1. خانه
  2. مطالب
  3. ادبیات
  4. به وقت واقعه | جستاری درباره کتاب «نامیرا»
به وقت واقعه | جستاری درباره کتاب «نامیرا»

به وقت واقعه | جستاری درباره کتاب «نامیرا»

کتاب که در واقع تلاش یک کارگردان قهار است سنگ ترازوییست برای محک پایداری و ماندگاری ادای هر خواننده مسلمان و خاصه مومن.
ادبیات 1399/6/16 3 دقیقه زمان مطالعه 0

نفس کشیدن در فضای غبارآلود. جدال بین حق و باطل. سردرگم بودن بین حقیقت و دروغ. .... همه اینها بارها و بارها در طول تاریخ برای انسان‌ها در شرایط حساس رقم خورده و وقایعی خوش‌آیند و ناخوشایند را ثبت کرده است. بارزترین این حالات و فضا را فقط در اوضاع و زمانه عاشورا خاصه قبل آن می‌توان دید. زمانه‌ای پر فتنه که تشخیص سره از ناسره ایمان می‌خواهد و بصیرت. ایمانی که عبدالله بن عُمَیر را با قلبی پر از تردید و تشویش در لحظه‌ی آخر به قافله حسین می‌رساند و عَمرو بن حجاج را با آن همه یقین و باور در کاخ ابن زیاد زمین‌گیر می‌کند.

کتاب را که می‌خوانی حوالی صفحه دویست و پنجاه و چهار مضطرب می‌شوی و ترس برت می‌دارد که اگر من در آن لحظه بودم چه می‌کردم؟! با خواندن این صفحات تردیدی جانکاه تمام وجودت را می‌گیرد و تو می‌شوی شک و ظن و گمان برای آینده‌ای که پیش رو داری.

نویسنده خوب می‌داند که چگونه خواننده را تا آخر داستان در اوج نگه‌ دارد و با شخصیت‌های آن همراه کند. تا آنجا که مخاطب در طول این سیصد و سی و شش صفحه خود را جای هریک از شخصیت‌ها بگذارد و از خود حساب و کتاب بکشد و گاه مضطرب شود و ناامید از عاقبت خویش و گاه امیدوار و دلخوش به میزان ایمان و باورش.

کتاب که در حقیقت حاصل تلاش یک کارگردان قهار است سنگ ترازوییست برای محک پایداری و ماندگاری ادای هر خواننده مسلمان و خاصه مؤمن. به همین دلیل آقای صادق کرمیار، نام اولین اثر تاریخی خود را می‌گذارد «نامیرا». اولین رمان تاریخی که نویسنده در هفت فصل اوضاع کوفه‌ی قبل از عاشورا را به روایت می‌نشیند. اینکه سران و شیعیان کوفه چطور باعث قتل امام زمان خویش شدند و در فضای غبارآلود آن روزگار جانب ابن‌زیاد را گرفته و حادثه‌ای سترگ را رقم زدند. حادثه‌ای که حتی پای تازه عروس قبیله را میدان می‌کشاند و او را تا مرز شهادت پیش می‌برد. و این نشان از نقش حماسه‌ آفرین زنان در وقایع تاریخی عاشورا دارد.

این رمان شخصیت محور، یک قهرمان دارد و یک ضد قهرمان که جایشان در تک‌تک اوراق داستان عوض می‌شود و همین فراز و فرودهای پر تنش خواننده را چنان محو قصه می‌کند که در جدال بین حق و باطل سرگردان می‌ماند.

بالواقع «نامیرا» داستان غبارهاست و فتنه‌ها. داستان معین شدن ذات و عقیده و اخلاص به وقت واقعه.

از ویژگی‌های برجسته کتاب صحنه‌سازی‌های دقیق و توصیفات موشکافانه فضای داستان است که این شگفت از یک نویسنده که سابقه فیلم‌نامه‌نویسی و کارگردانی دارد بعید به نظر نمی‌آید. سبک قلم نویسنده بسیار شباهت دارد به قلم سید مهدی شجاعی. قلمی توانمند که با کلماتی ساده و روان جملاتی می‌سازند پر مفهوم و اثرگذار.

این رمان تاریخی که کار نوشتنش بنابر گفته نویسنده هفت ماه به طول انجامیده است در سال 1389 در دو جشنواره شایسته تقدیر شده است. ابتدا در سومین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد و بعد در بیست و هشتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران.

غیمت، مستوری، دشت‌های سوزان و حریم از دیگر آثار صادق کرمیار است.

این قطع رقعی پر کشش که تا کنون سی و یک بار توسط انتشارات نیستان روانه بازار شده است را می‌توانید از اپلیکیشن کتابراه یا فیدیبو با قیمتی مناسب تهیه کنید. همچنین کسانی که به کتب صوتی علاقه‌مندند می‌تواند فایل صوتی این اثر را از اپلیکیشن طاقچه دانلود کنند.

در آخر باید خاطر نشان کرد که اگر می‌خواهید اوضاع و زمانه کنونی خویش را بشناسید و جایگاه خود را در این معرکه بدانید حتماً و حتماً این کتاب را بخوانید.

مطالب مرتبط

از فرشِ آمریکا تا عرش جبهه مقاومت با حسین شیخ‌الاسلام | معرفی کتاب «سفیر قدس»

از فرشِ آمریکا تا عرش جبهه مقاومت با حسین شیخ‌الاسلام | معرفی کتاب «سفیر قدس»

«مردم به همان چیزی که امام می‌خواست رأی دادند؛ نه به اسلامی که در ذهن فلان مرجع یا فلان شخصیت سیاسی بود. …

پیوند کووالانسی ازدواج | جستاری درباره کتاب «نیمه دیگرم»

پیوند کووالانسی ازدواج | جستاری درباره کتاب «نیمه دیگرم»

ازدواج یک پیوند کووالانسی است که زوجین باید با به اشتراک گذاشتن الکترون‌های خود، زندگی‌شان را در یک خط راست …

سنگی در تاریخ | نگاهی به رمان «سنگی که سهم من شد»

سنگی در تاریخ | نگاهی به رمان «سنگی که سهم من شد»

در اینجا با داستانی روبرو هستیم که نویسنده از لحاظ به کارگیری عناصر داستانی تا حدود زیادی موفق عمل کرده و به …

کليه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه کتاب فردا می باشد

توسعه و طراحی سایت توسط آلماتک

bookroom.ir - Copyright © 2007-2019 - All rights reserved