loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

محمدهادی معرفت

تولد و دوران کودکی :
آیة الله معرفت در سال 1309 هجری شمسی در کربلا در میان خانواده ای روحانی و دوستدار قرآن و عترت به دنیا آمد. پدرش مرحوم شیخ علی معرفت از روحانیان با فضیلت بود که از پانزده سالگی ساکن کربلا شده بود. خاندان آیة الله معرفت همه اهل علم و تقوا بودند و در این راستا سابقه ای 300 ساله داشتند و همگی فرزندان مرحوم شیخ عبدالعالی میسی ، صاحب رسالة میسیّه بودند که از قریة میس جبل عامل به اصفهان هجرت می کند و جد بزرگ آیة الله معرفت با اهل و عیالش به کربلا می رود و در آنجا زندگی می کند.

دوران تحصیل :
آیة الله معرفت ، تحصیلات خود را در مکتب خانه های آن روزگار آغاز کرد و حتی کتاب جامع المقدمات را هم در آن مکتب خانه ها فرا گرفت . پس از آن وارد حوزه علمیه کربلا شد و با تلاش فراوان به فراگیری دروس دورة سطح پرداخت . بخشی از دروس سطح را نزد پدر و بخش دیگری را نزد استادان حوزه علمیه کربلا فرا گرفت . پس از آن به درس خارج فقه و اصول رفت و یک دوره خارج اصول و بخشی از خارج فقه را در همان حوزه مبارک به پایان رساند.

سپس برای بهره مندی از محضرآیة الله العظمی خویی (ره ) و دیگر استادان حوزه علمیه نجف ، وارد این شهر شد. در آنجا نیز از محضر علمای فرزانه ، بهره های فراوان برد. پس از آن وارد حوزه علمیه قم شد و پس از چندی شرکت در درس مرحوم میرزاهاشمی آملی ، تدریس رسمی خود را آغاز کرد.

آیة الله معرفت در طول سالهای تحصیل ، همواره از تدریس کتب و دروس حوزوی بازنماند؛ حتی به تدریس دروسی که امروزه در حوزه ها متداول نیست ـ مانند ریاضیات ـ می پرداخت و همراه با تحصیل و تدریس ، به پژوهش در گستره های گوناگون علمی و دینی می پرداخت . در این راه ، از هیچ تلاشی دریغ نمی ورزید؛ به گونه ای که به گفته خود گاه تا سحر برای حل مسأله ای بیدار می ماند و به تأمل و کاوش در کتب مختلف می پرداخت .

استادان و دوستان :
آیة الله محمدهادی معرفت ، در سالهای تحصیل خود محضر علمای بزرگ و استادان سترگی را درک کرد. جامع المقدمات را درمکتب خانه نزد مرحوم شیخ علی اکبر نائینی فرا گرفت و بخشی از دروس مقدمات را به همراه پسر عموی خود، مرحوم شیخ محمد جواد معرفت نزد پدر آموخت . سیوطی را نزد مرحوم شیخ سعید تنکابنی و مغنی ، معالم و کفایه را نزد مرحوم شیخ محمدحسین مازندرانی فرا گرفت . برای فراگیری مطول ، به محضر ادیب نیشابوری مشرف شد و بخشی از قوانین را نزد سید حسن آقامیر خواند. یک دوره خارج اصول و بخشی از خارج فقه را نزد مرحوم آیة الله شیخ یوسف بیارجمندی خراسانی آموخت .

با ورود به حوزه علمیه نجف ، به درس آیة الله العظمی خویی (ره ) رفت و یک دوره کامل اصول و بخشی از فقه را از ایشان فرا گرفت . همچنین به درس استادان بزرگی چون آقامیرزا باقر زنجانی ، شیخ حسین حلّی ، آیة الله حکیم و مرحوم آقای فانی شرفیاب شد و تا زمانی که در نجف بود به درس امام خمینی (ره ) می رفت و از آن بهره می برد.

پس از هجرت به قم ، حدود دو سال به درس مرحوم میرزاهاشم آملی رفت و پس از آن ، تدریس را ادامه داد و در ضمن آن به تألیف می پرداخت .

از دوستان وی می توان مرحوم سید عبدالرضا شهرستانی و مرحوم حاج آقا محمد شیرازی را نام برد.

فعالیتهای علمی و فرهنگی :
آیة الله محمدهادی معرفت در طول عمر خود خدمات علمی و فرهنگی بسیاری را به جامعة شیعی ارزانی داشته است . او در کربلا با گروهی از فضلای آن دیار با سرپرستی حجة الاسلام والمسلمین آقای شهرستانی ، مجله ای را به نام «اجوبة المسائل الدینیه » منتشر ساختند که در آن به شبهات گوناگونی که در گستره های مختلف دینی مطرح می شد، پاسخ داده می شد.

وی در طول سالیان تحصیل و پس از آن ، همواره به تدریس علوم دینی در حوزه های علمیه کربلا، نجف و قم اشتغال داشته است و از این رهگذر، شاگردان فرهیخته و ممحضی را تربیت کرده و به عالم اسلام ارزانی داشته است که این تلاش ، هم اکنون نیز ادامه دارد؛ بخشی از این تدریسها، تدریس علوم قرآنی بوده است که با توجه به نیازهای عالم اسلام و کمبودهای موجود در حوزه های علمیه ، آثار و برکات فراوانی را به همراه داشته است ؛ به گونه ای که می توان آیة الله معرفت را احیاگر دروس علوم قرآنی ، در عصر اخیر در حوزه های علمیه دانست .

آیة الله معرفت در طول عمر با برکت خود کتابها و مقالات فراوانی را منتشر ساخته است که برخی از آنها به شرح زیر است :
1ـ ولایت فقیه ؛
2ـ دقت فوق العاده شیخ در استنباط مسائل ؛
3ـ فرضیه بازگشت روح ؛
4ـ مصونیت قرآن از تحریف ؛
5ـ حدیث «لاتعاد»؛
6ـ تناسب آیات ؛
7ـ آموزش علوم قرآن ؛
8ـ تاریخ قرآن ؛
9ـ التفسیر و المفسرون ؛
10ـ التهمید، فی علوم القرآن ؛
11ـ شبهات وردود؛
12ـ التفسیر الأثری الجامع .

آیة الله معرفت ، غروب جمعه 29 دی ماه 1385 در سن 76 سالگی دعوت حق را لبیک گفت.
  • زادروز
    1309
  • محل تولد
    کربلا
  • تاریخ ثبت اطلاعات
    شنبه 17 اسفند 1387
  • شناسه
    2668
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
نظرات

هادی قموشی

کتاب ترجمه تفسیر فی ظلال القرآن اثر سید قطب رو چرا ندارید؟؟

27 اردیبهشت 1397

اخبار مرتبط