loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

دیوان فروغ فرخزاد

کتاب های تاک

ناشر ستاک

شاعر فروغ فرخزاد

سال نشر : 1397

تعداد صفحات : 274

چاپ تمام شده ؛ درصورت چاپ مجدد به من اطلاع بده notify me

معرفی کتاب

فروغ فرخزاد با نام اصلی فروغ زمان فرخزاد عراقی، هشتم دی ماه ۱۳۱۳ به دنیا آمد. در سال ۱۳۳۰ با پرویز شاپور ازدواج کرد و حاصل ازدواج او پسری به نام کامیار می باشد. وی در دوران کوتاه زندگی خود، سفرهای زیادی به کشور های اروپایی از جمله: فرانسه، آلمان، ایتالیا و انگلیس داشته که بیشتر برای مطالعه و بررسی امور مربوط به سینما می باشد. کار سینمایی فروغ پس از آشنایی با ابراهیم گلستان آغاز شد و با همکاری وی ادامه یافت.

فروغ پیش از ازدواج با شاپور، با وی نامه نگاری های عاشقانه ای داشت. این نامه ها به همراه نامه های فروغ در زمان ازدواج این دو و همچنین نامه های وی به شاپور پس از جدایی از وی بعدها توسط کامیار شاپور و عمران صلاحی در کتابی به نام «اولین تپش های عاشقانه قلبم» منتشر گردید.

سه مجموعه اول وی را در ردیف شاعران تغزلی قرار میدهد اما روح تازه جویی و حرکت به سوی مرزهای تازه و کشف دنیاهای جدید با ابعادی نو از چهره فردی فروغ، چهره ای انسانی و جهانی میسازد. و شعر او را به کمال مطلوب نزدیک میسازد.

پس از آنکه فروغ به درک شعر نیمایی میرسد، شعر خود را در مرحله تکامل قرار میدهد. از حالت فردی و احساسی بیرون می آید و به سوی شعر انسانی و متفکرانه کشانده میشود. او نیما را برای خود آغاز میداند. شاملو نیز پس از نیما فروغ را افسون میکند و با خواندن قطعه شعری که زندگیست از شاملو متوجه میشود که امکانات زبان فارسی زیاد است. فروغ با روی آوردن به نیما و شاملو به افقهای شعر نو اجتماعی و حماسی میرسد و از گذشته خود دور میشود.

فروغ در دوره تکامل به محتوی بیشتر توجه داشت و معتقد است که کار هنری باید همراه با آگاهی باشد. آگاهی نسبت به وجود و زندگی. و میگوید: نمیشود فقط با غریزه زندگی کرد، یعنی یک هنرمند نمی تواند و نباید فقط با غریزه زندگی کند.

در سال ۱۳۳۷ سینما توجه فروغ را جلب می کند و در این مسیر با ابراهیم گلستان آشنا می شود و این آشنایی مسیر زندگی فروغ را تغییر می دهد. و چهار سال بعد یعنی در سال ۱۳۴۱ فیلم «خانه سیاه است» را در آسایشگاه جذامیان تبریز می سازند. و در سال ۱۳۴۲ در نمایشنامه «شش شخصیت در جستجوی نویسنده» بازی چشمگیری از خود نشان می دهد. در زمستان همان سال خبر می رسد که فیلم «خانه سیاه است» برنده جایزه نخست جشنواره اوبر هاوزن شده و باز در همان سال مجموعه «تولدی دیگر» را با تیراژ بالای سه هزار نسخه توسط انتشارات مروارید منتشر کرد. در سال ۱۳۴۳ به آلمان، ایتالیا و فرانسه سفر می کند. سال بعد در دومین جشنواره سینمای مولف در پزارو شرکت می کند که تهیه کنندگان سوئدی ساختن چند فیلم را به او پیشنهاد می دهند و ناشران اروپایی مشتاق نشر آثارش می شوند. پس از این دوره، وی مجموعه «تولدی دیگر» را منتشر کرد. اشعار وی در این کتاب تحسین گسترده ای را برانگیخت؛ پس از آن مجموعه «ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد» را منتشر نمود.

آخرین مجموعه شعری که فروغ فرخزاد، خود، آن را به چاپ رساند مجموعه «تولدی دیگر» است. این مجموعه شامل ۳۱ قطعه شعر است که بین سال های ۱۳۳۸ تا ۱۳۴۲ سروده شده اند. به قولی دیگر آخرین اثر او «ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد» است که پس از مرگ او منتشر شد.

فروغ فرخزاد در روز ۲۴ بهمن، ۱۳۴۵ هنگام رانندگی با اتومبیل جیپ شخصی اش، بر اثر تصادف در جاده دروس - قلهک در تهران جان باخت. جسد او، روز چهارشنبه ۲۶ بهمن با حضور نویسندگان و همکارانش در گورستان ظهیرالدوله به خاک سپرده شد. آرزوی فروغ از زبان خودش: «آرزوی من آزادی زنان ایران و تساوی حقوق آن ها با مردان است».

نیست یاری تا بگویم راز خویش
ناله پنهان کرده ام در ساز خویش
چنگ اندوهم خدا را زخمه ای
زخمه ای تا بر کشم آواز خویش
  • زبان کتاب
    فارسی
  • سال نشر
    1397
  • چاپ جاری
    1
  • تاریخ اولین چاپ
    1397
  • شمارگان
    550
  • نوع جلد
    جلد نرم
  • قطع
    رقعی
  • تعداد صفحات
    274
  • ناشر
  • شاعر
  • وزن
    293
  • تاریخ ثبت اطلاعات
    دوشنبه 28 خرداد 1397
  • شناسه
    66422
  • دسته بندی :
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما