آثار خشن سینمایی که از تلویزیون پخش می شود، قرار می‌گیرد.

وی توضیح داد: یا بعضی از این سریال‌ها که به ویژه در طول عید پخش شد، به هیچ وجه ارزش های دراماتیک ندارند و هیچ کدام از مولفه های درام را رعایت نمی‌کنند و مجموعه‌ای از لودگی و ساز و کارهای خاصی که در ده سال گذشته مدام تکرار شدند و نخ نما هستند را می‌بینیم.

* طنزهای ما بر سوء تفاهم استوارند

عباسی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا آثار طنزسازانی مانند مهران مدیری یا رضا عطاران هم بر پایه این شاخصه‌ها هستند؟ اظهار داشت: در واقع مجموعه‌ای که در تلویزیون کار طنز می کنند، آثارشان برمولفه سوء تفاهم استوار است. چه فیلمنامه ها و سریال هایی که این افراد می سازند و چه آثاری که در آنها ایفاء نقش می‌کنند، مانند «ورود آقایان ممنوع» اثر رامبد جوان، آنها از قواعد طنز در سینما فقط از یکی استفاده می‌کنند و آن سوءتفاهم است.

وی گفت: کل سریال‌های تلویزیون که در ایام عید پخش شد، همه بر عنصر سوء تفاهم استوار بود. معلوم می‌شود سواد سینمای طنز در افرادی که مشهور شده‌اند، بسیار پائین است چون بلد نیستند از چیز دیگری استفاده کنند و همه متمرکز بر عنصر سوء تفاهم هستند. تنها از این گزاره استفاده کردن حتماً ضعف دارد.

جمعه 6 خرداد 1390
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
اخبار مرتبط
محصولات مرتبط