loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

روژه گارودی

روژه گارودی یا رجا (به فرانسوی: Roger Garaudy) یا Ragaa Garaudy (۱۷ ژوئیه ۱۹۱۳ - ۱۴ ژوئن ۲۰۱۲) استاد دانشگاه، فیلسوف و نویسندهٔ فرانسوی بود که بخاطر نوشته هایش و موضع گیری های سیاسی اش به عنوان یک منکر هولوکاست توجه عمومی را به خود جلب کرد. وی در سال ۱۹۸۲ به دین اسلام گروید.
وی در ۱۳ ژوئن ۲۰۱۲ در خانه خود در جنوب پاریس درگذشت.
در سال ۱۹۱۳ در شهر مارسی به دنیا آمد. پس ازطی دوره دبیرستان، تحصیلات عالی خود را در رشته فلسفه تا اخذ درجه اگرگاسیون ادامه داد. سپس عضو کمیته مرکزی حزب کمونیست فرانسه شد. در سالهای ۱۹۴۵ و ۱۹۵۱ به عضویت مجلس موسسان، در ۱۹۵۶ به نمایندگی مجلس ملی فرانسه، و در ۱۹۵۹ به سناتوری مجلس سنای فرانسه انتخاب گردید. در ۱۹۶۳ با نوشتن رساله ای تحت عنوان فرضیه مادی گرایانهٔ شناخت (connaissance teorie materialiste la)، به اخذ درجه دکتری در فلسفه نائل آمد. در ۱۹۵۹ به دانشیاری دانشگاه کلرمون فران (Clermont ferrand) و در ۱۹۶۵ به استادی فلسفه در دانشگاه پوآتیه (Poitiers) منصوب گردید.

گارودی در طی جنگ جهانی دوم در شهر جلفهٔ الجزایر به عنوان اسیر جنگی ویشی فرانس زندانی بود؛ او عضو حزب کمونیست فرانسه بود و در کتاب الگوئی برای سوسیالیسم در فرانسه که در سال ۱۹۶۸ منتشر کرد، سعی کرد مارکسیسم را با مسیحیت کاتولیک آشتی دهد. حتی در کتاب مارکسیسم در قرن بیستم کوشید نشان دهد که مارکسیسم می تواند ارزشهای مذهبی را در خود جذب کند.

او در سال ۱۹۶۸ در پی انتقاد از اشغال چکسلواکی توسط شوروی از حزب کمونیست اخراج شد.با این حال او مرکزی را به نام "مرکز مطالعات مارکسیستی" تاسیس کرد و به مدت ۱۰ سال آن را اداره نمود.

عضویت وی در برنامه گفتگوی مسیحیت – کمونیسم در دهه ۱۹۶۰ او را به مسایل دینی علاقه مند کرد و به تدریج در دهه ۱۹۷۰ متمایل به مذهب کاتولیک نمود. بعدها با اسلام آشنا شد و در ۱۹۸۲ در ژنو تغییر دین خود به اسلام را اعلام کرد تا به گفته خودش "گمشده خود را در آن بیابد". او در کتاب خود با عنوان "اسلام دین آینده" که جایزه ملک فیصل در سال ۱۹۸۵ را به خود اختصاص داد، گفته است که اسلام در پذیرش مردمی که به توحید ایمان دارند، بیشترین سعه صدر را داشته است. وی معتقد است که حضور پیروان دین های مختلف در محل پیدایش اسلام یعنی خاورمیانه، بزرگترین دلیلی است که برای سعه صدر اسلام در پذیرش فرهنگ ها و تمدن ها می توان عنوان کرد. او می گوید: نکته شگفت انگیز این است که در سایه تعالیم اسلامی، ملت های عرب امکان همزیستی میان تمدن های مختلف را فراهم کردند. به نوشته گارودی، مسلمانان در صدر اسلام توانستند تمدن ها و فرهنگ های بزرگی در آسیا، آفریقا و اروپا را به هم پیوند دهند و فرهنگ و تمدن خود را قوی و واکسینه کنند.

در کتاب هشدار به زندگانی اعلام می دارد که غربیان مسیحی در حال کشتن فرزندان و نوادگان خود هستیم، زیرا شیوه رشد ما به بن بست مرگ انجامیده است. در همین کتاب او به تحقیق در باره ادیان بزرگ، مانند زرتشتی گری، هندوگرایی، دین بودا و یهود می پردازد و سرانجام کمال مطلوب خود را در اسلام می یابد و سپس مسلمان می شود. او با مسلمان سنی شدن در ۱۹۸۲ نام «رجاء» را برگزید و آن دو دکترین را کنار گذاشت. روژه تا قبل از مرگ در اسپانیا زندگی می کرد.

در ۱۹۹۸، یک دادگاه فرانسوی وی را برای انکار هولوکاست و افترای نژادی مجرم شناخت و بخاطر کتاب اسطوره های بنیان گذار سیاست اسرائیل (به فرانسوی: Mythes fondateurs de la politique israélienne) که در سال ۹۵ نوشته بود، ۱۲۰٬۰۰۰ فرانک فرانسه ($۴۰٬۰۰۰) جریمه کرد. این کتاب با پذیرفتن دیدگاه های منکر افسانه هولوکاست، رابرت فاریسون، اظهار می کند که در طی هولوکاست یهودیان در اتاق های گاز کشته نشدند و این کتاب به سرعت به عربی و فارسی ترجمه شد. برای پشتیبانی از گارودی وکیل سودانی، Faruk M. Abu Eissa، یک تیم حقوقی پنج نفره را گرد آورد تا از گارودی در محاکمه اش در پاریس پشتیبانی کنند.
این محاکمه ظالمانه که منجر به محکومیت او به پرداخت غرامت شد، او را در کشورهای اسلامی محبوب کرد زیرا کشورهای اسلامی از ماهیت جعلی اسرائیل غاصب کاملا آگاهند. پس از آن او به چندین کشور مسلمان دعوت شد و بارها به خاور میانه و از جمله به ایران اسلامی سفر کرد.

تقریباً از سال ۱۹۹۸ به بعد، روژه گارودی که سانسور کتابش را غیرعادلانه و "توطئهٔ صهیونیستی" می دانست، عملاً از سوی شبکه های صهیونیستی در دنیا رانده شد و به سمت کشورهای ضد صهیونیستی مانند جمهوری اسلامی ایران روی آورد و ایران اسلامی نیز بنا به رسالت استکبارستیزی خود از این نویسنده آزاده حمایت کرد تا صدای او بتواند به گوش آزادان جهان برسد. وی در این سال ها چندین بار به تهران، قاهره، بیروت، دمشق، امان، قطر و سرزمین های فلسطینی سفر کرد. در ایران، رییس جمهوری وقت،سید محمد خاتمی نیز وی را به حضور پذیرفت.

وی در سال ۱۳۷۷ در سفری به قم از جمله با آیت الله مصباح یزدی دیدار داشت و به این مناسبت گفته بود: "اسلام جهانی ترین ادیان است. من که مسیحی بودم و مارکسیست بودم، به این خاطر مسلمان شدم که دین اسلام را جهانی و فراگیر یافتم".

آیت الله العظمی خامنه ای رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۷۹ با اشاره به محاکمه و برخورد حکومت فرانسه با روژه گارودی که مدعی عدم کشتار یهودیها از سوی آلمان نازی در افسانه هولوکاست شده بود، فرمودند:

شما کجا دیده اید کسی بتواند در غرب علیه صهیونیسم حرفی بزند.

گارودی بیش از ۲۰ کتاب نوشته است، از جمله:

Do we need God? (Avons-nous besoin de Dieu?)
God is dead (Dieu est mort)
The grandeur and decadences of Islam
Islam and integrism
Call to the living
Who do you say that I am?
Towards a war of religion
Founding Myths of Modern Israel (also translated as Founding myths of the Israeli policy and Mythical foundations of Israeli policy)
Western Terrorism (Le Terrorisme Occidental)
  • زادروز
    ۱۷ ژوئیه 1913
  • محل تولد
    مارسی
  • نام کامل
    روژه گارودی یا رجا (به فرانسوی: Roger Garaudy) یا Ragaa Garaudy
  • تاریخ ثبت اطلاعات
    یکشنبه 12 آبان 1387
  • شناسه
    2006
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی